× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αυτοί είναι οι επτά της τοπικής διοίκησης του ΟΕΕ

Ανακοινώθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα των εκλογών της 10ης Δεκεμβρίου για την ανάδειξη νέων οργάνων στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/12/2023

Αυτοί είναι οι επτά της τοπικής διοίκησης του ΟΕΕ
' χρόνος ανάγνωσης

Τέσσερα από τα επτά μέλη της διοίκησης του Περιφερειακού Τμήματος Αιγαίου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας εκλέγει ο συνδυασμός Βόρειο Ανατολικό Αιγαίο – Ανεξάρτητος Συνδυασμός Οικονομολόγων του Παναγιώτη Μπαρούτη.  Πρόκειται για τους Παναγιώτη Μπαρούτη (199 σταυροί), Γεώργιος Κατουσέλλης (174 σταυροί), Ιωάννα Νικολού (112 σταυροί), Παντελέων Βερρής (110 σταυροί).  Ο συνδυασμός Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων και Συνεργαζόμενοι ΔΗ.ΚΙ.Ο –Σ εξέλεξε δύο μέλη στην τοπική διοίκηση, πρόκειται για τους Παντελή Μπουγδάνο (84 ψήφοι) και Ευστράτιο Δούκα (70 ψήφοι). Το ψηφοδέλτιο Οικονομολόγοι Χίου – Σάμου θα εκπροσωπεί  η Σταματία (Τίνα) Νύκτα (79 σταυροί).
Ο Συνδυασμός Βόρειο Ανατολικό Αιγαίο - Ανεξάρτητος Συνδυασμός Οικονομολόγων έλαβε 256 ψήφους και ποσοστό 48,58%, η Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων και Συνεργαζόμενοι έλαβε 128 ψήφους και ποσοστό 24,29%, οι Οικονομολόγοι Χίου – Σάμου έλαβαν 105 ψήφους και ποσοστό 19,9%, οι Προοδευτικοί Οικονομολόγοι Βορείου Αιγαίου έλαβαν 23 ψήφους και ποσοστό 4,36% τέλος η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Οικονομολόγων έλαβε 15 ψήφους και ποσοστό 2,85%

Τα πανελλαδικά αποτελέσματα
Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων & Συνεργαζόμενοι (ΔΗΚΙΟ-Σ) ψήφους 11.794 ποσοστό 45,500%. Εκλέγονται από το 1ο Εκλογικό Διαμέρισμα (Περ. Αττικής) 46, από το 2ο (ΠΕ. Θεσσαλονίκης) 9 και από το 3ο(Υπόλοιπης Επικράτειας) 36, σύνολο εδρών 91.
Προοδευτική Δημοκρατική Συνεργασία Οικονομολόγων (Π.Δ.Σ.Ο.) ψήφους 7.279 ποσοστό 28,081%. Εκλέγονται από το 1ο Εκλογικό Διαμέρισμα (Περ. Αττικής) 28, από το 2ο (ΠΕ. Θεσσαλονίκης) 6 και από το 3ο (Υπόλοιπης Επικράτειας) 23, σύνολο εδρών 57.
• Προοδευτικοί Οικονομολόγοι Ελλάδος (Π.Ο.Ε.) ψήφους 2.816 ποσοστό 10,864%.Εκλέγονται από το 1ο Εκλογικό Διαμέρισμα (Περ. Αττικής) 11, από το 2ο Εκλογικό Διαμέρισμα (ΠΕ. Θεσσαλονίκης) 2 και από το 3ο (Υπόλοιπης Επικράτειας) 9, σύνολο εδρών 22.
Παράταξη Οικονομολόγων Φοροτεχνικών Εργαζομένων Επαγγελματιών - Συνεργαζόμενες Δυνάμεις (Π.Ο.Φ.Ε.-Ε.) ψήφους 1.606 ποσοστό 6,196%. Εκλέγονται από το 1ο Εκλογικό Διαμέρισμα (Περ. Αττικής) 6, από το 2ο (ΠΕ. Θεσσαλονίκης) 1 και από το 3ο (Υπόλοιπης Επικράτειας) 5, σύνολο εδρών 12.
• Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων (ΑΚΙΟΕ) ψήφους 1.164 ποσοστό 4,491%. Εκλέγονται από το 1ο Εκλογικό Διαμέρισμα (Περ. Αττικής) 4, από το 2ο (ΠΕ. Θεσσαλονίκης) 1 και από το 3ο (Υπόλοιπης  Επικράτειας) 4, σύνολο εδρών 9.
• Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Οικονομολόγων (Δ.Π.Κ.- Ο) ψήφους 1.114 ποσοστό 4,298 %. Εκλέγονται από το 1ο Εκλογικό Διαμέρισμα (Περ. Αττικής) 4, από το 2ο (ΠΕ. Θεσσαλονίκης) 1 και από το 3ο (Υπόλοιπης Επικράτειας) 3, σύνολο εδρών 8.
• Πανελλήνια Ένωση Φοροτεχνών Επιστημόνων και Συνεργάτες ψήφους 148 ποσοστό 0,571%. Εκλέγονται από το 1ο Εκλογικό Διαμέρισμα (Περ. Αττικής) 1, από το 2ο Εκλογικό Διαμέρισμα (ΠΕ Θεσσαλονίκης) 0 και από το 3ο Εκλογικό Διαμέρισμα (Υπόλοιπης Επικράτειας) 0, σύνολο εδρών 1.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Απολογισμός για το 2ο Φεστιβάλ Νέων του Πλωμαρίου

Επιτυχημένη διοργάνωση από το Σύνδεσμο Πλωμαριτών Αττικής «Βενιαμίν ο Λέσβιος»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η κυβέρνηση συνεχίζει τον εμπαιγμό των υγειονομικών

Το μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ Στρατής Σαμαράς καταγγέλλει την μη εκπλήρωση των κυβερνητικών υποσχέσεων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

140.000 ευρώ για το Μιχαλέλειο και σιδερένια παπούτσια για δρόμους και παρακάμψεις

Αναλυτική ενημέρωση για την εξέλιξη των έργων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έκανε ο Κώστας Μουτζούρης και οι στενοί συνεργάτες του αντιπεριφερειάρχες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο πλευρό της Καισαριανής η Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Λέσβου

Καταγγέλλει προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών των δήμων και ποινικοποίησης της αλληλεγγύης στους εργαζόμενους
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΡΑΣΕΙΣ

Ένα νέο αμαξίδιο, ανάσα αξιοπρέπειας για τον Κώστα στην Ερμού

Χάρη στον Γιώργο Κοτοπούλη και τον Πρόδρομο Πατερέλλη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νέα σχολική χρονιά με αναβαθμισμένες υποδομές στη Μυτιλήνη

Με ανακαινίσεις, νέους χώρους και σύγχρονο εξοπλισμό, ο Δήμος Μυτιλήνης αποδεικνύει ότι η Παιδεία μπαίνει στην πρώτη γραμμή!
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Νέα φωτιά στον καταυλισμό Ρομά στην Παγανή

Επί ποδός η Πυροσβεστική
ΑΤΖΕΝΤΑ

Μνήμη απελευθέρωσης: Σεπτέμβρης ’44 στη Λέσβο

Το ΚΚΕ καλεί σε εκδήλωση στα Τσαμάκια για την ιστορική μνήμη και τους σημερινούς αγώνες
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έξι νέα έργα για την Παιδεία στο Βόρειο Αιγαίο

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη εντάσσονται στο Πρόγραμμα 2021-2027 έργα άνω των 15,8 εκατ. ευρώ για σχολικές υποδομές σε Σάμο, Χίο και Ικαρία
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βαρύ πένθος στις ενορίες της Καλλιθέας Μυτιλήνης

Απεβίωσε ο αγαπημένος ιερέας που υπηρέτησε με σεμνότητα και αγάπη την τοπική Εκκλησία
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε κατάσταση ακραίας ξηρασίας η Λέσβος

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η επίσημη ιστοσελίδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σε συνεργασία με την υπηρεσία Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Tο επικίνδυνο «διαβατήριο» των εφήβων για κλαμπ και αλκοόλ στη Μυτιλήνη

Ένα κοινό μυστικό ανάμεσα στους ανήλικους, άγνωστο όμως σε γονείς και καταστηματάρχες – οι κίνδυνοι και οι ευθύνες που προκύπτουν
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ