× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Με τη διοίκηση της ΔΕΥΑΛ στο πλευρό τους, παλεύουν για μονιμοποίηση

Εκδικάσθηκε την Παρασκευή η αίτηση Ασφαλιστικών μέτρων των 13 εργαζομένων covid στη Δημοτική Επιχείρηση. «Αν φύγουν θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα», δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας στο Δικαστήριο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/2/2024

Με τη διοίκηση της ΔΕΥΑΛ στο πλευρό τους, παλεύουν για μονιμοποίηση
Φωτό Αρχείου

Στο πλευρό των 13 εργαζομένων που έχουν προσληφθεί με συμβάσεις covid και έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη για να παραμείνουν στην υπηρεσία, στέκεται εμπράκτως η διοίκηση της ΔΕΥΑΛ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την Παρασκευή το πρωί πραγματοποιήθηκε η εκδίκαση των Ασφαλιστικών Μέτρων που έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι ζητώντας να μην απολυθούν αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Τον ισχυρισμό τους υποστήριξε θερμά ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Παναγιώτης Βάλεσης και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Γιώργος Αλεξίου ο οποίος είναι πρόεδρος των εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου. Στο πλευρό των Εργαζομένων και ο Σύλλογος με τον πρόεδρο Νίκο Ιππειώτη ο οποίος στηρίζει ενεργά τα αιτήματα των συναδέλφων του για παραμονή στην εργασία. 

Όπως ανέφερε ο κ. Βάλεσης μιλώντας στο «Ν» είναι ανάγκη να παραμείνουν οι εργαζόμενοι αυτοί στη θέση τους, διότι είναι άνθρωποι που γνωρίζουν καλά το αντικείμενο και όλοι τους σχεδόν εργάζονται στα συνεργεία ύδρευσης και αποχέτευσης που σαρώνουν το νησί απ΄άκρη σ' άκρη αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα που ανακύπτουν. Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι πόροι για την κάλυψη των μισθών τους είναι εξασφαλισμένοι. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σε περίπτωση που η απόφαση είναι αρνητική και οι άνθρωποι αυτοί φύγουν από τη θέση τους θα αντιμετωπίσουμε σοβαρό πρόβλημα στη ΔΕΥΑΛ, σημείωσε ο κ. Βάλεσης. 

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί το αργότερο σε ένα μήνα και θεωρείται καθοριστικής σημαασίας. Η Αγωγή που έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι αναμένεται να εκδικαστεί μέσα Μαρτίου.

Στις 8 Μαρτίου εξάλλου αναμένεται και η εκδίκαση των αντίστοιχων Ασφαλιστικών Μέτρων των 30 εργαζομένων από την περίοδο covid στο Δήμο της Μυτιλήνης. το αίτημά τους είναι οι συμβάσεις τους να μετατραπούν σε Αορίστου Χρόνου καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αρχίζει η κατασκευή των δικτύων του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης

Το Ελεγκτικό Συνέδριο πάγωσε την δεύτερη φάση του έργου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κριτική σε Γεωργιάδη από το ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Ήρθε για να κόψει κορδέλα σε νοικιασμένο κτήριο σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ούτε φέτος το καλοκαίρι θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ

Στο μακρινό μέλλον, χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα, μεταφέρεται η λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων της Νεάπολης. Απαιτούνται να γίνουν και άλλα έργα ενώ αναζητείται χρηματοδότηση δηλώνει ο δήμαρχος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο πρώτος απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Χριστόφα

Τις ενέργειές της το πρώτο διάστημα ανάληψης των καθηκόντων της περιγράφει σε ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης με Δήμαρχο τον Παναγιώτη Χριστόφα.
ΥΓΕΙΑ

«Έτοιμο ως τα Χριστούγεννα το Κέντρο Υγείας Μανταμάδου»

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης κατά την επίσκεψή του στην περιοχή. Τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος
ΒΙΒΛΙΟ

Νέα έκδοση για το Αγιασώτικο Καρναβάλι

Στην έκδοση γίνεται συνοπτική αναφορά στην ιστορική διαδρομή του εθίμου, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό
ΧΩΡΙΑ

Αυτοψία Χριστόφα στα έργα του Ευεργέτουλα

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας επιθεώρησε την αγροτική οδοποιία και τα έργα που γίνονται στην περιοχή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέα κόντρα για το ακίνητο της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Αποχώρησε η παράταξη Κουφέλου από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης