× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Έκανα μεγάλο έργο, αλλά εμπιστεύτηκα λάθος ανθρώπους»

Απολογισμό τετραετίας έκανε ο Στρατής Κύτελης, με αυτοκριτική για τους συνεργάτες που εμπιστεύτηκε και δημιούργησαν προβλήματα. Καμία αναφορά σε έργα που απεντάχθηκαν και στην καθημερινότητα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/12/2023

«Έκανα μεγάλο έργο, αλλά εμπιστεύτηκα λάθος ανθρώπους»
' χρόνος ανάγνωσης

Αποχωρεί γεμάτος από το Δήμο Μυτιλήνης, ο Δήμαρχος Στρατής Κύτελης αφού όπως ανέφερε έκανε ένα τεράστιο έργο το οποίο αφήνει παρακαταθήκη στη νέα δημοτική αρχή με την ευχή να το ολοκληρώσει και να το εμπλουτίσει.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα Μέσα Ενημέρωσης ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, αναφέρθηκε στο έργο που παραδίδει, παραδεχόμενος ωστόσο ότι εμπιστεύτηκε λάθος ανθρώπους οι οποίοι καταχράστηκαν τις αρμοδιότητές και την ελευθερία κινήσεων που τους είχε δώσει δημιουργώντας δυσάρεστο κλίμα στο Δήμο και παθογένειες οι οποίες προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως τόνισε το λάθος του ήταν ότι δεν συνεργάστηκε με άλλους δημοτικούς συμβούλους εκτός του συνδυασμού του από την αρχή. Μάλιστα σημείωσε ότι τους τελευταίους πέντε μήνες οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων του Μιχάλη Μαμάκου και του Παναγιώτη Ζαφειρίου ήταν εκείνοι που στάθηκαν στο πλευρό του στα δύσκολα για να ολοκληρωθεί η θητεία της δημοτικής αρχής.

«Έπαθα και έμαθα, τόνισε ο Στρατής Κύτελης. Την καλοσύνη μου την εξέλαβαν ως αδυναμία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στο έργο του ο απερχόμενος Δήμαρχος Μυτιλήνης σημείωσε ότι το έργο που έχει γίνει σε αυτή την τετραετία δεν  είχε ξαναγίνει από το 1990 έως σήμερα στην πόλη και στα χωριά προσθέτοντας ότι μπήκαν οι βάσεις για έναν σύγχρονο Δήμο Μυτιλήνης.

Ειδική αναφορά έκανε ο Στρατής Κύτελης στα αθλητικά έργα που έχουν γίνει σε γήπεδα της πόλης και των χωριών, στις παιδικές χαρές που κατασκευάσθηκαν, στις αναβαθμίσεις των σχολικών κτηρίων, στην ανάπλαση της προκυμαίας, του πάρκου της Επάνω Σκάλας, στα φωτιστικά led, στο έργο ανάπλασης της Σουράδας, στην έναρξη των εργασιών του Βιολογικού της Νότιας πόλης κ.λπ.

Δεν αναφέρθηκε ωστόσο ο Δήμαρχος στις δυσλειτουργίες που προέκυψαν στην πορεία της τετραετίας, στην καθημερινότητα, στην καθαριότητα, και στην υλοποίηση των έργων όπου χάθηκαν ενταγμένες μελέτες και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις δόθηκαν αποζημιώσεις στους εργολάβους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χαρακτηριστικά παραδείγματα έργων που δεν προχώρησαν είναι το Κολυμβητήριο το οποίο σταμάτησε με αφορμή καθυστέρηση πληρωμής από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το Παλιό Λιμεναρχείο το οποίο δυστυχώς εξαιτίας μιας μελέτης που δεν έγινε εγκαίρως το έργο απεντάχθηκε από το πρόγραμμα που είχε μπει, το πάρκινγκ της Θερμής που έχει μείνει μισό και πολλά ακόμη που καθυστέρησαν.

Φυσικά το πιο ανησυχητικό απ’ όλα είναι η πορεία του έργου στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Εκεί δυστυχώς οι εργασίες προχωρούν με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς και υπάρχει εύλογος προβληματισμός πως θα μπορέσει να επεκταθεί σε καίρια σημεία, όπως είναι η Πλατεία Σαπφούς, το Φανάρι, και οι καφετέριες απέναντι από το λιμάνι.

Μιλώντας για τις δυσκολίες στο έργο του λιμανιού, ο Στρατής Κύτελης, σημείωσε ότι στην πορεία του έργου προέκυψαν προβλήματα τεχνικής φύσεως τα οποία έπρεπε να τακτοποιηθούν πριν προχωρήσει. Παραδέχθηκε ωστόσο ότι υπάρχουν καθυστερήσεις οι οποίες όμως όπως τόνισε δεν οφείλονται στη Δημοτική Αρχή η οποία πιέζει προς κάθε κατεύθυνση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο κλείσιμο της συνέντευξής του, ο Στρατής Κύτελης δήλωσε παρών στις εξελίξεις αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα αναλάβει κάποια θέση ευθύνης που θα σχετίζεται με το Δήμο Μυτιλήνης και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σε κάθε περίπτωση τόνισε, ότι φεύγει γεμάτος και με ήσυχη συνείδηση γιατί σε μια δύσκολη τετραετία, με μεταναστευτικό και μεγάλα έργα σε εξέλιξη κράτησε ζωντανό το Δήμο Μυτιλήνης και παραδίδει στους επόμενους ταμείο 24.000.000 ευρώ και μελέτες προς αξιοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Απολογισμός για το 2ο Φεστιβάλ Νέων του Πλωμαρίου

Επιτυχημένη διοργάνωση από το Σύνδεσμο Πλωμαριτών Αττικής «Βενιαμίν ο Λέσβιος»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η κυβέρνηση συνεχίζει τον εμπαιγμό των υγειονομικών

Το μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ Στρατής Σαμαράς καταγγέλλει την μη εκπλήρωση των κυβερνητικών υποσχέσεων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

140.000 ευρώ για το Μιχαλέλειο και σιδερένια παπούτσια για δρόμους και παρακάμψεις

Αναλυτική ενημέρωση για την εξέλιξη των έργων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έκανε ο Κώστας Μουτζούρης και οι στενοί συνεργάτες του αντιπεριφερειάρχες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο πλευρό της Καισαριανής η Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Λέσβου

Καταγγέλλει προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών των δήμων και ποινικοποίησης της αλληλεγγύης στους εργαζόμενους
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΡΑΣΕΙΣ

Ένα νέο αμαξίδιο, ανάσα αξιοπρέπειας για τον Κώστα στην Ερμού

Χάρη στον Γιώργο Κοτοπούλη και τον Πρόδρομο Πατερέλλη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νέα σχολική χρονιά με αναβαθμισμένες υποδομές στη Μυτιλήνη

Με ανακαινίσεις, νέους χώρους και σύγχρονο εξοπλισμό, ο Δήμος Μυτιλήνης αποδεικνύει ότι η Παιδεία μπαίνει στην πρώτη γραμμή!
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Νέα φωτιά στον καταυλισμό Ρομά στην Παγανή

Επί ποδός η Πυροσβεστική
ΑΤΖΕΝΤΑ

Μνήμη απελευθέρωσης: Σεπτέμβρης ’44 στη Λέσβο

Το ΚΚΕ καλεί σε εκδήλωση στα Τσαμάκια για την ιστορική μνήμη και τους σημερινούς αγώνες
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έξι νέα έργα για την Παιδεία στο Βόρειο Αιγαίο

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη εντάσσονται στο Πρόγραμμα 2021-2027 έργα άνω των 15,8 εκατ. ευρώ για σχολικές υποδομές σε Σάμο, Χίο και Ικαρία
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βαρύ πένθος στις ενορίες της Καλλιθέας Μυτιλήνης

Απεβίωσε ο αγαπημένος ιερέας που υπηρέτησε με σεμνότητα και αγάπη την τοπική Εκκλησία
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε κατάσταση ακραίας ξηρασίας η Λέσβος

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η επίσημη ιστοσελίδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σε συνεργασία με την υπηρεσία Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Tο επικίνδυνο «διαβατήριο» των εφήβων για κλαμπ και αλκοόλ στη Μυτιλήνη

Ένα κοινό μυστικό ανάμεσα στους ανήλικους, άγνωστο όμως σε γονείς και καταστηματάρχες – οι κίνδυνοι και οι ευθύνες που προκύπτουν
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ