× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Βιάζεται η ΔΕΗ Ανανεώσιμες για το εργοστάσιο γεωθερμίας στη Λέσβο

Πήρε παράταση η εταιρεία για την ολοκλήρωση των εργασιών ως τις 31 Οκτωβρίου του 2026 ωστόσο κινείται με γρήγορους ρυθμούς και αναμένεται σημαντική πρόοδο εντός του 2024

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/12/2023

Βιάζεται η ΔΕΗ Ανανεώσιμες για το εργοστάσιο γεωθερμίας στη Λέσβο

Την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την πρόσκτηση διδιάστατων (2D) δεδομένων σεισμικής ανάκλασης στην περιοχή της Πέτρας στη Λέσβο τους προσεχείς μήνες περιλαμβάνει ο επικαιροποιημένος σχεδιασμός της ΔΕΗ Ανανεώσιμες για την ανάπτυξη της γεωθερμίας στο νησί, με την εταιρεία να έχει πλέον πάρει το «πράσινο φως» από το ΥΠΕΝ για την παράταση της προσθεσμίας για την εγκατάσταση και λειτουργία του πιλοτικού γεωθερμοηλεκτρικού σταθμού 8MW.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ειδηση αυτή ουσιαστικά επιβεβαιώνει τα όσα δήλωσε στο «Ν» η αντιδήμαρχος Προγραμματισμού της Δυτικής Λέσβου Ασανούλα Γιαννή. 

Η παράταση μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2026 (αντί για 31 Δεκεμβρίου 2023, όπως ίσχυε) δόθηκε καθώς το ΥΠΕΝ συνηγορεί στις αιτιάσεις της εταιρείας για την ανάγκη επικαιροποίησης του προγραμματισμού εργασιών σύμφωνα με τα νέα δεδομένα εκμετάλλευσης του πεδίου καθώς και εναρμόνισης με το νέο νομοθετικό πλαίσιο.

Αυτό δε σημαίνει ότι η ΔΕΗ Ανανεώσιμες σκοπεύει να εξαντλήσει τα νέα χρονικά περιθώρια, καθώς έχει υποβάλλει αναλυτικό πρόγραμμα ερευνών για το 2024 για τη Λέσβο, με γνώμονα την διερεύνηση της περιοχής στο βύθισμα Πέτρας για την χωροθέτηση της βαθιάς γεώτρησης παραγωγής αλλά και την εγκατάσταση πιλοτικά μονάδας παραγωγής. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εξάλλου, μέσα στη χρονιά που βαίνει προς το τέλος της, η ΔΕΗ Ανανεώσιμες προχώρησε με ταχύτητα τις γεωθερμικές έρευνες στη Λέσβο.

Μεταξύ άλλων, εγκαταστάθηκε δίκτυο σεισμογράφων και ξεκίνησαν οι μετρήσεις μικροσεισμικής παρακολούθησης από το ΑΠΘ, ενώ συνεχίζεται η επανεπεξεργασία και ερμηνεία των παλιών γεωφυσικών δεδομένων από το ΕΚΠΑ.

Επιπρόσθετα, οι δοκιμές άντλησης που έγιναν φέτος στην περιοχή της Στύφης έδωσαν θετικά πρώτα αποτελέσματα, ενώ ενθαρρυντικά είναι και τα πρώτα ευρήματα για τις θερμοκρασίες γεωθερμικών ρευστών στην περιοχή της Αργένου. 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Καθαρίζουν οι ακτές της Δυτικής Λέσβου

Με την άφιξη ειδικού μηχανήματος η αρχή έγινε στην Πέτρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συλλυπητήρια Μουτζούρη για τον θάνατο του Στράτου Σεφτελή

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Eφυγε από τη ζωή ο Στράτος Σεφτελής

Σε ηλικία 68 ετών πέθανε ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, αθλητικός συντάκτης και παρουσιαστής για 34 χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»