× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αυστηρή σύσταση Χριστόφα στον εργολάβο της προκυμαίας

Προβληματισμός στην κοινωνία της Μυτιλήνης και τους επαγγελματίες για το καλοκαίρι που έρχεται εν' όψει της αυξημένης τουριστικής κίνησης που περιμένει το νησί

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/2/2024

Αυστηρή σύσταση Χριστόφα στον εργολάβο της προκυμαίας

Τη δυσφορία της εκφράζει η Δημοτική Αρχή Χριστόφα στον εργολάβο της πολύπαθης προκυμαίας με έγγραφο που απέστειλε με ημερομηνία 16 Φεβρουαρίου 2024 και στο οποίο ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας Ανδρέας Παπαχριστοφόρου ζητά μεταξύ άλλων την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων του έργου και αναλυτικού ημερολογίου όπως προλέπεται από το νόμο. Μάλιστα επισημαίνεται ότι σε αντίθετη περίπτωση ο Δήμος θα προχωρήσει στην ενεργοποίηση  των προβλεπόμενων ειδικών ποινικών ρητρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά το έγγραφο αναφέρει μεταξύ άλλων:

«ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

(Συμφώνα με την παρ. 4 του άρθρου 146 του Ν. 4412/2016)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θέμα: Ειδική πρόσκληση για το έργο «Ανάπλαση παραλιακού μετώπου - προκυμαία & πλατεία  Σαπφούς».

Έχοντας υπ’ όψη:

1. Τις διατάξεις του Ν.4412/2016, ως ισχύει για το συγκεκριμένο έργο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

2. Την ΔΤΥ/33277/04.10.2023 (ΑΔΑΜ: 22SYMV011356419) υπογραφείσα σύμβαση κατασκευής του  έργου του θέματος καθώς και τα συνοδεύοντα αυτή συμβατικά τεύχη.

3. Την προβλεπόμενη από την σύμβαση ολική προθεσμία εκτέλεσης των εργασιών, διάρκειας  είκοσι (20) μηνών από την υπογραφή της σύμβασης, ήτοι περαίωση των εργασιών την  04/06/2024.

4. Το γεγονός ότι από αρχής του έργου η τήρηση και αποστολή του ημερολογίου του έργου  γίνονταν σε άτακτες ημερομηνίες, ενώ από 07/2023 και έντευθεν η σύνταξη και η αποστολή  γίνεται σε περίπου μηνιαία βάση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

5. Το γεγονός ότι ο μη συμβατικά ορθός τρόπος από μεριάς σας τήρησης του ημερολογίου, έχει  επισημανθεί από 12/10/2023, μέσω του e-mail με το οποίο σας απεστέλησαν τα εγκριθέντα με  παρατηρήσεις, φύλλα ημερολογίου του μηνός Σεπτεμβρίου 2023.

6. Το γεγονός ότι παρατήρηση για τον μη ορθό τρόπο τήρησης του ημερολογίου, έχει γίνει για όλα  τα φύλλα ημερολογίου που έχουν εγκριθεί από 09/2023.

ΚΑΛΕΙΣΤΕ

όπως από την λήψη της παρούσας και εφεξής, τηρείτε & αποστέλλετε το χρονοδιάγραμμα του έργου  κατά τρόπο σύμφωνο με τα προβλεπόμενα στη σχετική νομοθεσία (άρθρο 146 ν. 4412/2016) & τα  συμβατικά τεύχη (άρθρο 3.11 ΕΣΥ του έργο), ήτοι τηρείτε το ημερολόγιο καθημερινά & αποστέλλετε το  σχετικό φύλλο επίσης καθημερινά.

Επισημαίνεται ότι παράλειψη τήρησης των ανωτέρω εφεξής, θα προκαλέσει την ενεργοποίηση των  προβλεπόμενων ειδικών ποινικών ρητρών». 

 Σε κάθε περίπτωση υπάρχει έντονος προβληματισμός στην κοινωνία της Μυτιλήνης, πολίτες και επαγγελματίες οι οποίοι αναρωτιούνται πως η πρωτεύουσα του νησιού και κύρια πύλη εισόδου θα καταφέρει υπό αυτές τις συνθήκες να υποδεχθεί το καλοκαίρι που έρχεται χιλιάδες τουρίστες Έλληνες, Ευρωπαίους και Τούρκους, σε μια λαμαρινόφραχτη προκυμαία. 

Το βέβαιο είναι ότι θα πρέπει η Δημοτική Αρχή και οι όποιοι εμπλεκόμενοι οφείλουν να βρουν αποτελεσματικές λύσεις διότι ο καιρός περνά πολύ γρήγορα και ο Απρίλης που ανοίγει η νέα σεζόν είναι μια ανάσα από το σήμερα. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συσκέψεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο οδικός άξονας Αγίας Παρασκευής – Πέτρας και η αξιοποίηση του Σάρλιτζα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αύξηση των πόρων της ΚΑΠ ζητά η Νέα Αριστερά

Δείτε εδώ ολόκληρο το πλαίσιο των προτάσεων του κόμματος για την αναθεώρηση της ΚΑΠ αλλά και του Στρατηγικού Σχεδίου της χώρας.
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πέθανε ο 27χρονος Γιώργος Βογιατζής

Στον ντόπιο, φοιτητή και μεταπτυχιακό του Τμήματος Ωκεανογραφίας εύχονται «καλό ταξίδι στους Ωκεανούς των Ουρανών»
ΧΩΡΙΑ

Πένθος στη Μόρια

Εφυγε από τη ζωή η 49χρονη Ολγα Τακτικού
ΧΩΡΙΑ

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Φράγματος Ερεσού»

Ανακοίνωση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Πρωτοβουλία Ερεσού»
ΧΩΡΙΑ

Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στον Παλαιόκηπο της Γέρας

«Η Κοινότητα ενωμένη για τη Ζωή και την Αλληλεγγύη» δηλώνει ο πρόεδρος της Κοινότητας Ευστράτιος Καραβασίλης
ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρόγραμμα επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Λέσβο

Την Παρασκευή σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες προσγειώνεται στη Μυτιλήνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεία του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σταϊκούρα και του βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αντικατάσταση των φωτιστικών στην πλατεία Δημαρχείου της Αγιάσου

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αθανασίου με Κολοκοτρώνη

Ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας συζήτησε με τον νέο Στρατηγό της 98 ΑΔΤΕ σημαντικά θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και την ασφάλεια της περιοχής μας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση»

Σύσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Μυτιλήνης του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι