× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Έκανα μεγάλο έργο, αλλά εμπιστεύτηκα λάθος ανθρώπους»

Απολογισμό τετραετίας έκανε ο Στρατής Κύτελης, με αυτοκριτική για τους συνεργάτες που εμπιστεύτηκε και δημιούργησαν προβλήματα. Καμία αναφορά σε έργα που απεντάχθηκαν και στην καθημερινότητα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/12/2023

«Έκανα μεγάλο έργο, αλλά εμπιστεύτηκα λάθος ανθρώπους»

Αποχωρεί γεμάτος από το Δήμο Μυτιλήνης, ο Δήμαρχος Στρατής Κύτελης αφού όπως ανέφερε έκανε ένα τεράστιο έργο το οποίο αφήνει παρακαταθήκη στη νέα δημοτική αρχή με την ευχή να το ολοκληρώσει και να το εμπλουτίσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα Μέσα Ενημέρωσης ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, αναφέρθηκε στο έργο που παραδίδει, παραδεχόμενος ωστόσο ότι εμπιστεύτηκε λάθος ανθρώπους οι οποίοι καταχράστηκαν τις αρμοδιότητές και την ελευθερία κινήσεων που τους είχε δώσει δημιουργώντας δυσάρεστο κλίμα στο Δήμο και παθογένειες οι οποίες προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα.

Όπως τόνισε το λάθος του ήταν ότι δεν συνεργάστηκε με άλλους δημοτικούς συμβούλους εκτός του συνδυασμού του από την αρχή. Μάλιστα σημείωσε ότι τους τελευταίους πέντε μήνες οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων του Μιχάλη Μαμάκου και του Παναγιώτη Ζαφειρίου ήταν εκείνοι που στάθηκαν στο πλευρό του στα δύσκολα για να ολοκληρωθεί η θητεία της δημοτικής αρχής.

«Έπαθα και έμαθα, τόνισε ο Στρατής Κύτελης. Την καλοσύνη μου την εξέλαβαν ως αδυναμία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στο έργο του ο απερχόμενος Δήμαρχος Μυτιλήνης σημείωσε ότι το έργο που έχει γίνει σε αυτή την τετραετία δεν  είχε ξαναγίνει από το 1990 έως σήμερα στην πόλη και στα χωριά προσθέτοντας ότι μπήκαν οι βάσεις για έναν σύγχρονο Δήμο Μυτιλήνης.

Ειδική αναφορά έκανε ο Στρατής Κύτελης στα αθλητικά έργα που έχουν γίνει σε γήπεδα της πόλης και των χωριών, στις παιδικές χαρές που κατασκευάσθηκαν, στις αναβαθμίσεις των σχολικών κτηρίων, στην ανάπλαση της προκυμαίας, του πάρκου της Επάνω Σκάλας, στα φωτιστικά led, στο έργο ανάπλασης της Σουράδας, στην έναρξη των εργασιών του Βιολογικού της Νότιας πόλης κ.λπ.

Δεν αναφέρθηκε ωστόσο ο Δήμαρχος στις δυσλειτουργίες που προέκυψαν στην πορεία της τετραετίας, στην καθημερινότητα, στην καθαριότητα, και στην υλοποίηση των έργων όπου χάθηκαν ενταγμένες μελέτες και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις δόθηκαν αποζημιώσεις στους εργολάβους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χαρακτηριστικά παραδείγματα έργων που δεν προχώρησαν είναι το Κολυμβητήριο το οποίο σταμάτησε με αφορμή καθυστέρηση πληρωμής από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το Παλιό Λιμεναρχείο το οποίο δυστυχώς εξαιτίας μιας μελέτης που δεν έγινε εγκαίρως το έργο απεντάχθηκε από το πρόγραμμα που είχε μπει, το πάρκινγκ της Θερμής που έχει μείνει μισό και πολλά ακόμη που καθυστέρησαν.

Φυσικά το πιο ανησυχητικό απ’ όλα είναι η πορεία του έργου στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Εκεί δυστυχώς οι εργασίες προχωρούν με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς και υπάρχει εύλογος προβληματισμός πως θα μπορέσει να επεκταθεί σε καίρια σημεία, όπως είναι η Πλατεία Σαπφούς, το Φανάρι, και οι καφετέριες απέναντι από το λιμάνι.

Μιλώντας για τις δυσκολίες στο έργο του λιμανιού, ο Στρατής Κύτελης, σημείωσε ότι στην πορεία του έργου προέκυψαν προβλήματα τεχνικής φύσεως τα οποία έπρεπε να τακτοποιηθούν πριν προχωρήσει. Παραδέχθηκε ωστόσο ότι υπάρχουν καθυστερήσεις οι οποίες όμως όπως τόνισε δεν οφείλονται στη Δημοτική Αρχή η οποία πιέζει προς κάθε κατεύθυνση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο κλείσιμο της συνέντευξής του, ο Στρατής Κύτελης δήλωσε παρών στις εξελίξεις αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα αναλάβει κάποια θέση ευθύνης που θα σχετίζεται με το Δήμο Μυτιλήνης και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σε κάθε περίπτωση τόνισε, ότι φεύγει γεμάτος και με ήσυχη συνείδηση γιατί σε μια δύσκολη τετραετία, με μεταναστευτικό και μεγάλα έργα σε εξέλιξη κράτησε ζωντανό το Δήμο Μυτιλήνης και παραδίδει στους επόμενους ταμείο 24.000.000 ευρώ και μελέτες προς αξιοποίηση.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση σε Ίππειος και Μιστεγνά

Δείτε εδώ τα έθιμα που συνδέονται μαζί της
ΧΩΡΙΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την Ανάσταση στο Μεσαγρό

Οι κάτοικοι του χωριού της Λέσβου τίμησαν την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης
ΧΩΡΙΑ

Αντιμετωπίσθηκε άμεσα η φωτιά στην Πεδή της Βορειοατολικής Λέσβου

Ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που πήρε φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί γρήγορα η φωτιά στα παρακείμενα πεύκα. Ωστόσο η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής οδήγησε στην γρήγορη κατάσβεση.
ΧΩΡΙΑ

Η Ανάσταση στην Παναγιούδα της Λέσβου

Δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό και το λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με λαμπρότητα η Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Εντυπωσιακό πανοραμικό βίντεο του «Ν» από τους εορτασμούς σε όλη την πόλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με SKY express το Αγιο Φως στη Μυτιλήνη

Η εταιρεία διαθέτει ανελλιπώς, από το 2017, τα αεροσκάφη της για το σκοπό της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και του χαρμόσυνου μηνύματος της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Το έθιμο της «κακαρώνας» στα Δάφια

Ένα θρησκευτικό έθιμο που πήρε πολιτικά χαρακτηριστικά τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση στα Μιστεγνά

Περιφορά του Λάβαρου της Ανάστασης στους δρόμους του χωριού θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα
ΧΩΡΙΑ

Προσοχή στις... κακαρώνες

Ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Πυροσβεστική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ