× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η επιστροφή Κατζανού, βάζει τάξη στην καθημερινότητα της Μυτιλήνης

Ο νέος αντιδήμαρχος αναλαμβάνει ζητήματα πρώτης προτεραιότητας και στοχεύει στον ευπρεπισμό της πόλης και των χωριών με λουλούδια, καλαίσθητες κατασκευές, ασφαλείς παιδικές χαρές και καθαρά πάρκα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/1/2024

Η επιστροφή Κατζανού, βάζει τάξη στην καθημερινότητα της Μυτιλήνης
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Δυναμικά επέστρεψε στην ενεργό δράση της αυτοδιοίκησης και στο Δήμο Μυτιλήνης ο Γιώργος Κατζανός ο οποίος σάρωσε στις πρόσφατες εκλογές του Οκτωβρίου αφού αναδείχθηκε πρώτος σε ψήφους στην παράταξη του Παναγιώτη Χριστόφα.

Ο Γιώργος Κατζανός από την 1η Ιανουαρίου ανέλαβε με εντολή του δημάρχου τα καθήκοντα της αντιδημαρχίας Καθημερινότητας η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις αρμοδιότητες της καθαριότητας, της αποκομιδής απορριμμάτων, της αυτεπιστασίας, των πάρκων, του πρασίνου και όλων των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τα αντικείμενα αυτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας στο «ΝΗΣΙ» 99 fm και στην εκπομπή «Μεσημεριανοί Διάλογοι» ο Γιώργος Κατζανός αναφέρθηκε στη νέα αντιδημαρχία που ανέλαβε, τους στόχους και τα πρώτα βήματα που έγιναν ήδη από την ημέρα της Πρωτοχρονιάς.

Όπως τόνισε αφήνουμε πίσω ό,τι έγινε στο παρελθόν και κάνουμε επανεκκίνηση στην καθημερινότητα με στοχευμένες παρεμβάσεις στους κοινόχρηστους χώρους της πόλης και των χωριών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήδη από τις 2 Ιανουαρίου τα συνεργεία του Δήμου Μυτιλήνης ξεκίνησαν το ευπρεπισμό του Κήπου στο κέντρο της πόλης, με στόχο στο σημείο αυτό να τοποθετηθούν καλαίσθητες κατασκευές με λουλούδια οι οποίες θα αποτελέσουν και τουριστικές ατραξιόν για τους επισκέπτες.

Στις προτεραιότητες της νέας Δημοτικής Αρχής και της αντιδημαρχίας Καθημερινότητας σύμφωνα με τον κ. Κατζανό είναι οι παιδικές χαρές, τα πάρκα της πόλης και των χωριών και το κλείσιμο των λακκουβών στους δρόμους της Μυτιλήνης.

«Θα προχωρήσουμε άμεσα στον έλεγχο και στην συντήρηση των παιδικών χαρών και στη συνέχεια θα δρομολογήσουμε τη φύλαξή τους. Με λίγα λόγια θα έχουμε ανθρώπους στις κεντρικές παιδικές χαρές που θα φροντίζουν για την εύρυθμη λειτουργία τους. Το κόστος απασχόλησης φυλάκων θα είναι πολύ μικρότερο από το κόστος συνεχούς συντήρησης που αναγκάζεται να κάνει η εκάστοτε δημοτική αρχή όταν οι χώροι αυτοί δεν φυλάσσονται. Από εκεί και πέρα θα φροντίσουμε για τον ευπρεπισμό των πάρκων, το κλάδεμα των δέντρων, το κόψιμο των χόρτων όταν απαιτείται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφορικά με τα αιτήματα των πολιτών που αφορούν στην καθημερινότητα ο αντιδήμαρχος σημείωσε ότι θα γίνεται καταγραφή και συγκέντρωση από ειδικό τμήμα του Δήμου Μυτιλήνης και ο ίδιος προσωπικά θα επιμελείται για την τακτοποίησή τους αφού πρώτα επικοινωνήσει με τους πολίτες και κάνει αυτοψία με τους αρμόδιους υπαλλήλους.

«Το πιο σημαντικό είναι ο πολίτης να αντιλαμβάνεται ότι η Δημοτική Αρχή, νοιάζεται για τα αιτήματά και τα προβλήματά του. Ο πολίτης θα κατανοήσει το επιχείρημά σου, ότι αυτό που ζητάει δεν μπορεί να γίνει άμεσα αν δεν είναι επείγον ή ότι μπορεί να γίνει σε ένα – δύο μήνες. Αυτό που δεν θα κατανοήσει είναι η αδιαφορία και η απαξίωση».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Γιώργος Κατζανός αναφέρθηκε στις ελλείψεις προσωπικού και στην τιτάνια προσπάθεια που γίνεται για να καλυφθούν οι ανάγκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είπε η ΔΕΔΑΠΑΛ είναι ένα εργαλείο το οποίο όλες οι δημοτικές αρχές όφειλαν να το διαφυλάξουν ως κόρη οφθαλμού και να το αξιοποιήσουν προς όφελος των πολιτών στην κατεύθυνση της καθημερινότητας και της καθαριότητας.

«Για να καλύψω αυτή τη στιγμή τις ανάγκες του Δήμου Μυτιλήνης θα χρειαζόμουν περίπου 32 άτομα για να εργαστούν μέσω ΔΕΔΑΠΑΛ. Δυστυχώς αν και ο αριθμός των εργαζομένων είναι 83 στο πεδίο της καθαριότητας έχω μόνο 14 άτομα. Από εκεί και πέρα θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια με τους ανθρώπους που έχουμε για  να παράξουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Κάνοντας ειδική  αναφορά στο ζήτημα της ανακύκλωσης ο Γιώργος Κατζανός τόνισε ότι θα δοθεί προτεραιότητα τα επόμενα χρόνια στην ενημέρωση των πολιτών και κυρίως στα παιδιά.

«Πιστεύω ότι οι μεγάλες αλλαγές στη νοοτροπία της κοινωνίας ξεκινούν από την εκπαίδευση και φυσικά από τα παιδιά. Το επόμενο διάστημα και αφού πρώτα βάλουμε σε τάξη τα επείγοντα ζητήματα της καθημερινότητας θα επιδιώξουμε την  διοργάνωση ενημερωτικών δραστηριοτήτων στα σχολεία ώστε οι μαθητές να δουν στην πράξη πως γίνεται η σωστή ανακύκλωση και να εκπαιδεύσουν τους γονείς τους σε αυτό».

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΛΛΑΔΑ

Μια νέα γενιά κάνει το βήμα στην πολιτική στη Λέσβο

Η Ειρήνη Βαρελτζή αναλαμβάνει συντονίστρια πλατφόρμας στην Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη της Λέσβου — Νέοι επιστήμονες και άνθρωποι της εργασίας συναντούν στελέχη με διαδρομή στην Αριστερά και την Κεντροαριστερά
Μια νέα γενιά κάνει το βήμα στην πολιτική στη Λέσβο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ανοιξε ο ασκός του Αιόλου στα Ιαματικά Πολιχνίτου

Η αντιπαράθεση Κούσκου–Βραχόπουλου, οι επιστημονικές απαντήσεις για το ραδόνιο και τα ερωτήματα που προκύπτουν για τη μίσθωση των πηγών
Ανοιξε ο ασκός του Αιόλου στα Ιαματικά Πολιχνίτου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Θετικό ξεκίνημα για την αεροπορική «γέφυρα» Μυτιλήνης ‑ Κρήτης

Περίπου 4.000 επιβάτες χρησιμοποίησαν τη νέα απευθείας γραμμή
Θετικό ξεκίνημα για την αεροπορική «γέφυρα» Μυτιλήνης ‑ Κρήτης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κομνηνάκα:«Ψίχουλα τα κυβερνητικά μέτρα για τον λαό»

Η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ άσκησε κριτική στην κυβερνητική πολιτική για την ακρίβεια, αντιπαραβάλλοντας τις παροχές προς τα νοικοκυριά με τα δισεκατομμύρια ευρώ που διατίθενται για στρατιωτικούς εξοπλισμούς
Μ. Κομνηνάκα:«Ψίχουλα τα κυβερνητικά μέτρα για τον λαό»
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Τα παιδιά ζωγραφίζουν το Αιγαίο στο aRtοποιώ

Δωρεάν καλλιτεχνική δράση για παιδιά και εφήβους στο πλαίσιο του πανελλήνιου προγράμματος «Αιγαίου Αγλαΐσματα»
Τα παιδιά ζωγραφίζουν το Αιγαίο στο aRtοποιώ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μικροί ποδηλάτες ονειρεύονται μια Μυτιλήνη χωρίς κινδύνους

Η 1η Μαθητική Αστική Ποδηλατάδα γέμισε το κέντρο της πόλης με παιδικές φωνές και έστειλε ηχηρό μήνυμα για ασφαλείς δρόμους και ένα ολοκληρωμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων
Μικροί ποδηλάτες ονειρεύονται μια Μυτιλήνη χωρίς κινδύνους
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η μνήμη της τραγωδίας παραμένει ζωντανή!

Η Μυτιλήνη τίμησε στο άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας τα θύματα και τις γενιές των προσφύγων που κράτησαν όρθια την ελπίδα
Η μνήμη της τραγωδίας παραμένει ζωντανή!
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκλογές στους Συλλόγους Γονέων του Δήμου Μυτιλήνης

Η Ένωση Γονέων καλεί όλα τα Διοικητικά Συμβούλια να προγραμματίσουν έγκαιρα τις γενικές συνελεύσεις και τις αρχαιρεσίες τους
Εκλογές στους Συλλόγους Γονέων του Δήμου Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αναστάτωση για καπνούς από σταθμευμένο όχημα στη Μυτιλήνη

Πιθανό βραχυκύκλωμα σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο κινητοποίησε την Πυροσβεστική
Αναστάτωση για καπνούς από σταθμευμένο όχημα στη Μυτιλήνη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Τα παιδία παίζει» ξανά στον αέρα με ανοιχτά μικρόφωνα και αιχμηρή επικαιρότητα

Δέσποινα Φραντζή, Θράσος Αβραάμ και Μαρία Χατζηγεωργίου σχολίασαν ΣΤΟ ΝΗΣΙ 99 FM το δημογραφικό, την ερήμωση των χωριών, τον αφθώδη πυρετό και την ανάγκη για απινιδωτές
«Τα παιδία παίζει» ξανά στον αέρα με ανοιχτά μικρόφωνα και αιχμηρή επικαιρότητα
ΧΩΡΙΑ

Έως 25 ηλεκτρικά οχήματα διεκδικεί η Περιφέρεια

Τα οχήματα θα χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά παιδιών με αναπηρία – Τι δήλωσε στο «Ν» ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Μεταφορων Κώστας Αστυρακάκης για τις συγκοινωνίες και τις γραμμές των χωριών
Έως 25 ηλεκτρικά οχήματα διεκδικεί η Περιφέρεια
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Νέος χώρος παιχνιδιού στη Λαφιώνα

Την ολοκλήρωση της παιδικής χαράς ανακοίνωσε ο Ταξιάρχης Βέρρος- Ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου προαναγγέλλει εργασίες στον δρόμο προς την Πέτρα και πλακοστρώσεις
Νέος χώρος παιχνιδιού στη Λαφιώνα