× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ολονύχτιο κυνηγητό αστυνομικών κατά 15 «πιτσιρικάδων»

Με μαύρα μπουφάν και στυλιάρια χτυπούσαν πόρτες στη Μόρια «αναζητώντας» ξένους

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/2/2020

Ολονύχτιο κυνηγητό αστυνομικών κατά 15 «πιτσιρικάδων»
' χρόνος ανάγνωσης

Από το ανθρωποκυνηγητό κατά των ξένων χτες το απόγευμα και το βράδυ, η νύχτα εξελίχθηκε και σε κυνηγητό αστυνομικών κατά μια ομάδας 15 «πιτσιρικάδων» όπως τους αποκαλούν οι κάτοικοι της Μόριας-  κυνηγητό που συνεχίστηκε μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Ειδικότερα, το βράδυ της Τρίτης ομάδα 15 «πιτσιρικάδων» με κουκούλες σε όλο τους το πρόσωπο, μαύρα μπουφάν και κρατώντας στυλιάρια έκαναν «περιοδεία» μέσα στο χωριό της Μόριας, το οποίο, ας σημειωθεί ήταν περικυκλωμένο, αφενός από δυνάμεις της Αστυνομίας και αφετέρου από κατοίκους της Μόριας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με επώνυμες καταγγελίες στο «Ν» από ντόπιους, η ομάδα των «15» χτυπούσε πόρτες των σπιτιών αναζητώντας αν αυτά νοικιάζονται σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ή σε πρόσφυγες και μετανάστες και απαιτώντας να βγουν στον δρόμο. Μία Ιταλίδα καταγγέλλει ότι προκλήθηκαν ζημιές στο αυτοκίνητό της.

Το κυνηγητό συνεχίστηκε και στο Πάρκο της Αγίας Ειρήνης στη Μυτιλήνη μέχρι τις 3 τα ξημερώματα περίπου. Ας σημειωθεί ότι μέλη της εν λόγω ομάδας προσπάθησαν να μπουν και σε ένα μπαρ στη Μυτιλήνη, «αναζητώντας» μέλη ΜΚΟ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρκετές είναι οι καταγγελίες πολιτών στο τηλεφωνικό κέντρο της Αστυνομίας για την εν λόγω δράση.

Ας σημειωθεί φωτιά πήρε εγκαταλειμμένο ερείπιο στη Μόρια.

Άλλη μαρτυρία στο «Ν»: «Λοιπόν ας πω και εγω χθες τι είδα . Κατά τις 12:30 πέρασε από μπροστά μ πορεία με το σύνθημα "Λεσβος γη αντιρατσιστική" . Ήμουν στην Παλιά Αγορά . Από πισω ακολουθούσαν τα ματ . Μέτρησα 12 .. Μετά από λίγο σκάνε 10-15 φασιστες πιτσιρικαδες που άρχισαν να προκαλούν τον κόσμο στο μαγαζί . Αμέσως όσοι πελάτες ήταν έξω μπήκαν μέσα μαζί μας . Μείναμε να τους  κοιτάμε . Κάποιος είπε παιδιά όχι κοντά στις τζαμαρίες . Οι φασιστες κάνανε κάποιες χειρονομίες  κλπ και ρίξανε κάτι καρέκλες του μαγαζιού που ηταν έξω . Για κάποια ώρα ήταν λίγο πιο περα κρυμμένοι και περίμεναν να βγει ο κόσμος από το μαγαζί . Μετά ηρθαν ενισχυσεις και τα φασιστες  φύγανε . Αμέσως μετά πέρασε από μπροστά ένα περιπολικό»

Από την άλλη, μετά τα βραδινά επεισόδια στη Μόρια και τον «έλεγχο» κατά ξένων, ομάδα αλληλέγγυων και μερίδα αντιεξουσιαστών πραγματοποίησε πορεία.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κάλεσμα σε συστράτευση για το Πνευματικό Κέντρο «Μίλτης Παρασκευαΐδης»

Ο Μάκης Κουρσούνης, αντιπρόσωπος του Συλλόγου Παφλιωτών Αθήνας στην Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ), μίλησε στο ρ/σ 99 fm «ΣΤΟ ΝΗΣΙ» για το ζήτημα που απασχολεί τους συντοπίτικους συλλόγους της Αθήνας.
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μείωση των επιβατών στις πτήσεις εσωτερικού τον Ιούλιο

Στο 2,7% η αύξηση των επιβατών στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης. Τα στοιχεία που έδωσε η Fraport για τα 14 αεροδρόμια της χώρας δείχνουν υποχώρηση μικρή βελτίωση της επιβατικής κίνησης.
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Έκθεση παιδικής ζωγραφικής στο Αναγνωστήριο Αγιάσου

Πάνω από 150 έργα μικρών δημιουργών εντυπωσίασαν το κοινό
ΧΩΡΙΑ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στον Μανταμάδο για τις κοπές δέντρων

Μετά τον Σύλλογο «Ηλιαχτίδα», και η Κοινότητα καταγγέλλει απαράδεκτη ενέργεια χωρίς καμία ενημέρωση
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενίσχυση δεσμών Βορείου Αιγαίου – Γαλλίας

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη με τη Γενική Πρόξενο της Γαλλίας στην Αθήνα, παρουσία της επίτιμης Προξένου Λέσβου Σ. Μπαρουτσάκη
ΧΩΡΙΑ

Τα εννιάμερα της Παναγίας στα Μυστεγνά

Θα ακολουθήσει αρτοκλασία και μοίρασμα κολύβων
ΧΩΡΙΑ

Καταγγελίες για καθυστερήσεις και αυθαίρετες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Λέσβου

Ο περιφερειακός σύμβουλος Θ. Βαλσαμίδης ζητά εξηγήσεις για τη μη υλοποίηση του έργου καθαρισμού βλάστησης και για την κοπή δέντρων στην επαρχιακή οδό Θερμής – Μανταμάδου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ζεύγος F16 στον ουρανό της Λέσβου

Πρόκειται για κοινή δραστηριότητα του στρατού ξηράς και της πολεμικής αεροπορίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πανήγυρις Αγίου Φανουρίου στη Μυτιλήνη

Διήμερος εορτασμός στο παρεκκλήσι πλάι στον Άγιο Θεράποντα με Εσπερινό και Θεία Λειτουργία
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μετά από 74 χρόνια αναμονής ξεκινά η αποκατάσταση της οδού Σάθα

Το πολύπαθο λιθόστρωτο της Μυτιλήνης βρίσκει δικαίωση – Γίνεται πράξη η δέσμευση του δημάρχου Παναγιώτη Χριστόφα
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Συνέχιση απαγόρευσης θήρας σε περιοχές της Λέσβου

Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς του 2022
ΧΩΡΙΑ

Καταγγελία για μαζική καταστροφή δέντρων στον Μανταμάδο

Έντονη αντίδραση από τον Σύλλογο «Ηλιαχτίδα»για την κοπή τουλάχιστον 25 δέντρων και την αποψίλωση πικροδαφνών