× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Πυρά» σε Ανδρουλάκη

Χαμός στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με θέμα τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/3/2024

«Πυρά» σε Ανδρουλάκη
' χρόνος ανάγνωσης

Άναψαν τα αίματα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, καθώς προκλήθηκε ένταση μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη και των βουλευτών Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου και Νάντιας Γιαννακοπούλου, επιβεβαιώνοντας το ρήγμα στο εσωτερικό του κόμματος.

«Κανείς δεν κατάλαβε για ποιο λόγο λέμε "όχι" στο νομοσχέδιο Πιερρακάκη», φέρεται να είπε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ο οποίος απευθυνόμενος στον Νίκο Ανδρουλάκη υπογράμμισε ότι έπρεπε να έχει γίνει συνεδρίαση για την στρατηγική του κόμματος για το θέμα. «Δεν μας φώναξες να σου πούμε την άποψή μας όσοι σπουδάσαμε έξω ή έχουμε τα παιδιά μας έξω, όπως μας είχες πει», πρόσθεσε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


«Ο κόσμος δεν κατανόησε τη θέση μας για τα μη κρατικά ΑΕΙ και αυτό μας φέρνει σε δύσκολη θέση. Ο Γιώργος Παπανδρέου ψήφισε τα μη κρατικά πανεπιστήμια το 2006 επί Καραμανλή και ήταν υπέρ των μη κρατικών πανεπιστημίων», είπε ο κ. Κωνσταντινόπουλος, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να απαντά: «Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει την ίδια θέση διαχρονικά. Μην κάνεις κοπτοραπτική στα λόγια του Γιώργου Παπανδρέου».

«Όπως πρόεδρε έλεγες τις απόψεις σου έτσι θα της λέω κι εγώ» συνέχισε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά της η Νάντια Γιαννακοπούλου άσκησε επίσης κριτική στην στάση του Νίκου Ανδρουλάκη λέγοντας πως το «σκανδιναβικό μοντέλο» για τα πανεπιστήμια δεν υπάρχει στο πρόγραμμά του κόμματος. Πρόσθεσε μάλιστα πως η Κοινοβουλευτική ομάδα συνεδρίασε πολύ καθυστερημένα για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, τονίζοντας: «Δεν είμαστε υπάλληλοι. Δεν μπορούμε να επικυρώνουμε αποφάσεις που μας έρχονται την τελευταία στιγμή. Θέτεις θέμα κομματικής πειθαρχίας;».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε: «Το έχω πει στη συνέντευξή μου».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Η πορεία πιστοποίησης των θησαυρών του Βορείου Αιγαίου

Πέντε εμβληματικά προϊόντα του νησιωτικού χώρου σε διαδικασία πιστοποίησης ως ΠΟΠ ή ΠΓΕ
ΕΛΛΑΔΑ

Θα καταβληθούν 2,75 δις ευρώ ως τις 28 Νοεμβρίου

Δείτε εδώ τον «χάρτη» πληρωμών από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ σε 5,54 εκατομμύρια δικαιούχους
ΚΟΣΜΟΣ

Η γειτονιά μας φλέγεται – και η Ευρώπη πληρώνει το κόστος

Αποτύπωση της διεθνούς συγκυρίας στο ρ/σ του «Ν» 99 fm από τη δημοσιογράφο, Μαρία Λίλα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΛΑΔΑ

Πάνω από τα 20 δις ευρώ τα έσοδα από τον τουρισμό

Η Τράπεζα της Ελλάδος καταγράφει αύξηση εννέα τοις εκατό στις εισπράξεις και άνοδο της ταξιδιωτικής κίνησης που έφτασε τους 31,6 εκατομμύρια επισκέπτες
ΕΛΛΑΔΑ

Mας έλεγαν «με ΝΔ στα πράγματα δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε»

Μαρτυρία-σοκ στη δίκη των υποκλοπών
ΕΛΛΑΔΑ

Βουνό οι έμμεσοι φόροι για τα νοικοκυριά

Με τα έσοδα από ΦΠΑ και ειδικούς φόρους να φτάνουν το 62,3% των εισπράξεων του 2026, η ανατροπή της πτώσης στα ποσοστά έμμεσης φορολόγησης επανέρχεται δυναμικά, επιβαρύνοντας περισσότερο τα χαμηλότερα εισοδήματα.
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις της Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων στη Λέσβο

Στο στρατόπεδο της Μεραρχίας στην Παγανή το επίκεντρο του εορτασμού
ΕΛΛΑΔΑ

Οριακή αύξηση των τουριστών το Σεπτέμβριο

Παρελθόν τα υψηλά ποσοστά ανόδου των αφίξεων και των διανυκτερεύσεων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ανήλικοι στη Λήμνο προκάλεσαν φθορές σε σχολείο

Η αστυνομία ταυτοποίησε τα δύο παιδιά που προκάλεσαν φθορές σε πόρτα γραφείου το βράδυ της 8ης Νοεμβρίου
ΕΛΛΑΔΑ

Δεν γνωρίζει τίποτα για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ ο «Χασάπης» στην εξεταστική

Ο Ανδρέας Στρατάκης κατέθεσε πως έχει ελεγχθεί πολλές φορές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και ουδέποτε είχε «δεσμευμένο ΑΦΜ ούτε αχρεωστήτως καταβληθέντα»
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πλοίο μεγαλύτερης μεταφορικής ικανότητας ζήτησε ο Μουτζούρης

Το Υπουργείο Ναυτιλίας ενέκρινε την τροποποίηση των χαρακτηριστικών του οχηματαγωγού πλοίου που θα εξυπηρετεί Αλεξανδρούπολη – Σίγρι Λέσβου – Μεστά Χίου
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ