× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η Μυτιληνιά Μαρία Χατζηστεφανή κατέκτησε την αγορά καλλυντικών με ρόδια

Το success story της επενδύτριας του Dragons’ Den

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/1/2024

Η Μυτιληνιά Μαρία Χατζηστεφανή κατέκτησε την αγορά καλλυντικών με ρόδια

Η Μαρία Χατζηστεφανή γεννήθηκε στη Μυτιλήνη και μετά τα 18 στην Αθήνα ξεκίνησε την καριέρα της ως beauty editor σε ένα ελληνικό περιοδικό μόδας. Απόφοιτος της Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Columbia των ΗΠΑ και στη συνέχεια μετακόμισε στο Λονδίνο όπου εργάστηκε σε τράπεζα επενδύσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας σημειωθεί ότι η σειρά στην οποία συμμετέχει, Το Dragons’ Den έρχεται για δεύτερη χρονιά στον ANT1 με παρουσιαστή τον Σάκη Τανιμανίδη. Το ριάλιτι επιχειρηματικότητας κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου στις 22.30 με ανανεωμένη και μεγαλύτερη ομάδα των Dragons, αποτελούμενη από παλαιά, αλλά και δύο νέα μέλη.

Σταθερή στη θέση της θα είναι η Μαρία Χατζηστεφανή, Ιδρύτρια και Πρόεδρος του «The Rodial Group», η οποία σε δηλώσεις της στην εκπομπή «Fay’s Time» τον περασμένο Νοέμβριο είχε δηλώσει ότι «Στη δεύτερη σεζόν θα δούμε μεγαλύτερο αριθμό επενδύσεων».

Μάλιστα, είχε αποκαλύψει ποιος ήταν ο λόγος που είχε εξ αρχής δεχτεί να λάβει συμμετοχή στο Dragons’ Den, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχω εδώ και 24 χρόνια την εταιρεία Rodial στην Αγγλία, έχω κάνει πάρα πολλά λάθη, έχω μάθει πάρα πολλά πράγματα και θα ήθελα να βοηθήσω τους νέους ανθρώπους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 1999 η Μαρία Χατζηστεφανή αποφάσισε να κυνηγήσει το όνειρό της ιδρύοντας την εταιρεία καλλυντικών «Rodial», έχοντας ως έμπνευση τη χειροποίητη κρέμα από χυμό ροδιού που χρησιμοποιούσε η γιαγιά της και ως κίνητρο το κενό που εντόπισε στην αγορά στοχευμένων καλλυντικών προϊόντων.

«Ξεκίνησα την επιχείρηση από ένα μικρό δωμάτιο στο σπίτι, κυριολεκτικά από το τίποτα. Δεν είχα επένδυση για να μπορώ να έχω ένα γραφείο ή μια ομάδα στην αρχή. Τα έκανα όλα μόνη μου», έχει δηλώσει η ίδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέσα σε δέκα χρόνια η εταιρεία της σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων και τα προϊόντα της είναι πλέον διαθέσιμα παγκοσμίως σε 35 χώρες και σε πάνω από 2.000 αναγνωρισμένα πολυτελή πολυκαταστήματα, όπως τα Selfridges, Harrods, Space NK, Neiman Marcus, Blue Mercury με ορκισμένες οπαδούς διάσημες σταρ, όπως οι Κάμερον Ντίαζ, Μπιγιονσέ, Βικτόρια Μπέκαμ, Κάιλι Τζένερ, Ελ Μακφέρσον, Σιένα Μίλερ, Έλι Γκούλντινγκ, Τζένιφερ Λόπεζ, Αντζελίνα Τζολί, Κίρστεν Ντανστ, Τζέσικα Άλμπα, Μέγκαν Φοξ και Κιμ Καρντάσιαν.


Σήμερα, η Μαρία Χατζηστεφανή συνεχίζει να δημιουργεί και να εξελίσσεται με την ίδια λαχτάρα. Ταξιδεύει πολύ για να εμπνέεται, δεν εφησυχάζει ποτέ και είναι υπέρμαχος των νέων επιχειρηματιών.

Το 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο «How To Be An Overnight Success», το οποίο έγινε best seller και συνέχισε με δύο ακόμα τίτλους το «How To Make It Happen» και «How To Live Your Best Life».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Στην επαγγελματική μου πορεία έχω ακούσει περισσότερα "όχι" από "ναι". Αυτό δε σταμάτησε, όμως, την προσπάθειά μου να κατακτώ τους στόχους μου. Πάντα βρισκόμουν σε εγρήγορση, ώστε να βρω τρόπο το "όχι" να γίνει "ναι”"», έχει δηλώσει η ίδια.

Το 2018, ήταν στην κριτική επιτροπή του British Fashion Council / Vogue Fashion Fund, ενώ εμφανίστηκε και στην επιτυχημένη τηλεοπτική εκπομπή «Project Runway» ως guest μέντορας.

Με followers που αγγιζουν το 1 εκατομμύριο στους δύο λογαριασμούς της στο Instagram, η Μαρία Χατζηστεφανή είναι κάτι παραπάνω από μία διεθνώς επιτυχημένη επιχειρηματίας, και συγγραφέας. Είναι το απόλυτο success story της ψηφιακής εποχής.

Αναζητά πάντα την ισορροπία της στην οικογενειακή της ζωή αφιερώνοντας ποιοτικό χρόνο στον σύζυγο και τους δύο γιους τους.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα