× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Παρουσία υπουργού Σταϊκούρα τα εγκαίνια του οδικού άξονα «Καλλονής‑ Σιγρίου»

Εφ’ όλης της ύλης, ο βουλευτής Λέσβου, Χαράλαμπος Αθανασίου απαντά για τα έργα, τον Αλκ. Στεφανή, το σύμφωνο μετανάστευσης και τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 22/12/2023

Παρουσία υπουργού Σταϊκούρα τα εγκαίνια του οδικού άξονα «Καλλονής‑ Σιγρίου»

Από τους βουλευτές που διαφώνησαν σε κάποια σημεία του μεταναστευτικού νόμου, ο Χαράλαμπος Αθανασίου, βουλευτής Λέσβου της ΝΔ εξήγησε ότι η Ελλάδα χρειάζεται εργατικά χέρια, αλλά θα πρέπει να συζητηθεί περαιτέρω το ζήτημα της ιθαγένειας. Αυτά και άλλα πολλά σχολίασε, ο Χαράλαμπος Αθανασίου στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρχικά σχολίασε το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, επισημαίνοντας ότι η ΝΔ συγκράτησε τα ισχυρά ποσοστά της, ότι ο ίδιος θα συνεργαστεί με όποιον έχει εκλεγεί, απαντώντας ακόμη ότι ο Αλκιβιάδης Στεφανής πρέπει να βρίσκεται εδώ, γιατί «και η ήττα μέσα στο παιχνίδι είναι». Ενδιαφέρουσα ήταν και η ανάλυσή του για το εκλογικό αποτέλεσμα στο χωριό του, την Αγία Παρασκευή, όπως μπορείτε να παρακολουθήσετε και από τη συνέντευξη.

Αναφορικά με τον δρόμο Καλλονής- Πέτρας, ο κ. Αθανασίου μεταξύ άλλων σχολίασε ότι αναλογούν ευθύνες στην Περιφέρεια ως προς την καθυστέρηση της άρσης των απαλλοτριώσεων, επισημαίνοντας ότι για το άλλο έργο της νότιας Παράκαμψης, η μελέτη και η χρηματοδότηση είναι ενιαίες και δεν μπορούν να χωριστούν σε δύο μέρη, απαντώντας έτσι στον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη.

Πάντως ο δρόμος Καλλονής- Σιγρίου, «θα εγκαινιαστεί μέσα στον Ιανουάριο 2024 παρόντος του υπουργού Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα». Σε ό,τι αφορά το Φράγμα Τσικνιά, εξήγησε εκ νέου όσα είχε διευκρινίσει στη συνέντευξή στη Μαρία Χατζηγεωργίου ότι το έργο έχει ήδη ανάδοχο, αλλά μένει να οριστεί το χρηματοδοτικό εργαλείο για την υλοποίησή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα καλά νέα είναι οι συζητήσεις του κ. Αθανασίου με τη Διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για την ανέγερση κτηρίου για το Εφετείο Βορείου Αιγαίου. Σε ό,τι αφορά τον πολιτικό γάμο ομόφυλων ζευγαριών ο Χ. Αθανασίου θέλει να δει τις προτεινόμενες διατάξεις, τηρώντας κάποιες επιφυλάξεις.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Το «Ν» συμμετέχει στην απεργία των ΜΜΕ

Από τις 5 το πρωί της Τετάρτης ως τις 5 το πρωί της Πέμπτης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν οι γιατροί του ΕΣΥ στη Λέσβο την Πρωτομαγιά

Η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου καλεί σε συμμετοχή στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

212 συμμετοχές στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής

Δείτε εδώ τα ονόματα των διακριθέντων μαθητών
ΥΓΕΙΑ

Καταγγέλλουν τον Γεωργιάδη οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Αντί συνάντηση με τον υπουργό βρήκαμε μπροστά μας την Αστυνομία αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εγκατάλειψη θύματος σε τροχαίο

Η Αστυνομία της Μυτιλήνης αναζητά το δράστη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για κροτίδες στην Γέρα

Κατασχέθηκαν 144 φωτοβολίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Γλυκό πορτοκάλι και λικέρ από τους μαθητές της Λουτρόπολης Θερμής

Και φέτος τα παιδιά με τη βοήθεια των γονιών τους έφτιαξαν γλυκό κουταλιού και λικέρ από τα πορτοκάλια της αυλής του δημοτικού σχολείου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνάντηση Μουτζούρη με Γεωργιάδη για ζητήματα υγείας στο Β. Αιγαίο

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους αντιπεριφερειάρχες στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου