× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Νέα πρωτοβουλία για την απασχόληση από την Eurobank

Περιοδεία της διοίκησης της Τράπεζας σε Λέσβο και Χίο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/2/2024

Νέα πρωτοβουλία για την απασχόληση από την Eurobank

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της για το Δημογραφικό, η Eurobank επεκτείνει  σε νησιά του Βορείου Αιγαίου και συγκεκριμένα στη Λέσβο, τη Λήμνο, τη Σάμο, τη Χίο και τον Άγιο Ευστράτιο, το πρόγραμμα δημιουργίας νέων θέσεων απασχόλησης στην υπηρεσία EuroPhone Banking της Τράπεζας. Η γεωγραφική επέκταση του Προγράμματος με τη δημιουργία 30 νέων θέσεων απασχόλησης σε νησιά του Β Αιγαίου, προστίθεται στις 45 θέσεις απασχόλησης που δημιουργήθηκαν ήδη από τον Ιούνιο του 2022, στην ΠΕ Έβρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επέκταση του προγράμματος παρουσιάστηκε στη Μυτιλήνη σε εκδήλωση, την οποία χαιρέτισε διαδικτυακά η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας, Φωκίωνα Καραβία, παρουσία του Προέδρου του Δ.Σ. της Eurobank, Γεωργίου Π. Ζανιά και του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας, Ιάκωβου Γιαννακλή. Να σημειωθεί πως η Διοίκηση της Τράπεζας πραγματοποιεί περιοδεία σε Λέσβο και Χίο από 14 Φεβρουαρίου 24 έως και 16 Φεβρουαρίου 24.

Με την ένταξη και νησιών του Βορείου Αιγαίου στο πρόγραμμα δημιουργίας νέων θέσεων απασχόλησης, γίνεται ένα ακόμη σημαντικό βήμα στο πλαίσιο της ευρείας κλίμακας πρωτοβουλίας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Eurobank για το Δημογραφικό «Μπροστά για την Οικογένεια», εστιάζοντας στην καθοριστική συμβολή που έχει η δημιουργία εργασιακών ευκαιριών στην απόφαση νέων ανθρώπων να κάνουν οικογένεια, ιδιαίτερα σε παραμεθόριες περιοχές της χώρας, και να ενθαρρύνουν την παραμονή στον τόπο καταγωγής τους ενδυναμώνοντας τις τοπικές κοινωνίες. Ταυτόχρονα, η δράση υπογραμμίζει ευρύτερα τη στήριξη της Τράπεζας στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με την οποία η Eurobank διατηρεί, διαχρονικά, ισχυρούς επιχειρηματικούς δεσμούς, χρηματοδοτώντας την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής. Διευρύνοντας την εμβέλεια της πρωτοβουλίας για την απασχόληση, η Eurobank ενδυναμώνει, επίσης, το παράδειγμα της αποκέντρωσης ορισμένων επιχειρησιακών λειτουργιών, μια διαδικασία που είναι σε θέση να εφαρμόσει ένας μεγάλος οργανισμός με την κατάλληλη οργάνωση, τεχνογνωσία και υποδομή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην εκδήλωση, χαιρετισμό εκ μέρους του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Κ.Κ. Ιερωνύμου Β΄, μετέφερε ο Γενικός Διευθυντής της ΜΚΟ Αποστολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής  Αθηνών, κ. Κωστής Δήμτσας, παρουσιάζοντας, στη συνέχεια, τις δράσεις που αναπτύσσει η Αποστολή με την οικονομική στήριξη της Eurobank. Οι προκλήσεις στην αγορά εργασίας, ειδικά στις παραμεθόριες περιοχές, συζητήθηκαν σε πάνελ με δύο από τους εργαζόμενους στο Europhone Banking της Τράπεζας στη Λέσβο, την  Αρετή Δημητρακοπούλου και τον Γιώργο Βάσσο, με τη συμμετοχή του Εντεταλμένου Συμβούλου του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, Στρατή Λιαρέλλη, ο οποίος κατάγεται από τη Λέσβο και των κ.κ. Βασίλη Κελλάρη και Χάρη Χηνιάδη, Ιατρών Γυναικολόγων Αναπαραγωγής - Συνιδρυτών του Σωματείου Be-Live, φορέα που στηρίζει χορηγικά η Eurobank, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Μπροστά για την Οικογένεια». Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Φοίβος Καρζής.

Στον χαιρετισμό του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Κ.Κ. Ιερώνυμος ο Β΄, υπογράμμισε μεταξύ άλλων την κρισιμότητα του δημογραφικού προβλήματος, τις πολύπλευρες συνέπειές του, εθνικές, κοινωνικές, πολιτισμικές, οικονομικές, εργασιακές, ασφαλιστικές τόσο σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Ευχαρίστησε την Eurobank για την πολύτιμη συμβολή και προσφορά της και αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία των υλοποιουμένων, δημογραφικού τύπου, κοινών δράσεων με την «Αποστολή» στις ακριτικές περιοχές. «Υπό τις παρούσες γεωπολιτικές συνθήκες της ευρύτερης περιοχής, όπως είπε, υπάρχει η ανάγκη συνέχισης, αλλά και επέκτασης των δράσεων ούτως ώστε να υποστηριχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η δημιουργία οικογένειας και παιδιών και να αμβλυνθεί η τρέχουσα δραματική κατάσταση αποψίλωσης του πληθυσμού.».

Στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά της η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, επεσήμανε: «Η εξαιρετική αυτή εκδήλωση, αγγίζει τον πυρήνα της προσπάθειάς μας στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας – αλλά και της ευρύτερης προσπάθειας της κυβέρνησης - να αποκτήσει η χώρα μας, επιτέλους, ένα Εθνικό Σχέδιο για το Δημογραφικό. Το εθνικό σχέδιο προϋποθέτει και απαιτεί, τη συστράτευση όλων. Κοινή δράση παντού. Για να κερδίσουμε πρώτα τη μάχη της περιφερειακής και τοπικής ανάπτυξης. Ως πολιτεία επιδιώκουμε σε μεγάλη κλίμακα αυτό που κάνει η Εurobank και οι πολύτιμοι αρωγοί της, στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου αλλά και στον Έβρο. Οι νέες θέσεις εργασίας είναι το «διαβατήριο» για την οικονομική και εργασιακή ασφάλεια νέων ανθρώπων που ίσως σκέφτονται να κάνουν το επόμενο βήμα στη ζωή τους. Να μείνουν στον τόπο τους και να αποκτήσουν οικογένειες. Στηρίζοντας τους, στηρίζουμε το μέλλον και το αύριο της Ελλάδας.».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ομιλία του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Το «Μπροστά για την Οικογένεια» κάνει σήμερα ένα ακόμη σημαντικό βήμα, καθώς η Τράπεζα διευρύνει, όπως είχαμε δεσμευτεί, το Πρόγραμμα δημιουργίας νέων θέσεων απασχόλησης που ξεκίνησε πέρσι πιλοτικά στον Έβρο. Μέσω της πρωτοβουλίας συμβάλλουμε με πράξεις στη βελτίωση της αγοράς εργασίας σε ακριτικές περιοχές ελπίζοντας να δώσουμε κίνητρα σε νέους ανθρώπους να δημιουργήσουν οικογένεια στον τόπο τους. Η δράση εστιάζει στις παραμεθόριες περιοχές όπου, πέραν της υψηλής γεωστρατηγικής τους αξίας, διαθέτουν εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό και αξιόλογη οικονομική προοπτική. Η Eurobank επενδύει στην επαγγελματική ανάπτυξη των νέων ανθρώπων και, πιστή στη δέσμευση για πρωτοπορία, θα συνεχίσει να συμβάλλει στη διαμόρφωση συνθηκών, στις οποίες θα μπορέσει να ευδοκιμήσει μια στέρεη και βιώσιμη ανάπτυξη για όλους σε όλες τις περιοχές της χώρας.».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δείπνο που παρέθεσε η Διοίκηση της Τράπεζας σε εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας και θεσμικούς φορείς.

Στο πλαίσιο της περιοδείας η διοίκηση πραγματοποίησε συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνο Μουτζούρη, τους Δημάρχους, Δυτικής Λέσβου  Ταξιάρχη Βέρρο, Μυτιλήνης, Παναγιώτη Μπαρούτη, Χίου, Γιάννη Μαλαφή, και τον Πρύτανη Πανεπιστημίου Αιγαίου, Δημήτρη Παπαγεωργίου. Τη Διοίκηση συνοδεύουν στην περιοδεία οι Γενικοί Διευθυντές, Marketing και Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου, Μιχάλης Βλασταράκης, και Δικτύων Retail Banking, Γιάννης Σεραφειμίδης, ο οποίος ηγήθηκε του κλιμακίου στελεχών που επισκέφθηκε τη Χίο, ο επικεφαλής Τομέα καταστημάτων Κρήτης και Νήσων, Νίκος Φραγκιαδάκης κ.ά.. Αναγνωρίζοντας την καθοριστική συμβολή των εργαζόμενων στις ισχυρές επιδόσεις της Eurobank, η Διοίκηση επισκέφθηκε το δίκτυο καταστημάτων και πραγματοποίησε συναντήσεις με το προσωπικό σε Λέσβο και Χίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπροστά για την Οικογένεια: ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Από την έναρξη του Μπροστά για την Οικογένεια, τον Ιούνιο του 2021, πέραν της δημιουργίας 75 νέων θέσεων απασχόλησης, 45 στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και 30 στα νησιά του Βορείου Αιγαίου:

-Συνολικά σε όλη την Ελλάδα έχουν γεννηθεί 33 μωρά με εξωσωματική γονιμοποίηση με την Eurobank να καλύπτει όλα τα έξοδα έως τον τοκετό, μέσω της δωρεάς της προς την Be-Live.

Επιπλέον, η Be-Live έχει διοργανώσει 15 ενημερωτικές εκδηλώσεις σε Καστελόριζο, Κω και Νίσυρο, Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο, Μυτιλήνη και Καλλονή, Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη, Σάμο και Ικαρία, Σάμο και Φούρνους, Χίο και Οινούσσες , περιοχές δηλαδή στις οποίες εστιάζει το Πρόγραμμα.

-Μέσω σχετικής δωρεάς της Eurobank προς την ΜΚΟ Αποστολή, έχουν διατεθεί 623 βρεφικά πακέτα με είδη πρώτης ανάγκης για τον πρώτο χρόνο του παιδιού, ενώ, επιπλέον 200 θα έχουν διατεθεί έως τα τέλη Μαρτίου.

Ταυτόχρονα, τοποθετήθηκαν παιδαγωγοί σε μικρά νησιά, κατόπιν διαβούλευσης με τις τοπικές αρχές που υπέδειξαν τις ανάγκες και συγκεκριμένα, καθηγητής Ρομποτικής στον Άγιο Ευστράτιο, Λογοθεραπευτής στις Οινούσσες, Μουσικός στο Καστελόριζο.

Η ένωση «Μαζί για το Παιδί»  διεξάγει ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια, από εξειδικευμένους ψυχολόγους, για θέματα που απασχολούν τη σύγχρονη οικογένεια. Συνολικά, από την αρχή της Πρωτοβουλίας και την οικονομική στήριξη που η Eurobank παρέχει στην ένωση, έχουν πραγματοποιηθεί ενημερωτικά σεμινάρια σε Βολισσό Χίου, Διδυμότειχο Έβρου, Ικαρία, Κάρπαθο, Καστελόριζο, Ορεστιάδα, Λήμνο, Μυτιλήνη και Χίο, με τη συμμετοχή άνω των300 ενδιαφερόμενων, ενώ, περισσότερα από 5.000 άτομα αξιοποίησαν τις υπηρεσίες της συμβουλευτικής Πανελλαδικής Γραμμής 11525.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

H επόμενη ημέρα «μετρά» τους καμένους ελαιώνες της Μόριας

Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική και οι υδροφόρες του Δήμου Μυτιλήνης- Τι λέει ο Περιφερειακός Διευθυντής, οι αντιδήμαρχοι και η πρόεδρος της κοινότητας
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Βοήθησαν στην κατάσβεση της φωτιάς

Στελέχη του ΚΚΕ βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στη Μόρια συνδράμοντας το έργο της Πυροσβεστικής
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

90 μέλη χορωδίας σε μια διεθνή πολυφωνική διαδραστική συναυλία

Για τη μεγάλη σύμπραξη της «Πολυφωνίας Cantalaλούν» στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου μιλήσαμε με τη Μαρίζα Βαμβουκλή, τη Μαρία Τσιώτα και τον Παναγιώτη Καραγιάννη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

Ακόμα ένα «μεθυστικό» Ouzo Fest ξεκινάει στη Λέσβο

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ποτοποιών- Αποσταγματοποιών Λέσβου, Δημήτρης Σπέντζας μιλά για τις εκδηλώσεις στη Μυτιλήνη και το Πλωμάρι
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παράθυρο στον Πλάτανο με θέα τα σκουπίδια

Σε καταγγελία, συμπολίτης μας αναφέρει ότι τοποθετήθηκε κάδος έξω από το παράθυρο του σπιτιού του με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια δυσάρεστη κατάσταση με σκουπίδια που αφήνει όλη η γειτονιά
ΑΓΡΟΤΕΣ

Κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων για βοήθεια στην φωτιά

Καλεί τους αγρότες που είναι στην ευρύτερη περιοχή της Μόριας με κάθε μέσο να συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά της Μόριας‑ Στο πόδι όλη τη νύχτα η πυροσβεστική

Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς με τους πυροσβέστες να επιχειρούν πλέον να σβήσουν όλες τις μικρές εστίες από δέντρο σε δέντρο για να αποφευγχούν οι αναζωπυρώσεις
ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μεγάλη φωτιά σε ελαιώνα στη Μόρια

Μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης με τη συνδρομή ελικοπτέρου και αεροσκαφών. Η φωτιά κινείται γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων. Γίνεται προσπάθεια οριοθέτησής της πριν πέσει το σκοτάδι
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μύρισε καπνό και φωτιά η Μυτιλήνη, καίγεται ο ΧΥΤΑ στο Αϊβαλί

Σύννεφα καπνού από τα απέναντι παράλια σκέπασαν την Επάνω Σκάλα και τον Συνοικισμό. Μυρίζει έντονα καπνός σε όλη τη Μυτιλήνη
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Πτήσεις drone στη Λέσβο για επιτήρηση των δασών

Κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στόχος η δημιουργία μιας σύγχρονης Μονάδας Ανάκτησης Ανακύκλωσης στη Λέσβο

Συναντήσεις Αλεξίου στο υπουργείο Περιβάλλοντος με όλους τους Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) της χώρας, αναδόχους των έργων και μελετητές