× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Οι εκπρόσωποι του Δήμου Μυτιλήνης σε επιτροπές και συλλογικά όργανα

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης, στις 29 Ιανουαρίου, αναδείχθηκαν οι εκπρόσωποι συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης στην ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου, τις σχολικές επιτροπές, το Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας και σειρά άλλων οργάνων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/1/2024

Οι εκπρόσωποι του Δήμου Μυτιλήνης σε επιτροπές και συλλογικά όργανα
' χρόνος ανάγνωσης

Συνεχίστηκαν και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου, οι ορισμοί μελών για τις επιτροπές του Δήμου και τα όργανα που συμμετέχει σε συλλογικούς φορείς.

Ειδικότερα οι διαδικασίες ορισμού μελών και εκπροσώπων αφορούσαν τις δύο σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την Γενική Συνέλευση της  ΠΕΔ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) Βορείου Αιγαίου και τον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος, την διοίκηση των Φιλανθρωπικών Καταστημάτων Μυτιλήνης, τη γενική συνέλευση της ΑΜΚΕ «Πνοή» και το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Μυτιλήνης. Αναλυτικά οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης έχουν ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γενική Συνέλευση ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου 

Συμμετέχει εξ οφίτσιο ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Aπό την πλευρά της Δημοτικής Αρχής στην ΠΕΔ εκλέχθηκαν οι: Γιώργος Αλεξίου, Παναγιώτης Βάλεσης, Νίκος Γιαννάκας, Νίκος Καρασάββας, Παναγιώτης Καρέκος, Γιώργος Κατζανός, Παναγιώτης Προβέντζας, Παν. Σεκερτζής, Παναγιώτης Τακτικός, Χρήστος Τσιβγούλης, Εριφύλη Χιωτέλλη και Αντώνης Δάλλας (αναπληρωματικός). 

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης στην ΠΕΔ εκλέχθηκαν οι: Παναγιώτης Κατσαβέλλης, Παράσχος Μανούσος, Παναγιώτης Τσακύρης, Πανάγος Κουφέλος, Κώστας Φραγκόπουλος, Παναγιώτης Κουνέλλης και Παναγιώτης Αυγουστίδης (ΛΑΣ).
Η διαδικασία για την εκλογή νέου προεδρείου στην ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου θα πραγματοποιηθεί από 13 έως 15 Φεβρουαρίου.

Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής στην Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ορίσθηκαν οι: Σταυρίτσα Βαλάκου (Εριφύλλη Χιωτέλλη), Κωνσταντίνος Καρατόλιος (Δημήτρης Σαλιαμπούκος), Γεώργιος Φωτεινός (Κατερίνα Κάσδαγλη), Αριάδνη Δημητράκα (Ιωάννη Βλάχος), Αριστείδης Σπέρκος (Μαρία Παναγιώτα Δόλκα), Ελευθερία Βογιατζή (Ελευθέριος Καραελευθερίου), Μαρία Καράγγελη (Ελεάνα Μαυροδήμου).

Εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης στην Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ορίσθηκαν οι: Παναγιώτης Κατσαβέλλης (Παράσχος Μανούσος), Κώστας Φραγκόπουλος (Μιχάλης Φραντζέσκος).

Σε παρένθεση τα ονόματα των αναπληρωματικών μελών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόεδρος της Επιτροπής ορίσθηκε η κ. Σταυρίτσα Βαλάκου και αντιπρόεδρος ο  κ. Κωνσταντίνος Καρατόλιος.

Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

Εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής στην Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ορίσθηκαν οιΛευτέρης Κοτσώνης (Μιχαήλ Κουταλέλλης), Δημήτρης Τσακίρης (Σπανός Νικόλαος), Όλγα Χατζηευστρατίου (Ταξιαρχούλα Σιμιτζή), Αλέξανδρος Σπάθης (Δέσποινα Γκαγκάνη), Ευστράτιος Τζαννής (Φώτιος Λαμπούσης), Λάμπρος Πετρόγιαννης (Ελένη – Γιαβριέλα Μητσέλλη), Μαρία Παπούκα (Αύρα Βαρδαξή).   

Εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης στην Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ορίσθηκαν οι: Μαρία Αλεξανδρή (Προκόπης Τζιμής), Λάμπρος Βενετής (Παναγιώτης Αυγουστίδης) (ΛΑΣ).

Σε παρένθεση τα ονόματα των αναπληρωματικών μελών. Πρόεδρος της Επιτροπής ορίσθηκε ο κ. Λευτέρης Κοτσώνης και Αντιπρόεδρος ο κ. Δημήτρης Τσακίρης.

Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας

Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής εκλέχθηκαν οι: Παναγιώτης Προβέντζας, Βασίλης Τσαγκάρης.

Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Δήμου Μυτιλήνης

Στο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Δήμου Μυτιλήνης εκλέχθηκαν ο Γιώργος Αλεξίου από την συμπολίτευση και ο Μιχάλης Φραντζέσκος από την αντιπολίτευση.

Ορισμός Εκπροσώπων στο Δ.Σ. της ΠΝΟΗ

Εκπρόσωποι του Δήμου Μυτιλήνης στην γενική συνέλευση της ΑΜΚΕ «Πνοή» ορίσθηκαν η κ. Ασπασία Φραντζή και η κ. Ελένη Καϊμακάμη.

Φιλανθρωπικά Καταστήματα Μυτιλήνης

Εκπρόσωπος του Δήμου Μυτιλήνης στο Δ.Σ. των Φιλανθρωπικών Καταστημάτων Μυτιλήνης θα είναι ο Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας με αναπληρωτή τον Σωτήρη Μαρινάτο.

Κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η επικεφαλής της ΛΑΣ Νίκη Τσιριγώτη ζήτησε ένας εκ των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης στο Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να αναδειχθεί από την παράταξη της, με παραχώρηση από την παράταξη του κ. Κουφέλου. Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης μετά από εσωτερική διαβούλευση αντιπρότεινε την παραχώρηση μιας θέσης στην Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Πρόταση που έγινε δεκτή από την πλευρά της κ. Τσιριγώτη.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νεκρός στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Εντοπίσθηκε το πρωί του Σαββάτου από στελέχη του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει το παρεκκλήσι των Αγίων Ακινδύνων στη Μυτιλήνη

Διαβάστε εδώ πότε χτίστηκε το παρεκκλήσι που βρίσκεται δίπλα στον ναό του Αγίου Θεράποντα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκόπελο της Γέρας

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου από τις 9.30 ως τις 13.30
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ισχυροί νοτιάδες και καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο

Άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ θα επικρατήσουν την Δευτέρα αναφέρει ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Η Καλλονή στα ροζ για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στον Ροζ Περίπατο, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ενημέρωσης από το θεματικό πάρκο Βασιλειάδη
ΧΩΡΙΑ

Κουταλέλης: Τιμώ το έργο του Κώστα Ρούσσα

Ο νέος πρόεδρος της Αγιάσου γυρνά σελίδα μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης και δηλώνει πως η Αγιάσος αξίζει ενότητα, συνεννόηση και δημιουργικό πνεύμα
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πρώτη γνωριμία και προπόνηση για την Ακαδημίας Ποδηλασίας

Μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν την δράση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Ο Μουτζούρης «βάζει πλάτη» για το λιμάνι του Μολύβου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη επέκτασης του προσήνεμου μόλου
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακό δείπνο για τον Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο

Δέχθηκε βροχή από αβγά μέσα σε γνωστό εστιατόριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

«Ο Μόγλης στο Νησί»: η επιστροφή της παρέας στον αέρα

Θοδωρής Χατζημήτρος, Ανθή Παζιάνου και Νικόλας Αθανάσης στήνουν ραδιοφωνικό κύκλο με μνήμη, χιούμορ και ματιά στο σήμερα