× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συνάντηση της Δημάρχου Λήμνου με το Επιμελητήριο Λέσβου

Θα υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας ο Δήμος και το Επιμελητήριο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/2/2024

Συνάντηση της Δημάρχου Λήμνου με το Επιμελητήριο Λέσβου
' χρόνος ανάγνωσης

Η Δήμαρχος Λήμνου Ελεονώρα Γεώργα την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, στο Δημαρχείο, στη Μύρινα, είχε συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λέσβου Ευάγγελο Μυρσινιά, καθώς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Ειδικότερα, στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι Α΄ Αντιπρόεδρος Παναγιώτης Τατάκης, ο Β΄ Αντιπρόεδρος Παρασκευάς Φραντζέσκος, ο υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων Κωνσταντίνος Σωτηράκης, ο υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων Γεώργιος Βλάχος, καθώς και οι κ. Νεκτάριος Ορφανίδης και  Παναγιώτης Τσανταρλιώτης, εκπρόσωποι της Λήμνου στο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου.
Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις και πρωτοβουλίες για μια σειρά θεμάτων ζωτικής σημασίας για την οικονομική ανάπτυξη της Λήμνου, μεταξύ των οποίων το αίτημα επαναφοράς χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ, καθώς επίσης και η ενίσχυση και βελτίωση των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών συνδέσεων. Επίσης, συζητήθηκαν δυνατότητες συνεργασίας Δήμου – Επιμελητηρίου και σε άλλα πεδία, όπως η υποβολή προτάσεων σε χρηματοδοτικά προγράμματα, η διοργάνωση κοινών δράσεων επιμόρφωσης και εκπαίδευσης σε επιχειρηματικά θέματα, αλλά και ενέργειες για την τουριστική ανάπτυξη των νησιών και την προβολή των τοπικών προϊόντων. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην προοπτική ενίσχυσης του ενδιαφέροντος Τούρκων επισκεπτών, στο πλαίσιο της εφαρμογής της ελληνοτουρκικής συμφωνίας για την επταήμερη visa express.
Η Δήμαρχος, μεταξύ άλλων, επεσήμανε την έμφαση που δίνει η  Δημοτική Αρχή στο θέμα της ανάδειξης και ενίσχυσης της τοπικής επιχειρηματικότητας, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη δυναμική που παρουσιάζουν οι τοπικές επιχειρήσεις. Τόνισε δε το αμέριστο ενδιαφέρον για την εξασφάλιση ευνοϊκότερου αναπτυξιακού περιβάλλοντος σε περιοχές του νησιού που στερούνται αναπτυξιακών ευκαιριών, αλλά και τη σημασία της επιμόρφωσης και της μεταφοράς τεχνογνωσίας σε νέους ή εν δυνάμει επιχειρηματίες.
Τέλος, οι δύο πλευρές εξέφρασαν τη βούληση η συνεργασία μεταξύ Δήμου και Επιμελητηρίου να αποκτήσει έναν πιο επίσημο χαρακτήρα, με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Η Ειρήνη Πετράκη στο τιμόνι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου

Η μέχρι σήμερα αναπληρώτρια προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Λειτουργίας αναλαμβάνει τη θέση με τριετή θητεία
ΕΛΛΑΔΑ

Νέος διοικητής στην ΑΣΔΕΝ ο Αντιστράτηγος Δημήτριος Βακεντής

Αποχωρεί ο Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Θεοδώρου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Σχολεία χωρίς δασκάλους και ειδικότητες στην έναρξη της χρονιάς

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου καταγγέλλει ελλείψεις άνω των 20 εκπαιδευτικών, κλειστά τμήματα ένταξης και ανυπαρξία βασικών ειδικοτήτων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

224 νέα διαμερίσματα σε Λέσβο, Λήμνο, Χίο και Σάμο

Το οικιστικό πρόγραμμα του ΥΠΕΘΑ μετατρέπει στρατόπεδα σε σπίτια για στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και γιατρών/εκπαιδευτικών
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΝΕ στη Λήμνο

Πολιτικές παρεμβάσεις, τιμητικές αναφορές και καλλιτεχνικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους
ΕΛΛΑΔΑ

Χιλιάδες παιδιά εκτός ΚΔΑΠ λόγω περικοπών στα voucher

Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ιδιωτικών ΚΔΑΠ (ΠΑΣΙΚ) περισσότερα από 11.500 παιδιά πολύτεκνων, τρίτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών μένουν εκτός των ΚΔΑΠ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στην παιδική χορωδία του Δήμου Λήμνου

Οι εγγραφές θα διαρκέσουν έως την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2025 και αφορούν παιδιά από 6 ως 18 ετών
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

140.000 ευρώ για το Μιχαλέλειο και σιδερένια παπούτσια για δρόμους και παρακάμψεις

Αναλυτική ενημέρωση για την εξέλιξη των έργων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έκανε ο Κώστας Μουτζούρης και οι στενοί συνεργάτες του αντιπεριφερειάρχες
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μετά το δρομολόγιο της Αλεξανδρούπολης, το Βόρειο Αιγαίο βάζει πλώρη για Βόλο

Την ικανοποίησή του εξέφρασε σε συνέντευξη τύπου ο περιφερειάρχης Βορείου Κώστας Μουτζούρης για τη δρομολόγηση Ρο- Ρο που θα συνδέει τη Θράκη, με Σίγρι, Μεστά και Πειραιά.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έξι νέα έργα για την Παιδεία στο Βόρειο Αιγαίο

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη εντάσσονται στο Πρόγραμμα 2021-2027 έργα άνω των 15,8 εκατ. ευρώ για σχολικές υποδομές σε Σάμο, Χίο και Ικαρία
ΚΟΣΜΟΣ

Καταγγελίες για χαμηλές τιμές στα κρασοστάφυλα της Ριόχα

Οι συνεταιρισμοί των αμπελουργών μιλούν για καταχρηστικές εμπορικές πρακτικές και αδυναμία κάλυψης του κόστους παραγωγής
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΚΟΣΜΟΣ

Αυξημένη παραγωγή καφέ αναμένει η Βραζιλία

Αβεβαιότητα για την εξέλιξη των τιμών φέρνουν οι δασμοί που επέβαλαν οι ΗΠΑ