× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τέσσερα χρόνια μετά την Καράβα, ο Μουτζούρης νιώθει δικαιωμένος

Ανακοίνωση με αφορμή τα όσα είπε στην εκπομπή «Ανθέων 99», ο ταξίαρχος εν αποστρατεία Δημήτρης Χατζηχαραλάμπους για τη νύχτα στο στρατόπεδο της Παγανής, εξέδωσε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/2/2024

Τέσσερα χρόνια μετά την Καράβα, ο Μουτζούρης νιώθει δικαιωμένος

Δικαιωμένος με  την συνέντευξη στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Ανθέων 99» του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους Ταξίαρχου εν αποστρατεία σήμερα και διοικητή του Στρατοπέδου της Παγανής το 2020 όταν έγιναν τα επεισόδια με τα ΜΑΤ,  αισθάνεται ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης. Σε ανακοίνωσή του ο κ. Μουτζούρης σημειώνει αναφέρεται στα λεγόμενα του Ταξίαρχου ο οποίος περιέγραψε λεπτό προς λεπτό τις δραματικές ώρες εντός του στρατοπέδου και τα αγωνιώδη τηλεφωνήματα στην κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κώστα Μουτζούρη αναφέρει:

Τέσσερα χρόνια συμπληρώθηκαν χτες από τα γεγονότα της Καράβας το 2020 και όλα όσα συνέβησαν στην προσπάθεια των κατοίκων της Λέσβου να μην επιτρέψουν την κατασκευή νέας δομής στην περιοχή.

Για τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν έξω από το στρατόπεδο της Παγανής μεταξύ ΜΑΤ και κατοίκων, μίλησε στο ραδιόφωνο «ΣΤΟ ΝΗΣΙ» Μυτιλήνης την 27.02.2024 και ώρα 12:15 και κατέθεσε την προσωπική του μαρτυρία ο τότε Συνταγματάρχης, Διοικητής του Στρατοπέδου Δημήτρης Χατζηχαραλάμπους, σήμερα Ταξίαρχο εν αποστρατεία, ο οποίος παρίστατο στα επεισόδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Χατζηχαραλάμπους μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έκανε ο Περιφερειάρχης για να μην θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, αναφερόμενος και στο περιβόητο βίντεο με την συνομιλία του Περιφερειάρχη με τον τότε Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

«….  Ο Διοικητής των ΜΑΤ λάμβανε εντολές από την Αθήνα και ήταν εριστικός και απέναντι σε μένα και απέναντι στον ίδιο τον Περιφερειάρχη, δεν έδειξε κανένα σεβασμό και δεν άκουγε καν τι του λέγαμε. Μόνο Βέρρος και Μουτζούρης ήταν παρόντες και όλοι οι άλλοι απόντες χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

       Μάλιστα ο κ. Βέρρος ένιωσε αδιαθεσία από τις ρίψεις χημικών και ξάπλωσε στο γραφείο μου για να συνέλθει.  Προσπαθούσαν αυτοί οι δυο που ο κόσμος τους άκουγε περισσότερο από μας να κατευνάσουν το πλήθος Το βασικό τους  επιχείρημα ήταν κάντε λίγο υπομονή να μην μπείτε μέσα στο στρατόπεδο και δείξουμε εικόνες  που θα είναι εξευτελιστικές για το νησί, με κατοίκους να χτυπάνε στρατιώτες και αφήστε λίγο είπε ο Περιφερειάρχης, θα μιλήσω με τον Πρωθυπουργό και θα φύγουν τα ΜΑΤ απ’ το νησί. Αυτό ήταν που κατεύνασε τα πνεύματα εκείνη την ώρα και ο κόσμος περίμενε τα ΜΑΤ να αποχωρήσουν με το πλοίο της γραμμής. 

       Ο Μουτζούρης έκανε αμέτρητες κλήσεις  εκλιπαρώντας τον Γεραπετρίτη «κ. καθηγητά θα κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές», «θα εισβάλλουν πολίτες σε Στρατόπεδο και θα συγκρουστούν με τα ΜΑΤ και θα γίνουμε ρεζίλι διεθνώς».  Του έλεγε μάλιστα, δεν με στηρίξατε στις εκλογές, αλλά ας μιλήσουμε γιατί εγώ θέλω το καλό του τόπου. Του πρότεινε να μπει ο ίδιος μέσα σε κλούβα των ΜΑΤ για να υπάρχει ασφάλεια και να τους οδηγήσει στο λιμάνι.

      Μιλούσαμε μαζί στους συγκεντρωμένους εκτός του στρατοπέδου που φώναζαν να ανοίξω την πύλη και τους διαβεβαιώναμε πως θα φύγουν τα ΜΑΤ με το πλοίο των 8. Ο περιφερειάρχης παρακαλούσε τον Γεραπετρίτη να πει στον πρωθυπουργό να δώσει εντολή για να καθυστερήσει το πλοίο των 8 και να πάρει έστω μια διμοιρία των ΜΑΤ για να εκτονωθεί η κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

       Μάταιες όλες οι προσπάθειες του, του απαντούσε «έχεις δίκιο θα του τα πω, περίμενε κάτι θα κάνουμε» και τίποτα. Ήμουν παρών σε πάνω από 5 τέτοια τηλεφωνήματα. Όταν το πλοίο αναχώρησε οι πολίτες εξοργίσθηκαν και μαζί μας θεωρώντας πως τους κοροϊδεύουμε και μετά από περίπου μια ώρα ήταν αδύνατο να τους κρατήσουμε διότι δεν είχαμε τι να τους πούμε.

Τότε ήταν που ο περιφερειάρχης είπε όσα κατέγραψε το βίντεο που επίσης τότε τράβηξε δικός του άνθρωπος.  Και αν θέλετε και την προσωπική μου άποψη και λίγα είπε.  Ήταν κουρασμένος  προσπαθούσε ώρες να συγκρατήσει το πλήθος, απογοητευμένος  από τη στάση και την αδιαλλαξία του πρωθυπουργού και κατά την άποψή μου δικαίως είπε όσα είπε και λίγα ήταν.

Η πραγματικότητα είναι αν δει κανείς την πίεση αυτή του ανθρώπου, τις προσπάθειες του επί τρείς ώρες, την κοροϊδία που είχε λάβει από την πλευρά της κυβέρνησης, έτσι το ερμηνεύω εγώ που πλέον είμαι ένας απλός πολίτης και δικαιούμαι να λέω την γνώμη μου. Ένιωσα και εγώ πως τον κοροϊδεύουν όπως το ένιωσε και εκείνος και για αυτό αντέδρασε με αυτό τον τρόπο και προσωπικά του δίνω δίκιο για αυτό που έκανε.

Οποιοσδήποτε άνθρωπος με την ένταση της στιγμής,  να βρίσκεται όλη μέρα στο πόδι, να προσπαθεί επί τρείς ώρες να μιλήσει με εξαγριωμένους ανθρώπους και από τις δυο πλευρές, θα αντιδρούσε έτσι.

Τελικά θέλουμε οι πολιτικοί μας να μιλούν όπως οι απλοί άνθρωποι, όπως εμείς όταν είμαστε εκνευρισμένοι και προδομένοι ή να τα λένε με το «σας και με το σεις»; Προσωπικά προτιμώ τους αυθεντικούς ανθρώπους.  Αυτή η αυθεντικότητα του Περιφερειάρχη, η ευκολία του να παρασύρεται και να λέει αυτό που εκείνη τη στιγμή σκέφτεται χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος μου τον κάνει περισσότερο συμπαθή από άλλους όπως ο Στρατηγός Στεφανής που γνωρίζω καλά, ο οποίος ουδέποτε δε θα μιλήσει έτσι αλλά προσωπικά δεν με εκφράζει. Προτιμώ το Μουτζούρη που βρίζει… από τον Στεφανή που μένει μέσα στο υπηρεσιακό του αυτοκίνητο.

Ο κ. Στεφανής ήταν Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.  Ήρθε στη Μυτιλήνη το επόμενο πρωινό όταν η πύλη του Στρατοπέδου είχε πέσει σταμάτησε το αυτοκίνητο και κοιτούσε από το παράθυρο, το χώρο που ήταν πραγματικό πεδίο μάχης. Ούτε καν βγήκε από το όχημα να μας πει μια κουβέντα φοβούμενος πιθανώς τις φωτογραφίες αλλά και το γεγονός πως ήταν μάλλον η πρώτη φορά ιστορικά που πολίτες εισέβαλαν σε στρατόπεδο. Ήταν κάτι που μου έκανε αλγεινή εντύπωση  ….»

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των σεισμόπληκτων της Βρίσας

Ανοιχτή επιστολή – έκκληση προς τον βουλευτής της Ν.Δ. Χαράλαμπο Αθανασίου και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από ένα αγανακτισμένο κάτοικο του χωριού
ΑΓΡΟΤΕΣ

Το «Ηφαίστειο Ανεμώτιας» ταξιδεύει... στην οινική αγορά της Αθήνας

Τα κρασιά του συνεταιριστικού οινοποιείου παρουσιάστηκαν σε εκπροσώπους γνωστών wine bar της Αθήνας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Λιμενάρχης Μυτιλήνης ο Δημήτρης Μάγειρας

Τοποθετήθηκε με απόφαση του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτο δρομολόγιο του Νήσος Σάμος

Θα αναχωρήσει το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Απριλίου από Μυτιλήνη για Λήμνο και Καβάλα
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αγγλοι οι πρώτοι Ευρωπαίοι τουρίστες στη Λέσβο

Δείτε τι δήλωσαν για το νησί κατά την άφιξη τους στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης "Οδυσσέας Ελύτης"
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργιακή συγκέντρωση στην Καλλονή

Μήνυμα αντίστασης στις αντιλαϊκές πολιτικές έστειλαν εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και αγρότες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έρχεται το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη για το 2024

Δήλωση στην κάμερα του «Ν» του προέδρου της Ναυτιλιακών Πρακτόρων Παναγιώτη Χατζηκυριάκου
ΧΩΡΙΑ

Προς αντικατάσταση των φωτιστικών στα Πηγαδάκια

Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Μυτιλήνης το έργο
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Συμμαθητές τους από την Αττική φιλοξένησε το 1ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης

Το σχολείο έχει συνδημιουργήσει φυσικούς κόμβους ευφυούς διαχείρισης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η Περιφερειακή Αρχή σε ρόλο πλασιέ των νησιών»

Αρνητική η Λαϊκή Συσπείρωση στη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση Real Estate Expo
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Mε τους οδηγούς ταξί συναντήθηκε ο Χριστόφας

Στο επίκεντρο οι πεζοδρομήσεις της Μυτιλήνης και η εξέλιξη των έργων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Κασσελάκη στη Λέσβο

Στα πλαίσια της δεκαήμερης περιοδείας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στα νησιά του Αιγαίου