× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Το Φράγμα Τσικνιά θα γίνει κανονικά»

Ο βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου, έλαβε διαβεβαίωση από τον κ. Σταϊκούρα διαψεύδοντας τη φημολογία των ημερών ενώ ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεσμεύτηκε να εξετάσει τη στήριξη των κτηνοτρόφων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/12/2023

«Το Φράγμα Τσικνιά θα γίνει κανονικά»
' χρόνος ανάγνωσης

Στην έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών περί καθυστέρησης ή ακόμη και απένταξης του Φράγματος Τσικνιά με δημοσιεύματα στον τύπο και στο διαδίκτυο, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Μεσημεριανοί διάλογοι» ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αθανασίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Αθανασίου, μεταξύ άλλων διέψευσε το σενάριο περί απένταξης – ακύρωσης του έργου, παραδέχθηκε ωστόσο ότι θα υπάρξει καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών.

Όπως είπε η κυβέρνηση στην παρούσα φάση αποφάσισε να κάνει μία αλλαγή στην προτεραιοποίηση των έργων και να βάλει σε πρώτο πλάνο τις πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας και της Βόρειας Ελλάδας.

«Στην παρούσα φάση είναι σωστό και δίκαιο να ενισχυθούν οι συγκεκριμένες περιοχές και θεωρώ γενικά ότι η ενέργεια της κυβέρνησης να στρέψει την προσοχή προς τα εκεί, με πόρους και χρηματοδοτήσεις που υπήρχε διαφορετικός προγραμματισμός. Στην πραγματικότητα αυτή η ανακατεύθυνση των πόρων επηρεάζει μεν την ημερομηνία έναρξης των εργασιών στο φράγμα Τσικνιά που είναι ήδη δημοπρατημένο με προσωρινό ανάδοχο, όμως σε καμία περίπτωση δεν έχουμε ακύρωση του έργου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως τόνισε ο κ. Αθανασίου ο οποίος μίλησε με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας κ. Σταϊκούρα, έλαβε διαβεβαιώσεις από τα πλέον επίσημα χείλη ότι το έργο θα πραγματοποιηθεί και δεν θα χαθεί, θα υπάρξει όμως καθυστέρηση μερικών μηνών στην έναρξη των εργασιών του.

«Πιστεύω ότι η καθυστέρηση αυτή θα είναι μικρότερη του ενός έτους και σύντομα θα βρεθούν πόροι από άλλο πρόγραμμα χρηματοδοτικό για να υλοποιηθεί. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μία σημαντική παρέμβαση για το νησί μας η οποία θα λύσει το πρόβλημα της υδροδότησης του νησιού αλλά και της άρδευσης μεγάλου μέρους του κάμπου της Καλλονής».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Αθανασίου αναφέρθηκε σε δύο διαδοχικές συναντήσεις που είχε την Πέμπτη μαζί με τον πρόεδρο του ΓΕΩΤΕΕ Β.Αιγαίου Παναγιώτη Κατσαβέλλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρώτη συνάντηση αναφέρθηκε έγινε με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης αρμόδιο για θέματα κτηνοτροφίας Σταύρο Κελέτση.

«Το βασικό θέμα της συζήτησης ήταν οι επιζωοτίες που ταλαιπωρούν τη Λέσβο το τελευταίο διάστημα και κυρίως ο καταρροϊκός πυρετός. Υπήρχε παραδοχή ότι ο ορότυπος που εντοπίστηκε είναι εισαγόμενος δεν είναι ο συνήθης τύπος που εντοπίζεται στα κοπάδια μας. Πιθανόν το επόμενο διάστημα να γίνει στο Υπουργείο με τη συμμετοχή και των δημάρχων και της Περιφέρειας μια διευρυμένη σύσκεψη για το θέμα αυτό με στόχο την αποζημίωση των κτηνοτρόφων του νησιού μας. Είμαι αισιόδοξος ότι γενικά βρήκαμε ευήκοα αυτιά σε αυτό το αίτημά μας».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και ο Παναγιώτης Κατσαβέλλης συναντήθηκαν και με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Διονύσης Σταμενίτης με τον οποίον συζήτησαν για το θέμα της ακαρπίας του ελαιώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Φέτος η ακαρπία είναι γενικότερο πρόβλημα όχι μόνο στη Λέσβο αλλά σε όλη την Ελλάδα. Αυτό που μας είπε ο κ. Σταμενίδης είναι ότι θα γίνουν μετά τις γιορτές συσκέψεις των Υπουργών Αγροτικής Οικονομίας όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βρίσκονται στο νότο ώστε να ληφθούν σχετικές αποφάσεις για τη στήριξη των αγροτών.

Σε κάθε περίπτωση, για την Ελλάδα θα πρέπει να επικαιροποιηθεί και αυτός είναι ο στόχος μας, το πλαίσιο κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να συμπεριληφθούν σε αυτό και καταστροφές που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τοποθέτηση Pillars σε λιμάνια της Λέσβου και της Λήμνου

Δείτε εδώ τα λιμάνια στα οποία θα εγκατασταθούν
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ασφαλτοστρώσεις στην προκυμαία της Μυτιλήνης

Παρεμβάσεις σε κρίσιμα σημεία για την αποκατάσταση της οδικής ασφάλειας ετοιμάζει το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ειδική τεχνική μελέτη για το πεύκο στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου

Εγκρίθηκε δαπάνη 1.000 ευρώ για την εκπόνηση της πραγματογνωμοσύνης
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΧΩΡΙΑ

Ο Αρχηγός ΓΕΣ στη Λέσβο

Παρακολούθησε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και επισκέφτηκε τον προσωπικό Μονάδων της 98 ΑΔΤΕ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μαθητές από την Ρουμανία στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+KA121, με επίκεντρο τη συγκριτική μελέτη των εκπαιδευτικών συστημάτων των δύο χωρών
ΧΩΡΙΑ

Αυτοψία Χριστόφα στα έργα της Αγιάσου

Ο Δήμαρχος συνοδευόταν από τον ον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Αγιάσου Λευτέρη Κοτσώνη, το Πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ Παναγιώτη Βάλεση και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κώστα Ρούσσα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εκδήλωση για τον Καραβόγιαννο από τον Σύλλογο Πελοποννησίων Λέσβου

Την Κυριακή 25 Μαΐου, στις 11 το πρωί στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου

Ανακοίνωση για τα 77 χρόνια από τη Νάκμπα και τη νέα στρατιωτική επιχείρηση στη Γάζα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκινά η πεζοδρόμηση της οδού Μητρέλια στη Μυτιλήνη

Σε ισχύ νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο ιστορικό κέντρο
ΧΩΡΙΑ

Οι γυναίκες των Μιστεγνών ετοιμάζουν το γλυκό του Αγίου Αφθονίου

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες στο χωριό για το πανηγύρι των Αγίων Ακινδύνων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απαξίωση χιλιάδων ιδιοκτησιών καταγγέλλει ο Σύλλογος Μεσιτών Λέσβου

Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για περαπέρα συρρίκνωση των χωριών