× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Νέα εποχή στον Δήμο Μυτιλήνης

Ορκίστηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 28 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφάς, οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/12/2023

Νέα εποχή στον Δήμο Μυτιλήνης

Στο γεμάτο από κόσμο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης βρέθηκε το «Ν» για την τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των Προέδρων και των Συμβούλων των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Μυτιλήνης, το απόγευμα της Πέμπτης 28 Δεκεμβρίου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρόντα πριν ακόμα ξεκινήσει η τελετή ήταν τα μέλη της οικογένειας του νέου Δημάρχου, η σύζυγός του, Βάσω Τατάκη και τα παιδιά τους, αλλά και ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, καθώς και μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο τοπικός γραμματέας, Γιώργος Μήλιος, η παλιά γραμματέας, Μαρία Ψήμμα, ο πρώην περιφερειάρχης, Νάσος Γιακαλής, η υποψήφια Περιφερειάρχισσα, Βάσω Χοχλάκα, περιφερειακή σύμβουλος.

Τον θρησκευτικό όρκο προτίμησαν οι περισσότεροι σύμβουλοι, με πολιτικό να επιλέγουν ελάχιστοι, μεταξύ των οποίων η Εριφύλη Χιωτέλλη, ο Χρήστος Μαλακός, ο Λάμπρος Βενετής, ο Δημήτρης Μαλλιαρός. Αξίζει να σημειωθεί ότι απουσίαζε από την τελετή ορκωμοσίας η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νίκη Τσιριγώτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την ορκωμοσία τον λόγω πήρε ο Π. Χριστόφας αναφερόμενος πρωτίστως στο εθνικό πένθος της χώρας. Σε άλλο σημείο έκανε λόγο για πνεύμα συναίνεσης και συνεργασίας με ένα κοινό σκοπό, την παραγωγή ουσιαστικού αποτελέσματος για το σύνολο της κοινωνίας.

Καθήκον μας είναι, είπε ο νέος Δήμαρχος Μυτιλήνης, να οδηγούμαστε από την ευθύνη, έχοντας εξασφαλίσει ότι όλα θα έχουν δρομολογηθεί. Στη πενταετία που έρχεται πρέπει να κινηθούμε άμεσα, αλλά όχι βιαστικά, εμπνέοντας εμπιστοσύνη και δίνοντας το παράδειγμα, τόνισε μεταξύ άλλων. Η διοίκηση έχει συνέχεια, υπογράμμισε, γι αυτό έκανε λόγο για αλλαγή σκυτάλης από την παλαιά στη νέα δημοτική Αρχή: Συνεχίζουμε, συμπληρώνουμε, νοικοκυρεύουμε, αλλάζουμε.

Για πολύτιμους συμπαραστάτες έκανε λόγο ο Π. Χριστόφας αναφερόμενος στους υπηρεσιακούς παράγοντες και στους δημοτικούς υπαλλήλους, τονίζοντας ότι αυτή την πενταετία θα μπορέσουμε να πετύχουμε μαζί. Επέλεξε να διαφοροποιηθεί από ανάλογους λόγους ο νέος Δήμαρχος, χωρίς να επαναλαμβάνει το πρόγραμμά του και υπογραμμίζοντας ότι θα προχωρήσει με «τιμιότητα, ήθος, δουλειά, πολλή δουλειά, μαζί σε αυτή τη διαδρομή: θα λογοδοτούμε. Κοιτάμε μπροστά, αλλά δεν ξεχνάμε και τις ρίζες μας. Ξεκινάμε στις 2 Γενάρη με πολλή όρεξη. Σας ευχαριστώ»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το παρών στην τελετή έδωσε μεταξύ άλλων ο απερχόμενος Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, ο βουλευτής Ν. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτης Παρασκευαϊδης, ο στρατηγός της 98 ΑΔΤΕ, Γρηγόρης Μπουτλιάκης, αλλά και ο πρώην στρατηγός, κ. Τσέρπες, ο μητροπολίτης Μυτιλήνης, ο μητροπολίτης Μηθύμνης, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, Καίτη Στρατάκη, οι προϊστάμενοι της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, κ.κ. Δημήτρης Βούλγαρης και Τίμος Θεοφανέλης, ο γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Αρης Ελευθερίου.

Επίσης ο ιστορικός Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Πάλλης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου, Βαγγέλης Μυρσινιάς, ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ, Παναγιώτης Κατσαβέλλης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Στράτος Μανωλακέλλης, από τα παλιά στελέχη της ΝΔ, ο Στρατής Γόμος, ο γραμματέας της Δυτικής Λέσβου, Αρης Χατζηκομνηνός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον δήμαρχο και την όλη διαδικασία προλόγισε η συνεργάτις του Παναγιώτη Χριστόφα, Βάσω Αποστόλου.

Ας σημειωθεί ότι δεν έχουν επίσημα ανακοινωθεί οι θέσεις των αντιδημάρχων του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης υπό τον Παναγιώτη Χριστόφα, καθώς όπως φαίνεται προκρίθηκε να γίνει πρώτα η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Λαμπροβδομάδα με ζέστη και Σάββατο με καταιγίδες και κρύο

Έντονη αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός στη Λέσβο προς τα τέλη της εβδομάδα, με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
ΘΕΑΤΡΟ

Πάσχα με θέατρο στο Παλαιοχώρι

Ακολούθησε ούζο και καλή διάθεση
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Ανοίγει το Parasol στη Σκάλα Ερεσού

Μιλήσαμε με τον παρά λίγο 34χρονο, νέο ιδιοκτήτη του ιστορικού μπαρ, καφέ, σημείου αναφοράς, Θανάση Καραολάνη που το ξανάφτιαξε με τα χέρια του
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Πανηγυρίζει η Μονή Αγίου Ραφαήλ στο Λόφο των Καρυών

Ξεχωριστή μέρα για τη Λέσβο η Λαμπροτρίτη 7 Mαίου
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση σε Ίππειος και Μιστεγνά

Δείτε εδώ τα έθιμα που συνδέονται μαζί της
ΧΩΡΙΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την Ανάσταση στο Μεσαγρό

Οι κάτοικοι του χωριού της Λέσβου τίμησαν την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης
ΧΩΡΙΑ

Αντιμετωπίσθηκε άμεσα η φωτιά στην Πεδή της Βορειοατολικής Λέσβου

Ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που πήρε φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί γρήγορα η φωτιά στα παρακείμενα πεύκα. Ωστόσο η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής οδήγησε στην γρήγορη κατάσβεση.
ΧΩΡΙΑ

Η Ανάσταση στην Παναγιούδα της Λέσβου

Δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό και το λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με λαμπρότητα η Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Εντυπωσιακό πανοραμικό βίντεο του «Ν» από τους εορτασμούς σε όλη την πόλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με SKY express το Αγιο Φως στη Μυτιλήνη

Η εταιρεία διαθέτει ανελλιπώς, από το 2017, τα αεροσκάφη της για το σκοπό της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και του χαρμόσυνου μηνύματος της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Το έθιμο της «κακαρώνας» στα Δάφια

Ένα θρησκευτικό έθιμο που πήρε πολιτικά χαρακτηριστικά τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση στα Μιστεγνά

Περιφορά του Λάβαρου της Ανάστασης στους δρόμους του χωριού θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα