× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πίτα με αναφορά στα μεγάλα έργα για το Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους

Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι στο Σίγρι

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/1/2024

Πίτα με αναφορά στα μεγάλα έργα για το Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους
' χρόνος ανάγνωσης

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου θα πραγματοποιήσει εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας με την παρουσίαση του απολογισμού δράσης 2023 και του προγραμματισμού δράσης 2024 του Μουσείου το Σάββατο 20 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι. 

Ο ετήσιος απολογισμός των δραστηριοτήτων του Μουσείου για τη χρονιά που πέρασε περιλαμβάνει αναφορά στις δράσεις του Μουσείου για τα μεγάλα έργα που υλοποίησε το Μουσείο στην προστατευόμενη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους, τις δράσεις προβολής στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τις δράσεις ανάδειξης της βιοποικιλότητας και ορνιθοπαρατήρησης στο ΚΠΕΝ Καλλονής, τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO και του Δικτύου Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων αλλά και τις δράσεις για την προβολή της φυσικής κληρονομιάς της Λέσβου διεθνώς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 2024 αναδεικνύεται μέσα από τον απολογισμό ως μια ιδιαίτερα γόνιμη και παραγωγική χρονιά για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Το Μουσείο, συνέχισε με θετικά αποτελέσματα τη μουσειακή του λειτουργία που το αναδεικνύει σε σημαντικό πολιτιστικό και εκπαιδευτικό φορέα, πόλο έλξης και μοχλό ανάπτυξης για τη Λέσβο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί βράβευση σχολείων της Λέσβου που συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές δράσεις του Μουσείου σε συνεργασία με σχολεία του εξωτερικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τη μεταφορά των συμμετασχόντων στην εκδήλωση θα αναχωρήσει λεωφορείο από τη Μυτιλήνη στις 10.00 πμ από το κεντρικό πάρκινγκ Μυτιλήνης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στα τηλέφωνα 2253054434, 2251047033, Ε-mail: lesvospf@otenet.grwww.lesvosmuseum.gr.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΡΑΣΕΙΣ

Ένα νέο αμαξίδιο, ανάσα αξιοπρέπειας για τον Κώστα στην Ερμού

Χάρη στον Γιώργο Κοτοπούλη και τον Πρόδρομο Πατερέλλη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νέα σχολική χρονιά με αναβαθμισμένες υποδομές στη Μυτιλήνη

Με ανακαινίσεις, νέους χώρους και σύγχρονο εξοπλισμό, ο Δήμος Μυτιλήνης αποδεικνύει ότι η Παιδεία μπαίνει στην πρώτη γραμμή!
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Νέα φωτιά στον καταυλισμό Ρομά στην Παγανή

Επί ποδός η Πυροσβεστική
ΑΤΖΕΝΤΑ

Μνήμη απελευθέρωσης: Σεπτέμβρης ’44 στη Λέσβο

Το ΚΚΕ καλεί σε εκδήλωση στα Τσαμάκια για την ιστορική μνήμη και τους σημερινούς αγώνες
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έξι νέα έργα για την Παιδεία στο Βόρειο Αιγαίο

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη εντάσσονται στο Πρόγραμμα 2021-2027 έργα άνω των 15,8 εκατ. ευρώ για σχολικές υποδομές σε Σάμο, Χίο και Ικαρία
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βαρύ πένθος στις ενορίες της Καλλιθέας Μυτιλήνης

Απεβίωσε ο αγαπημένος ιερέας που υπηρέτησε με σεμνότητα και αγάπη την τοπική Εκκλησία
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε κατάσταση ακραίας ξηρασίας η Λέσβος

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η επίσημη ιστοσελίδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σε συνεργασία με την υπηρεσία Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Tο επικίνδυνο «διαβατήριο» των εφήβων για κλαμπ και αλκοόλ στη Μυτιλήνη

Ένα κοινό μυστικό ανάμεσα στους ανήλικους, άγνωστο όμως σε γονείς και καταστηματάρχες – οι κίνδυνοι και οι ευθύνες που προκύπτουν
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλιοπωλείο Φωτίου: Μια ιστορία γνώσης και εμπιστοσύνης

Για περισσότερα από 40 χρόνια, το βιβλιοπωλείο που αγαπά το παιδί, το σχολείο και το βιβλίο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ακραία ξηρασία στη Λέσβο

Κανονικές οι συνθήκες στη Σάμο, πιο ξερικές σε Χίο και Λήμνο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού «Φιλοτελική Λέσβος»

Αφιερωμένο στα γραμματόσημα και την ταχυδρομική ιστορία του Βορείου Αιγαίου
ΧΩΡΙΑ

Με λαμπρότητα τα Γενέθλια της Θεοτόκου στην Παναγιούδα

Πλήθος πιστών, παρουσία τοπικών αρχών και συμβολή εθελοντών στις ιερές εκδηλώσεις της Ενορίας