× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Με βαριά χαρτοφυλάκια η πρώτη εμφάνιση του Λευτέρη Κοτσώνη στην Αυτοδιοίκηση

Με στόχο να βελτιώσει την καθημερινότητα στα σχολεία και να κάνει την Αγιάσο τουριστικό προορισμό 12μηνης διάρκειας ο νέος αντιδήμαρχος Παιδείας και Αγιάσου, ξεκίνησε την θητεία του στο Δήμο Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/2/2024

Με βαριά χαρτοφυλάκια η πρώτη εμφάνιση του Λευτέρη Κοτσώνη στην Αυτοδιοίκηση

Την πρώτη του θητεία στην τοπική αυτοδιοίκηση μέσα από τη Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης, πραγματοποιεί ο εκπαιδευτικός Λευτέρης Κοτσώνης ο οποίος μπήκε από νωρίς στα βαθιά με τρεις σημαντικές θέσεις ευθύνης, δύο αντιδημαρχίες, την αντιδημαρχία Παιδείας, την αντιδημαρχία Αγιάσου  και την προεδρία της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Κοτσώνης σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Μεσημεριανοί Διάλογοι» μιλά για την ενασχόλησή του με τα κοινά η οποία όπως είπε έχει ξεκινήσει πολλά χρόνια πριν αφού ήταν υποψήφιος τόσο στο Δήμο Λέσβου το 2014 όσο και στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στις προηγούμενες εκλογές του 2019.

Όπως αναφέρει ο λόγος που επέλεξε το ψηφοδέλτιο του Παναγιώτη Χριστόφα είναι επειδή εκτιμά τον δήμαρχο ως άνθρωπο και ως προσωπικότητα, με όραμα και στόχους για τον τόπο μας.

«Με χαρά αποδέχθηκα την πρόταση του Παναγιώτη Χριστόφα για την αντιδημαρχία Παιδείας και Αγιάσου αφού και τα δύο τα γνωρίζω πολύ καλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα σχολεία είναι ζωντανός οργανισμός

Το σχολείο είναι ο φυσικός μου χώρος. Έχω πάει σε όλα σχεδόν τα σχολεία της Μυτιλήνης, και γνωρίζω τα προβλήματα και  τις αδυναμίες τους. Θεωρώ ότι το αντικείμενο αυτό είναι πολύ κρίσιμο με δεδομένο ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που έχουν προγραμματισθεί να υλοποιηθούν και άλλα που προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς. Η καθημερινότητα στα σχολεία είναι ζωντανός οργανισμός. Ποτέ δεν σταματούν να γεννιούνται καινούργια πράγματα. Για παράδειγμα αυτή την εβδομάδα κληθήκαμε να διαχειριστούμε ένα ζήτημα που σχετίζεται με το νέο έργο στα Κεντρικά Λύκεια και την αναβάθμιση που απαιτείται να γίνει από τη ΔΕΔΔΗΕ για να καλύπτονται οι ανάγκες σε ηλεκτρικό ρεύμα».

Οι πρώτες προτεραιότητες της δημοτικής αρχής σύμφωνα με τον Λευτέρη Κοτσώνη είναι η ανέγερση του Μουσικού Σχολείου και του Ειδικού Σχολείου στο χώρο του πρώην ΚΥΤ της Μόριας καθώς και η βελτίωση της σχολικής στέγης στην πόλη της Μυτιλήνης. Όπως είπε για το θέμα αυτό θα έχει συνάντηση με τους προϊσταμένους εκπαίδευσης τις επόμενες ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα επανεξετάζεται το θέμα, όπως σημείωσε ο νέος αντιδήμαρχος το ζήτημα με το ωράριο των καθαριστριών. Όπως τόνισε στην παρούσα φάση ως το τέλος της σχολικής χρονιάς δεν μπορούν να γίνουν μεγάλες αλλαγές παρά μόνο διορθωτικές κινήσεις. Ωστόσο πρόσθεσε πριν τη νέα περίοδο θα γίνει νέος σχεδιασμός με περισσότερες καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης για την κάλυψη των αναγκών.  

Αναφερόμενος στην προεδρία της Σχολικής Επιτροπής, ο κ. Κοτσώνης τόνισε, ότι πολύ σωστά έπραξε η δημοτική αρχή και φρόντισε για τη διατήρηση των Επιτροπών οι οποίες αποτελούν ένα σημαντικό εργαλείο για την καθημερινότητα των σχολείων και τη διεκπεραίωση σημαντικών θεμάτων χωρίς μεγάλη γραφειοκρατία.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Κοτσώνης αναφέρθηκε στην Δημοτική Ενότητα Αγιάσου, η οποία όπως είπε πρέπει να στηριχθεί με κάθε τρόπο, τόσο στην καθημερινότητά της, με καθαριότητα, ευπρεπισμό, αγροτική οδοποιία κ.λπ. όσο και σε επίπεδο ανάπτυξης αφού αποτελεί έναν δυναμικά ανερχόμενο τουριστικό προορισμό δωδεκάμηνης διάρκειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θέλουμε την Αγιάσο σηματοδότη πολιτισμού και τουρισμού»

«Η Αγιάσος είναι ο τόπος που συνδυάζει, ομορφιά, παράδοση και πλούσια ιστορία και πολιτισμό. Αυτή τη στιγμή στην περιοχή δραστηριοποιούνται πολλοί σύλλογοι οι οποίοι έχουν αξιόλογους ανθρώπους που προσπαθούν πραγματικά να αναδείξουν την ιδιαιτερότητα αυτού του ευλογημένου τόπου.

Στηρίζουμε τις προσπάθειές τους και φυσικά για τη Δημοτική Αρχή η επισκευή του κτηρίου του Αναγνωστηρίου, αποτελεί στοίχημα το οποίο θέλουμε να κερδίσουμε. Θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις το ιστορικό αυτό πολιτιστικό σωματείο που δοκιμάζεται»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτη Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Με ήχους από τις καμπάνες και χτυπήματα των ξύλινων στασιδιών στο ναό σήμα κατατεθέν της Μυτιλήνης τον Άγιο Θεράποντα, οι Μυτιληνιοί υποδέχτηκαν το μήνυμα της προσμονής της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στη Σκάλα Λουτρών

Η χορωδία από ομάδα γυναικών μελών του Συλλόγου Μικρασιατών έψαλε τα Εγκώμια
ΧΩΡΙΑ

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα ο Επιτάφιος στο Μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ

Περιφορά το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής από την αδελφότητα της Μονής και την Ηγουμένη Ταβιθά
ΧΩΡΙΑ

Ένας ξεχωριστός Επιτάφιος στη Σκάλα Συκαμιάς

Περιφορά με καΐκι στο λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει η ενορία του Κάτω Χάλικα στη Μυτιλήνη

Πανηγυρικές εκδηλώσεις για τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Φωτεινής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βγήκαν οι λαμαρίνες από την προκυμαία Μυτιλήνης

Ο υπεύθυνος του έργου μίλησε στην κάμερα του «Ν» για την εξέλιξη των εργασιών οι οποίες το τελευταίο διάστημα όπως είπε έχουν ομαλοποιηθεί αρκετά
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ανάσταση με ομπρέλες στη Λέσβο

Μικρή αστάθεια με μπόρες αναμένεται το Μεγάλο Σάββατο στο νησί ενώ την Κυριακή του Πάσχα μέχρι στιγμής φαίνεται ότι ο καιρός θα κυλήσει χωρίς προβλήματα
ΧΩΡΙΑ

Μεγάλη Παρασκευή στο Σίγρι

Οι γυναίκες του χωριού τηρώντας το έθιμο των παππούδων τους που ήρθαν πρόσφυγες από το διωγμό του 1922 στολίζουν τον επιτάφιο το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης