× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προσεγγίζει τις μεταποιητικές επιχειρήσεις

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της αντιπεριφερειάρχη Αναστασίας Αντωνέλλη με μεταποιητικές επιχειρήσεις της Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/1/2024

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προσεγγίζει τις μεταποιητικές επιχειρήσεις

Μια πρώτη συνάντηση με  μεταποιητικές επιχειρήσεις της Λέσβου είχε η αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Αναστασία Αντωνέλλη το βράδυ της Πέμπτης 25 Ιανουαρίου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά την διάρκεια της συνάντησης η κ. Αντωνέλλη τόνισε πως η σύσκεψη γίνεται με στόχο η Περιφέρεια να καταγράψει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του κλάδου να μεταφέρει αυτά στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Κελέτση που θα επισκεφθεί την Λέσβο σήμερα Παρασκευή 26 Ιανουαρίου. Επίσης η κ. Αντωνέλλη ανέφερε πως η Περιφέρεια θα βοηθήσει όσο και όπου μπορεί στην επίλυση των προβλημάτων. Παράλληλα τόνισε πως από την Περιφέρεια θα αξιοποιηθεί κάθε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την στήριξη των μεταποιητικών επιχειρήσεων.

Ο τυροκόμος Λάμπρος Ρόδος τόνισε πως θα πρέπει να συμβάλει η Περιφέρεια ώστε να μην χαθεί το μεταφορικό ισοδύναμο, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας να γίνει διαφήμιση της φέτας και των άλλων τυροκομικών προϊόντων που παράγει η Λέσβος ώστε να γίνουν γνωστά σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μεγάλο πρόβλημα για τις τυροκομικής επιχειρήσεις είναι το υψηλό κόστος δανεισμού. Επίσης ζήτησε την παρέμβαση της Περιφέρειας ώστε να μην χαθεί το αυξημένο ποσοστό χρηματοδότησης των τοπικών επιχειρήσεων όταν πραγματοποιούν επενδύσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ελαιοτριβέας – τυποποιητής ελαιολάδου Μιχάλης Τζωρτζής ζήτησε να ληφθούν μέτρα προστασίας της ελαιοπαραγωγής από τον δάκο ώστε να αυξηθεί η παραγωγή ελαιόλαδου στο νησί. Επίσης ζήτησε να μεριμνήσει η Περιφέρεια για την αξιοποίηση του Εργαστηρίου Ελέγχου Ελαιολάδου που βρίσκεται στο Κάτω Τρίτος, εντός των εγκαταστάσεων του πρώην Σταθμού Γεωργικής Έρευνας. Το Εργαστήριο, ανέφερε ο κ. Τζωρτζής, διαθέτει υψηλής ποιότητας εξοπλισμό που μένει αναξιοποίητος επειδή δεν υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό.
Ο τυποποιητής ελαιολάδου Τέρμπος Δούκας ζήτησε να γίνει στρατηγικός σχεδιασμός για να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα του κλάδου είτε αφορά την έλλειψη εργατικών χεριών, είτε την προβολή των τοπικών προϊόντων. Επίσης ζήτησε να υπάρχει πνεύμα συνεργασίας από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας προς τις τοπικές επιχειρήσεις.
Ο μελισσοκόμος Στρατής Κοντός τόνισε πως το κόστος παραγωγής που έχουν οι μελισσοκόμοι στην Λέσβο είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό στην ηπειρωτική Ελλάδα. Έτσι το μέλι της Λέσβου δεν μπορεί να βγει στην αγορά σε ανταγωνιστική τιμή.  Η περιφέρεια θα μπορούσε να βοηθήσει τον κλάδο με την δημιουργία μελισσοκομικών πάρκων.
Στη συνάντηση συμμετείχε και ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Λέσβου Κώστας Σωτηράκη.

Δείτε το βίντεο από την συνάντηση:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής