Ξεφάντωσαν οι Βρισαγώτες της Αθήνας
Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Βρισαγωτών Αθήνας
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/2/2024

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρ΄θου έγινε η κοπή της πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Βρισαγωτών Λέσβου Αθήνας στην αίθουσα «Ευτυχία και Αλέξανδος Πολύζος». Η συμμετοχή των Βρισαγωτών της Αθήνας και των φίλων του χωριού ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας, γεγονός που χαροποίησε ιδιαίτερα τα μέλη του Συλλόγου.
Μετά την κοπή της πίτας το μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Ξενοφών Σάμιος αναπαράστησε το έθιμο του χωριού μας του «ποδαρικού. Στη συνέχεια χόρεψε το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου μας «Κ’νης του κνης του κουμματέλ» υπό την καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλου Μιχάλη Βουβέλη, που είχε και την οργάνωση και επιμέλεια της παρουσίασης.
Επίσης ο Δημήτρης Βαλελής μαζί με μέλη των Κουδουνάδων από τον Σύλλογο Μεσοτοπιτών, παρουσίασε με εξαιρετική επιτυχία αποκριάτικο δρώμενο, ένα έθιμο, που οι καταβολές του ανάγονται σε αρχαίους χρόνους. Το κέφι κράτησε αμείωτο η μπάντα των μουσικών «οι φίλοι του Ξενοφώντα» που για μια ακόμα φορά διασκέδασαν με το θαυμάσιο ρεπερτόριό τους αφιλοκερδώς και τους οποίους πλαισίωσε παίζοντας τουμπερλέκι ο Γιώργος – Αιμιλιανός Σταυρινός.
Το βραβείο «Ρένας Σιγιώργη» για το καλύτερο δημοσιευμένο κείμενο στα τεύχη 72 και 73 του Αντίλαλου απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο της Τριμελούς Επιτροπής Αξιολόγησης κειμένων κ. Στέλιο Ευαγγελινό στον κ. Στρατή Πάντα για το κείμενό του «Το έθιμο της τράτας στον Πολιχνίτο». Το χρηματικό έπαθλο των διακοσίων (200,00) Ευρώ, που συνόδευε το βραβείο, ο κ. Πάντας ανακοίνωσε ότι το διαθέτει στην Βιβλιοθήκη του χωριού μας.
Το όμορφο αυτό αντάμωμα έκλεισε «γλυκά» με το κέρασμα στους παρευρισκόμενους εκτός της παραδοσιακής βασιλόπιτας μιας πεντανόστιμης πλατσέδας δια χειρός Κικής Αθανασίου.
Την εκδήλωσή τίμησαν με την παρουσία τους: ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Σωματείων Αττικής (ΟΛΣΑ) και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νάπης κ. Ελευθέριος Καπετανάς, το μέλος του Δ.Σ της ΟΛΣΑ Σταμάτης Σπυθουράκης, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αθηνών «Ο ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΣ» κ. Ταξούλα Ζάχου, η Πρόεδρος του Παλλεσβιακού Συλλόγου Αγίου Δημητρίου Αττικής κ. Γιώτα Κούσκου, ο Στρατής Βάσσος του Γιώργου, Στέλιος Νικέλλης του Δημήτρη και Βασίλης Βάσσος του Μιχάλη που παρέστησαν και εκπροσώπησαν την Εθελοντική Ομάδα Νέων Βρίσας και Βατερών και η παρουσία των οποίων μας γέμισε χαρά και αισιοδοξία.
Το Δ.Σ του Συλλόγου με ανακοίνωση του εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες σε όλους όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωσή μας αυτή.
Επίσης ευχαριστεί θερμά:
- τους χορηγούς της λαχειοφόρου μας: Hellenicseaways, Απόστολο Γομόπουλο Στρατή Ψαραδέλλη και το Κέντρο Αποκατάστασης «ΠΑΛΛΑΔΙΟ».
- τον Δημήτρη Βαλελή για τα δώρα του προς τα μέλη του Δ.Σ αλλά και για την πρόσκληση μελών των Κουδουνάδων και την συμμετοχή του στο αποκριάτικο δρώμενο.
- την μουσική μπάντα που μας συνόδεψε στο γλέντι.
- τον χοροδιδάσκαλο του χορευτικού τμήματος Μιχάλη Βουβέλη.
- τα δύο δικά μας παιδιά, τον Παναγιώτη Λαμπρίδη και την σύζυγό του Χριστίνα Παρασκευοπούλου, που με το δημιουργικό τους ταλέντο και τις ευφάνταστες ιδέες τους δημιούργησαν τις μπλούζες του χορευτικού μας.
- τους διαχειριστές της διαδικτυακής ομάδας santavateradenexei, και ιδιαίτερα τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου μας Θοδωρή Π. Κούσκο, για την δωρεάν προσφορά στα μέλη του συλλόγου μας 150 ημερολογίων που εξέδωσε η ομάδα
- Τον Δημήτρη Νικέλλη του Στυλιανού για την προσφορά ημερολογίων στα μέλη του Συλλόγου μας στην μνήμη της μητέρας του Αφροδίτης, της θείας του Μαρίας Αναστασίου και της καλής οικογενειακής φίλης ΦωτεινηςΚαραμήτρου και
- την Κική Αθανασίου για την θαυμάσια πλατσέδα της.