× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Με βαριά χαρτοφυλάκια η πρώτη εμφάνιση του Λευτέρη Κοτσώνη στην Αυτοδιοίκηση

Με στόχο να βελτιώσει την καθημερινότητα στα σχολεία και να κάνει την Αγιάσο τουριστικό προορισμό 12μηνης διάρκειας ο νέος αντιδήμαρχος Παιδείας και Αγιάσου, ξεκίνησε την θητεία του στο Δήμο Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/2/2024

Με βαριά χαρτοφυλάκια η πρώτη εμφάνιση του Λευτέρη Κοτσώνη στην Αυτοδιοίκηση
' χρόνος ανάγνωσης

Την πρώτη του θητεία στην τοπική αυτοδιοίκηση μέσα από τη Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης, πραγματοποιεί ο εκπαιδευτικός Λευτέρης Κοτσώνης ο οποίος μπήκε από νωρίς στα βαθιά με τρεις σημαντικές θέσεις ευθύνης, δύο αντιδημαρχίες, την αντιδημαρχία Παιδείας, την αντιδημαρχία Αγιάσου  και την προεδρία της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο κ. Κοτσώνης σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Μεσημεριανοί Διάλογοι» μιλά για την ενασχόλησή του με τα κοινά η οποία όπως είπε έχει ξεκινήσει πολλά χρόνια πριν αφού ήταν υποψήφιος τόσο στο Δήμο Λέσβου το 2014 όσο και στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στις προηγούμενες εκλογές του 2019.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει ο λόγος που επέλεξε το ψηφοδέλτιο του Παναγιώτη Χριστόφα είναι επειδή εκτιμά τον δήμαρχο ως άνθρωπο και ως προσωπικότητα, με όραμα και στόχους για τον τόπο μας.

«Με χαρά αποδέχθηκα την πρόταση του Παναγιώτη Χριστόφα για την αντιδημαρχία Παιδείας και Αγιάσου αφού και τα δύο τα γνωρίζω πολύ καλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα σχολεία είναι ζωντανός οργανισμός

Το σχολείο είναι ο φυσικός μου χώρος. Έχω πάει σε όλα σχεδόν τα σχολεία της Μυτιλήνης, και γνωρίζω τα προβλήματα και  τις αδυναμίες τους. Θεωρώ ότι το αντικείμενο αυτό είναι πολύ κρίσιμο με δεδομένο ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που έχουν προγραμματισθεί να υλοποιηθούν και άλλα που προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς. Η καθημερινότητα στα σχολεία είναι ζωντανός οργανισμός. Ποτέ δεν σταματούν να γεννιούνται καινούργια πράγματα. Για παράδειγμα αυτή την εβδομάδα κληθήκαμε να διαχειριστούμε ένα ζήτημα που σχετίζεται με το νέο έργο στα Κεντρικά Λύκεια και την αναβάθμιση που απαιτείται να γίνει από τη ΔΕΔΔΗΕ για να καλύπτονται οι ανάγκες σε ηλεκτρικό ρεύμα».

Οι πρώτες προτεραιότητες της δημοτικής αρχής σύμφωνα με τον Λευτέρη Κοτσώνη είναι η ανέγερση του Μουσικού Σχολείου και του Ειδικού Σχολείου στο χώρο του πρώην ΚΥΤ της Μόριας καθώς και η βελτίωση της σχολικής στέγης στην πόλη της Μυτιλήνης. Όπως είπε για το θέμα αυτό θα έχει συνάντηση με τους προϊσταμένους εκπαίδευσης τις επόμενες ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα επανεξετάζεται το θέμα, όπως σημείωσε ο νέος αντιδήμαρχος το ζήτημα με το ωράριο των καθαριστριών. Όπως τόνισε στην παρούσα φάση ως το τέλος της σχολικής χρονιάς δεν μπορούν να γίνουν μεγάλες αλλαγές παρά μόνο διορθωτικές κινήσεις. Ωστόσο πρόσθεσε πριν τη νέα περίοδο θα γίνει νέος σχεδιασμός με περισσότερες καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης για την κάλυψη των αναγκών.  

Αναφερόμενος στην προεδρία της Σχολικής Επιτροπής, ο κ. Κοτσώνης τόνισε, ότι πολύ σωστά έπραξε η δημοτική αρχή και φρόντισε για τη διατήρηση των Επιτροπών οι οποίες αποτελούν ένα σημαντικό εργαλείο για την καθημερινότητα των σχολείων και τη διεκπεραίωση σημαντικών θεμάτων χωρίς μεγάλη γραφειοκρατία.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Κοτσώνης αναφέρθηκε στην Δημοτική Ενότητα Αγιάσου, η οποία όπως είπε πρέπει να στηριχθεί με κάθε τρόπο, τόσο στην καθημερινότητά της, με καθαριότητα, ευπρεπισμό, αγροτική οδοποιία κ.λπ. όσο και σε επίπεδο ανάπτυξης αφού αποτελεί έναν δυναμικά ανερχόμενο τουριστικό προορισμό δωδεκάμηνης διάρκειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θέλουμε την Αγιάσο σηματοδότη πολιτισμού και τουρισμού»

«Η Αγιάσος είναι ο τόπος που συνδυάζει, ομορφιά, παράδοση και πλούσια ιστορία και πολιτισμό. Αυτή τη στιγμή στην περιοχή δραστηριοποιούνται πολλοί σύλλογοι οι οποίοι έχουν αξιόλογους ανθρώπους που προσπαθούν πραγματικά να αναδείξουν την ιδιαιτερότητα αυτού του ευλογημένου τόπου.

Στηρίζουμε τις προσπάθειές τους και φυσικά για τη Δημοτική Αρχή η επισκευή του κτηρίου του Αναγνωστηρίου, αποτελεί στοίχημα το οποίο θέλουμε να κερδίσουμε. Θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις το ιστορικό αυτό πολιτιστικό σωματείο που δοκιμάζεται»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Λέσχη Εθνοφρουράς Μυτιλήνης

Μια πρωτόγνωρη γιορτινή δράση για τις οικογένειες των στελεχών της 98 ΑΔΤΕ με την πρωτοβουλία του Υποστράτηγου Νικόλαου Γκρέτσα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση έως Μάιο 2026 για τα ψηφιακά δελτία διακίνησης ελαιοκάρπου

Εξαιρούνται μόνο όσοι είχαν έσοδα άνω των 200.000 ευρώ
ΔΡΑΣΕΙΣ

11η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Μόρια

Από τον Πεζοπορικό Σύλλογο «Η Διχάλα»
ΧΩΡΙΑ

Η ΔΕΥΑΛ δίνει νέα πνοή στην Αγιάσο με ταχεία ολοκλήρωση έργου υποδομών

Αναβάθμιση ύδρευσης και αποχέτευσης σε κομβικούς δρόμους που ενισχύουν την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Μυτιλήνη γέμισε φως και μουσική στην έναρξη των γιορτών

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας μίλησε για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, τη φωταγώγηση του δέντρου και τη συνέχεια των εκδηλώσεων με το Χριστουγεννιάτικο Χωριό
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επίθεση σε βάρος του Κοινωνικού Χώρου «Αντίβαρο» στη Χίο

«Στη Χίο δεν χωράνε οι νοσταλγοί του ναζισμού»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Χριστουγεννιάτικη τέχνη από τα υλικά του παρελθόντος στην Αγιάσο

Η Visit Agiasos μετατρέπει τον παλιό τσουρχανά σε έμπνευση για ένα συλλογικό έργο Trash Art στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2025
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ιστορία του ελληνικού κομμουνισμού και όχι μόνο!

Ο ιστορικός Κώστας Καρπόζηλος μίλησε στον Θράσο Αβραάμ για την αναγκαιότητα να διαβάζουμε την ελληνική Αριστερά έξω από τα σύνορα και για μια σύγχρονη πολιτική που να συγκρούεται με την ολιγαρχία του πλούτου
ΧΩΡΙΑ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο πάρκο Κάτω Τρίτους

Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου και ώρα 16.30
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αστικό ΚΤΕΛ Μυτιλήνης: Αλλαγή στο μεσημεριανό δρομολόγιο του Πανεπιστημίου

Από τις 10 Δεκεμβρίου και κάθε εργάσιμη ημέρα, το δρομολόγιο των 14:30 καταργήθηκε και πραγματοποιείται στις 14:15 με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση φοιτητών
ΕΛΛΑΔΑ

Πανικός στο Μαξίμου από τα αγροτικά μπλόκα

Να κλείσει το μέτωπο με τους αγρότες το αργότερο εντός της ερχόμενης εβδομάδας επιδιώκει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
ΕΛΛΑΔΑ

Αγριο κράξιμο σε Τσιάρα από τους βουλευτές της Ν.Δ.

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στους βουλευτές της ΝΔ για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης