× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κόντρα Χριστόφα ‑ Κουφέλου με φόντο την ΔΕΔΑΠΑΛ

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης επικαλούμενος το καταστατικό ανέφερε ότι η θητεία του παρόντος συμβουλίου δεν μπορεί να διακοπεί. Αντίθετη γνώμη εξέφρασε ο δήμαρχος που ανακοίνωσε τους νέους μετόχους της εταιρείας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/1/2024

Κόντρα Χριστόφα ‑ Κουφέλου με φόντο την ΔΕΔΑΠΑΛ

Η πρώτη ουσιαστική διαφωνία της νέας δημοτικής αρχής του Παναγιώτη Χριστόφα με την παράταξη Κουφέλου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου το βράδυ,  σημειώθηκε στο θέμα της ΔΕΔΑΠΑΛ και στον ορισμό νέων μετόχων για την Γενική Συνέλευση της Ανώνυμης Εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα ο Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας πρότεινε για την εταιρεία τους εξής μετόχους Γιώργος Αλεξίου με 1.120 μετοχές και Χρήστος  Δαγιέλλης, Νίκος Καρασάββας, Σωτήρης Μαρινάτος, Παναγιώτης Χριστόφας, Αντώνης Δάλλας με 1.115 μετοχές έκαστος. Προφανώς ο Παναγιώτης Χριστόφας δίνει πλειοψηφικό πακέτο στον Γιώργο Αλεξίου ώστε να εκλεγεί πρόεδρος της Ανώνυμης Εταιρείας στην πρώτη Γενική Συνέλευση. 

Παίρνοντας το λόγο ο Πανάγος Κουφέλος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΔΑΠΑΛ σύμφωνα με το καταστατικό έχει τετραετή θητεία με δικαίωμα παράτασης ενός έτους. Όπως τόνισε έχει ακόμη πολύ χρόνο έως τη λήξη θητείας του υφιστάμενου συμβουλίου και έτσι είναι πολύ νωρίς ακόμη να συζητά κανείς για νέα Γενική Συνέλευση.

Μάλιστα το λόγο πήρε στη συνέχεια και ο σημερινός πρόεδρος της ΔΕΔΑΠΑΛ Παναγιώτης Κατσαβέλλης ο οποίος επικαλέσθηκε άρθρα του καταστατικού που είναι βασισμένα όπως είπε στο σχετικό νόμο, ξεκαθαρίζοντας τις προθέσεις του ότι επιθυμεί να παραμείνει ως την λήξη της θητείας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απαντώντας ο Παναγιώτης Χριστόφας σημείωσε ότι υπάρχει και ένα διαφορετικό εδάφιο στο καταστατικό το οποίο βάζει όρια στη θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου και δίνει το δικαίωμα στους δήμους μετόχους να καλέσουν νέα Γενική Συνέλευση. Μάλιστα επισήμανε ότι το ζήτημα είναι και ηθικό μεταξύ άλλων αφού δεν μπορεί η διοίκηση μιας εταιρείας όπως είναι η ΔΕΔΑΠΑΛ να έχει διοίκηση από την προηγούμενη δημοτική αρχή. 

Η παράταξη «Νέα Δράση - Νέος Δήμος» απείχε τελικά από την ψηφοφορία χαρακτηρίζοντας μη σύνομη την διαδικασία. 

Σε κάθε περίπτωση το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες αμέσως μόλις ολοκληρώσουν τη διαδικασία ορισμού των μετόχων ο Δήμος Δυτικής Λέσβου και ο Δήμος Λήμνου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε την συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο στο βίντεο που ακολουθεί

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αρχίζει η κατασκευή των δικτύων του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης

Το Ελεγκτικό Συνέδριο πάγωσε την δεύτερη φάση του έργου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κριτική σε Γεωργιάδη από το ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Ήρθε για να κόψει κορδέλα σε νοικιασμένο κτήριο σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ούτε φέτος το καλοκαίρι θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ

Στο μακρινό μέλλον, χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα, μεταφέρεται η λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων της Νεάπολης. Απαιτούνται να γίνουν και άλλα έργα ενώ αναζητείται χρηματοδότηση δηλώνει ο δήμαρχος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο πρώτος απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Χριστόφα

Τις ενέργειές της το πρώτο διάστημα ανάληψης των καθηκόντων της περιγράφει σε ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης με Δήμαρχο τον Παναγιώτη Χριστόφα.
ΥΓΕΙΑ

«Έτοιμο ως τα Χριστούγεννα το Κέντρο Υγείας Μανταμάδου»

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης κατά την επίσκεψή του στην περιοχή. Τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος
ΒΙΒΛΙΟ

Νέα έκδοση για το Αγιασώτικο Καρναβάλι

Στην έκδοση γίνεται συνοπτική αναφορά στην ιστορική διαδρομή του εθίμου, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό
ΧΩΡΙΑ

Αυτοψία Χριστόφα στα έργα του Ευεργέτουλα

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας επιθεώρησε την αγροτική οδοποιία και τα έργα που γίνονται στην περιοχή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέα κόντρα για το ακίνητο της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Αποχώρησε η παράταξη Κουφέλου από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης