× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στη φυλακή η 37χρονη βρεφοκτόνος ‑ «Δεν το σκότωσα εγώ, αλλά κάποιος άλλος»

Προφυλακιστέα η βρεφοκτόνος της Βέροιας. «Ντροπή σου» φώναξε ο πατέρας του μωρού. Γιατί κατέθεσε μήνυση σε βάρος της οικογένειάς της.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/1/2024

Στη φυλακή η 37χρονη βρεφοκτόνος ‑ «Δεν το σκότωσα εγώ, αλλά κάποιος άλλος»

Προφυλακιστέα κρίθηκε μετά την απολογία της στον ανακριτή Βέροιας η πήρε 37χρονη μητέρα ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου το 6 μηνών βρέφος της στο Μακροχώρι Ημαθίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικότερα, μετά από μία διαδικασία που διήρκησε περίπου τρεις ώρες, θα πάρει τον δρόμο για τις φυλακές.

«Ντροπή σου» φώναξε ο πατέρας του βρέφους κατά τη μεταγωγή της, σύμφωνα με το thesstoday.gr.

Η βρεφοκτόνος έφτασε το πρωί στα δικαστήρια με σκυμμένο το κεφάλι, αμίλητη, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν το σκότωσα εγώ, αλλά κάποιος άλλος»

Όπως μεταδίδει το grtimes.gr, η 37χρονη κατηγορούμενη χρειάστηκε αρκετή ώρα για να εισέλθει στο γραφείο του ανακριτή, καθώς ήταν σε ένταση και δεν ήταν σε θέση να αρθρώσει λέξη. Μεταξύ άλλων, φέρεται να ανέφερε πως δεν έκανε κακό στο βρέφος αλλά «το σκότωσε κάποιος άλλος».

Διά του συνηγόρου της υπέβαλε αίτημα για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, καθώς, φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα για τα οποία είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν και λάμβανε φαρμακευτική αγωγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μήνυση από τον πατέρα του βρέφους σε 37χρονη, γονείς και συγγενείς

Παράλληλα, ο πατέρας του μωρού κατέθεσε -μέσω του συνηγόρου του Στέλιου Σούρλα- μήνυση εναντίον της 37χρονης, των γονέων της αλλά και άλλων συγγενών της.

Όπως εξήγησε ο δικηγόρος, η μήνυση κατατέθηκε λόγω εξύβρισης και απειλής κατά την επίθεση που δέχθηκε ο πατέρας στην κηδεία του βρέφους. Σύμφωνα με τον ίδιο, η μήνυση προς την οικογένεια της 37χρονης κατατέθηκε επίσης καθώς -όπως υποστηρίζει ο πατέρας- οι γονείς της 37χρονης γνώριζαν για τη διαταραγμένη ψυχική της κατάσταση αλλά δεν έκαναν τίποτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πατέρας του βρέφους μάλιστα τόνισε πως έφυγε από το σπίτι καθώς φοβόταν ότι η σύντροφος του θα τον σκοτώσει στον ύπνο.

Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση

Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα από τη νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, το βρέφος έφερε κάταγμα κρανίου και πολλαπλές θλαστικές κακώσεις στο πρόσωπο και στην στοματική κοιλότητα, ενώ ο θάνατός του προήλθε συνδυαστικά από τις κακώσεις κεφαλής και τα θλαστικά τραύματα.

 

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr, η 37χρονη μητέρα εκτός από τα χέρια, χρησιμοποίησε ακόμη και το μπιμπερό του μωρού για να το χτυπήσει στο πρόσωπο.

Το περιστατικό συνέβη μπροστά στα μάτια των δύο μεγαλύτερων παιδιών της 37χρονης, τα οποία ειδοποίησαν έντρομα τους συγγενείς τους.

«Την είδα να χτυπάει με μανία το παιδί της»

«Είχε μανία. Εγώ της τράβηξα με το ζόρι το μωρό από τα χέρια», είπε στο ίδιο τοπικό μέσο ο άνθρωπος που επιχείρησε να γλιτώσει το βρέφος από τα χέρια της ίδιας του της μάνας.

«Άκουσα τα παιδιά να φωνάζουν για βοήθεια. Πετάχτηκα έξω και πήγα στο σπίτι. Είδα τη μάνα να χτυπάει με μανία το παιδί της. Πάγωσα. Μετά προσπάθησα να το γλιτώσω τραβώντας το αλλά ήταν αργά» σημείωσε.

Το προφίλ της 37χρονης βρεφοκτόνου

Η 37χρονη φέρεται να αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Η ίδια εργαζόταν ως νοσηλεύτρια σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ωστόσο το τελευταίο διάστημα έλειπε με άδεια μητρότητας από την εργασία της.

Όπως είπαν πρόσωπα από το περιβάλλον της, είχε επιλόχειο κατάθλιψη από το δεύτερο παιδί που είχε κάνει, ενώ δεν κατάφερε να ξεπεράσει ποτέ το τραγικό δυστύχημα των συμμαθητών της το 2003(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Η 37χρονη ήταν συμμαθήτρια με τα παιδιά που σκοτώθηκαν σε σχολική εκδρομή στα Τέμπη, όταν το πούλμαν που επέβαιναν συγκρούστηκε με φορτηγό που μετέφερε ξυλεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 37χρονη, που φοιτούσε στην Α’ Λυκείου, δεν επιβιβάστηκε τότε στο λεωφορείο για την εκδρομή έπειτα από απόφαση των γονιών της. Ωστόσο, είδε 21 συμμαθητές και φίλους της να χάνουν τη ζωή τους, επιστρέφοντας από την Αθήνα στο Μακροχώρι, τραύμα που τάραξε την ψυχική της υγεία. Υπενθυμίζεται ότι από εκείνη τη μοιραία εκδρομή η τοπική κοινωνία μετρά μια ακόμα απώλεια, καθώς τον Ιούλιο του 2022 ένας 35χρονος που είχε διασωθεί από το πολύνεκρο τροχαίο είχε βάλει τέλος στη ζωή του με καραμπίνα.

«Υπάρχουν ενδείξεις για επιλόχειο ψύχωση»

Μιλώντας στο MEGA, η λέκτορας Εγκληματολογίας Κέλλυ Ιωάννου έκανε λόγο για επιλόχειο ψύχωση.

 

 

«Υπάρχουν ενδείξεις γι’ αυτό που ονομάζεται επιλόχειος ψύχωση, ειδικά εάν υπήρχε ιστορικό κληρονομικότητας, σχιζοφρένεια ή είχε γίνει πρωτύτερα κάποια διάγνωση στη συγκεκριμένη γυναίκα όλα συνδέονται. Η ψύχωση προδιαθέτει σχιζοφρένεια και η μάνα λειτουργεί με τέτοιο τρόπο, που θεωρεί ότι επειδή το παιδί της θα της το πάρει ο σατανάς, θα το προστατέψει εκείνη αφαιρώντας του τη ζωή», εξήγησε.

«Με χτυπούσε, σφαλιάρες, μου έσφιγγε τον λαιμό»

Από την άλλη, ο πατέρας του βρέφους ανέφερε πως η 37χρονη τον ζήλευε παθολογικά και στο παρελθόν του είχε επιτεθεί.

«Με ζήλευε παθολογικά, έψαχνε κινητά, facebook, έκανε σκηνές και είχε ξεσπάσματα στα καλά καθούμενα. Με χτυπούσε, σφαλιάρες, μου έσφιγγε τον λαιμό, όμως εγώ ποτέ δεν αντιδρούσα. Ποτέ δεν τη χτύπησα. Αντίθετα, εκείνη με μήνυσε ψευδώς για ενδοοικογενειακή βία, για να με τιμωρήσει και να τρέχω στα δικαστήρια», είπε ο πατέρας του παιδιού.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Λήγει η προθεσμία για την επιστολική ψήφο

Εχουν εγγραφεί πάνω από 157.000 πολίτες
ΚΟΣΜΟΣ

Η «άλωση» των Βρυξελλών από τις Big Tech

Πώς οι Apple, Google, Microsoft, Facebook/Meta και Amazon οργανώνουν τις πιέσεις τους σε ευρωβουλευτές και άλλους αξιωματούχους της Ε.Ε.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενας νεκρός και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη Σάμο

Βυθίστηκε λέμβος το πρωί της Κυριακής, δυτικά του Καρλοβασίου
ΚΟΣΜΟΣ

Πέντε νεκροί στην Κίνα από ανεμοστρόβιλο

Φονικές πλημμύρες απειλούν ζωές 12 εκατομμυρίων ανθρώπων
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κρουαζιέρα… στο Αιγαίο θα κάνουν οι Λημνιοί

Με απευθείας ανάθεση η άγονη της Λήμνο στo Aqua Blue, μέχρι να βγει μειοδότης στο διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία