× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Διαμαρτυρήθηκαν για τον συνάδελφό τους που τραυματίστηκε στου Ρέντη

Στην αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου και σε όλη την Ελλάδα συγκεντρώσεις των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/12/2023

Διαμαρτυρήθηκαν για τον συνάδελφό τους που τραυματίστηκε στου Ρέντη
' χρόνος ανάγνωσης

Διαμαρτυρία, με φόντο τα άγρια επεισόδια έξω από το κλειστό στου Ρέντη και τον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού, που παλεύει να κρατηθεί στη ζωή, πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Δευτέρας 11 Δεκεμβρίου οι αστυνομικοί στο πλαίσιο πανελλαδικών κινητοποιήσεων που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων. Στο πλευρό των αστυνομικών βρέθηκε και η Ενωση υπαλλήλων Πυροσβεστικής Λέσβου.

Η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου ανταποκρίθηκε άμεσα στην ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ που κάλεσε όλες τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις των μελών της ΕΛ.ΑΣ να «εκφράσουμε εμφαντικά την οργή και την θλίψη μας, ταυτόχρονα, διότι ολόκληρη η Ελληνική Αστυνομία έχει μετατραπεί σε στόχο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως επισημαίνει η ΠΟΑΣΥ, «η βολίδα εκτοξεύτηκε εναντίον ενός θεσμού, τον οποίο οφείλουμε να προστατέψουμε με κάθε τίμημα, διεκδικώντας από την πολιτεία να αποδείξει εμπράκτως ότι σέβεται και το θεσμό αυτό και όσους τον υπηρετούν, καθημερινά, με κίνδυνο ζωής».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η με ανθρωποκτόνο πρόθεση, οργανωμένη επίθεση εναντίον της αστυνομικής δύναμης έξω από αθλητική εγκατάσταση στου Ρέντη και η δραματική κατάληξή της με τον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου συναδέλφου μας, αποτελεί τη θρυαλλίδα γενικής διαμαρτυρίας σύμπασας της αστυνομικής οικογένειας με πολλαπλά μηνύματα και πολλούς αποδέκτες.

Δεν είναι μόνο το κυρίαρχο προφανές αίτημα για την πάταξη της οπαδικής βίας, για την εξάρθρωση των συμμοριών των γηπέδων και την εμπέδωση συνθηκών υγιούς αθλητισμού στη χώρα μας. Αυτήν την ώρα οφείλουμε, ως αστυνομικοί, να εκφράσουμε εμφαντικά την οργή και την θλίψη μας, ταυτόχρονα, διότι ολόκληρη η Ελληνική Αστυνομία έχει μετατραπεί σε στόχο. Η βολίδα εκτοξεύτηκε εναντίον ενός θεσμού, τον οποίο οφείλουμε να προστατέψουμε με κάθε τίμημα, διεκδικώντας από την πολιτεία να αποδείξει εμπράκτως ότι σέβεται και το θεσμό αυτό και όσους τον υπηρετούν, καθημερινά, με κίνδυνο ζωής.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου για την κινητοποίηση που έγινε τη Δευτέρα αναφέρει: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μεγάλος αριθμός συναδέλφων μας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και της Ε.ΑΣ.Υ.Ν. Λέσβου για καθολική διαμαρτυρία έμπροσθεν της Δ.Α. Λέσβου που έλαβε χώρα την 11η Δεκεμβρίου στις 2 το μεσημέρι.

Οργή, αγανάκτηση και θλίψη ήταν τα συναισθήματα που περιέβαλαν όλους τους συναδέλφους μας τόσο για την δολοφονική επίθεση σε βάρος του συναδέλφου της Υ.Α.Τ. που δίνει τη δική του μάχη για να παραμείνει στη ζωή όσο και για τα μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση σήμερα δια του Κυβερνητικού Εκπροσώπου της για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας, τα οποία υποτίθεται θα ήταν σκληρά και θα έβαζαν τέλος στα φαινόμενα χουλιγκανισμού και τα οποία εξευτελίζουν και ρεζιλεύουν την έννοια του αθλητισμού στην Ελλάδα. Ζητάμε την άμεση απεμπλοκή της ΕΛ.ΑΣ. από όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις». 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΑ

Σφοδρή χαλαζόπτωση στη Μυτιλήνη και πολλές περιοχές της Λέσβου

Πλημμύρες, κλειστά φρεάτια και μεγάλη ταλαιπωρία για... Black Friday
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΒΙΒΛΙΟ

Διαγωνισμός μικρού διηγήματος από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιππείου

Τα έργα μαθητών και μαθητριών θα εκδοθούν σε ειδικό αφιερωματικό βιβλίο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Καθαρισμοί φρεατίων χωρίς διακοπή σε όλη τη Λέσβο

Συνεργεία της ΔΕΥΑΛ επι ποδός και στους δύο δήμους του νησιού
ΔΡΑΣΕΙΣ

Στο Μπίνειο η εκδήλωση από την Κίνηση για Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο

Η συζήτηση θα γίνει την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου στις 5 το απόγευμα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβάλλεται η «Συνάντηση Ειρήνης» λόγω κακοκαιρίας

Ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης
ΧΩΡΙΑ

Νέες παρεμβάσεις αγροτικής οδοποιίας από τον Δήμο Μυτιλήνης

Ξεκινά έργο 117.000 ευρώ για τσιμεντοστρώσεις και καθαρισμούς τάφρων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το Ανατολικό Αιγαίο στο μάτι της κακοκαιρίας

Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ προειδοποιεί για βροχές, χαλάζι και ισχυρούς ανέμους μέχρι το Σάββατο σε Λέσβο, Χίο και Σάμο
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Ένταση, αντιθέσεις και αλήθειες στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Η υπερδομή φυλακή της Βάστριας στο επίκεντρο μιας ιστορικής συζήτησης με αυτοδιοικητικούς και βουλευτές να ανοίγουν όλα τα χαρτιά τους
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πρόληψη, εκπαίδευση, υποστήριξη: Το τρίπτυχο για την άνοια

Καλλονή και Μυτιλήνη φιλοξενούν κορυφαίες ομιλήτριες σε μια δράση με κοινωνικό αποτύπωμα από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λέσβου- Τι λέει ο Απ. Βαλτάς
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκτεταμένες ελλείψεις εκπαιδευτικών στη Λήμνο

Αναφορά στην Βουλή κατέθεσε η Μαρία Κομνηνάκα και άλλοι βουλευτές τυου ΚΚΕ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέο δίκτυο φωτισμού στην Πλατεία Σαπφούς

Ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Γιώργος Κατζανός ευχαριστεί τους τεχνικούς της Αυτοεπιστασίας για την ολοκλήρωση μιας απαιτητικής παρέμβασης