× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ξεκίνησε γύρος συναντήσεων για τα πολιτιστικά δρώμενα στη Δυτική Λέσβο

Ερχεται μελέτη για την επισκευή της βιβλιοθήκης της Αγίας Παρασκευής

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/2/2024

Ξεκίνησε γύρος συναντήσεων για τα πολιτιστικά δρώμενα στη Δυτική Λέσβο

Συνάντηση με εκπροσώπους πολιτιστικών φορέων της Δημοτικής Ενότητας Αγίας Παρασκευής είχε το περασμένο Σαββάτο 24 Φεβρουαρίου στους φιλόξενους χώρους του Μουσείου Βιομηχανικής ελαιουργίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου Ζαχαρώ Ιωακείμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά τη συνάντηση έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις παραδοσιακές αποκριάτικες εκδηλώσεις που οργανώνονται στην Αγία Παρασκευή το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς και την Καθαρή Δευτέρα. Καθώς επίσης και σε εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν και στην Αγία Παρασκευή, τις ημέρες του Πάσχα.

Η κ. Ιωακείμ έκανε γνωστό ότι από το Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο ανατέθηκε η μελέτη επισκευής της βιβλιοθήκης «Πέπη Δαράκη» ούτως ώστε αμέσως μετά να ακολουθήσει η απαραίτητη μελέτη από πλευράς βιβλιοθηκονομίας, ώστε η βιβλιοθήκη να λειτουργήσει σε όφελος της τοπικής και όχι μόνο κοινωνίας. Επίσης θα γίνει προσπάθεια ώστε η βιβλιοθήκη να ενταχθεί σε πρόγραμμα δικτύου βιβλιοθηκών με ηλεκτρονική ενημέρωση για τα βιβλία που διαθέτει.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού ενημέρωσε επίσης για το ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα υποβληθεί στην Εφορεία Αρχαιοτήτων η μελέτη του δρόμου που θα συνδέει την Αγία Παρασκευή με τον αρχαιολογικό χώρο της Κλοπεδής (ιερό του Ναπαίου Απόλλωνα) στην προοπτική της συνέχισης του δρόμου προς τον Πετσοφά και τη Κρεμαστή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση για θέματα που αφορούν τα πολιτιστικά σωματεία της Δημοτικής Ενότητας.

Ανάλογες συναντήσεις με τους τοπικούς πολιτιστικούς φορείς θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Δημήτρης Δημητριάδης νέος πρόεδρος στον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου

Στις 26 Ιανουαρίου κόβει την πίτα του ο Σύλλογος στο ξενοδοχείο Elysion
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εκλέχθηκαν οι πρόεδροι των τμημάτων του Επιμελητηρίου Λέσβου

Δείτε εδώ τα ονόματα των επικεφαλής των τεσσάρων τομέων που εκλέχθηκαν κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ.
ΧΩΡΙΑ

Χρονιά εκλογών και καταστατικών αλλαγών για την ΟΛΣΑ το 2025

Στις 9 Μαρτίου σε συνέλευση της Ομοσπονδίας θα συζητηθούν όλες οι εξελίξεις γύρω από το Κληροδότημα Μίλτη Παρασκευαΐδη
ΧΩΡΙΑ

Αυτοψία Χριστόφα στο 5Χ5 και στην πλατεία Κάτω Τρίτους

Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 53.000 ευρώ και η χρηματοδότηση από ίδιους πόρους του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Οι κάτοικοι της Βρίσας έφτασαν στο AVAAZ για να βρουν το δίκιο τους

Εφτά χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό οι πολίτες του πολύπαθου χωριού περιμένουν ακόμη της άρση του καθεστώτος επικινδυνότητας. Στηρίξτε τους με την υπογραφή σας!
ΧΩΡΙΑ

Βελτίωση του δρόμου Ακράσι ‑ Δρώτα ‑ παραλία Δρώτας

Νέα έργα υποδομής στο Δήμο Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Το Βόρειο Αιγαίο για μένα είναι δεύτερη πατρίδα»

Συγκίνηση στην τελετή παράδοσης-παραλαβής της 98 ΑΔΤΕ στη Μυτιλήνη. Ο υποστράτηγος Κωνσταντίνος Κολοκοτρώνης παρέδωσε την διοίκηση στον Υποστράτηγο Νικόλαος Γκρέτσας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει η Μητρόπολη Μυτιλήνης

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή και το Σάββατο kai 16 και 17 Ιανουαρίου στη μνήμη του Αγίου Αθανασίου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Υβριδικές μονάδες ΑΠΕ και αποθήκευσης στη Λέσβο

Επιταχύνεται η διαδικασία των αδειών από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Φεύγει από τη Λέσβο ο Παναγιώτης Κυπριωτέλλης

Προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου Πυροσβεστικού Σώματος και αναμένεται να αναλάνει νεα καθήκοντα ως Συντονιστής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Στερεάς Ελλάδας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νέα στέγη για το 7ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης

Σε οικόπεδο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, κοντά στο υφιστάμενο νοικιασμένο κτίριο του νηπιαγωγείου. Στο οικόπεδο αυτό θα χτιζόταν το Αθλητικό Γυμνάσιο που καταργήθηκε
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βία,ανομία και εύνοια στα συμφέροντα

Η εκπομπή «Τα Παιδία Παίζει» ανέδειξε το ζήτημα της ανεπαρκούς δικαιοσύνης για επαναλαμβανόμενα περιστατικά βίας, την ανασφάλεια των πολιτών και την κυβερνητική πολιτική που ενισχύει τα εφοπλιστικά συμφέροντα σε βάρος του κοινωνικού συνόλου