× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ποιος είναι ο 18χρονος που ομολόγησε ότι έριξε φωτοβολίδα στον αστυνομικό

Τι είπε ο καθ' ομολογίαν δράστης στην πρώτη κατάθεσή του για τα επεισόδια στο Ρέντη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/12/2023

Ποιος είναι ο 18χρονος που ομολόγησε ότι έριξε φωτοβολίδα στον αστυνομικό
' χρόνος ανάγνωσης

Ένας 18χρονος οργανωμένος οπαδός του Ολυμπιακού ομολόγησε, την Κυριακή (10/12), πως ευθύνεται για τον βαρύτατο τραυματισμό ενός 31χρονου αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα, κατά τα επεισόδια που έγιναν, την Πέμπτη (07/12), στον Ρέντη κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ ανάμεσα στους «ερυθρόλευκους» και στον Παναθηναϊκό.

Τι είπε ο καθ' ομολογίαν δράστης στην πρώτη κατάθεσή του

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με λεπτομέρειες ομολόγησε τις πράξεις του ο 18χρονος χούλιγκαν στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν για τον βαρύτατο τραυματισμό άνδρα των ΜΑΤ στον Ρέντη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis, στην ομολογία του αναφέρει: «Υπήρχε από πριν η πληροφορία ότι θα γίνει επίθεση στους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο γυμναστήριο στου Ρέντη. Κάποια στιγμή, μας ενημέρωσαν να βγούμε έξω από το γήπεδο. Υπήρχε ένας οργανωτής. Εγώ δεν τον ήξερα. Φορούσε κουκούλα και δεν έβλεπα το πρόσωπό του. Αυτός ο άντρας μάς είπε πότε θα ξεκινήσει η επίθεση. Πήραμε ξύλα, πέτρες, μολότοφ και φωτοβολίδες. Εγώ δεν ήξερα πώς να χρησιμοποιήσω τη φωτοβολίδα που μου έδωσαν. Μου έδειξαν εκείνη την ώρα πώς να την ενεργοποιήσω και να την εκτοξεύσω. Έριξα τη φωτοβολίδα, την είδα να χτυπάει πρώτα κάτω στο έδαφος και μετά είδα ότι καρφώθηκε στον αστυνομικό. Τον είδα να πέφτει κάτω. Εγώ γύρισα πίσω, έτρεξα και μπήκα ξανά μέσα στο γήπεδο μαζί με άλλα άτομα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ADVERTISEMENT
Καθοριστική ήταν η κίνηση της ΕΛ.ΑΣ. να κλειδώσει τους 424 προσαχθέντες μέσα στο γήπεδο. Χαρακτηριστικά, αναφέρεται ότι το πιθανότερο είναι ο 18χρονος να μην είχε συλληφθεί ποτέ σε περίπτωση που δεν σφραγίζονταν οι πόρτες του γηπέδου.

Σημειώνεται ότι θεωρείται θέμα χρόνου να υπάρξουν και άλλοι κατηγορούμενοι για την υπόθεση. Ο 18χρονος είναι οργανωμένος οπαδός του Ολυμπιακού και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Παππούς αστυνομικού: «Γνωρίζω μόνο ότι σταμάτησε η αιμορραγία»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεχίζεται η αγωνία για τον αστυνομικό που τραυματίστηκε, την Πέμπτη (07/12), σοβαρά από τη ναυτική φωτοβολίδα στον Ρέντη. Ο παππούς του νεαρού αστυνομικού μίλησε, την Κυριακή (10/12), για τον εγγονό του που χαροπαλεύει στο νοσοκομείο.

Χαρακτηριστικά, ο παππούς του 31χρονου αστυνομικού δήλωσε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» του MEGA τα εξής: «Είμαι μονάχος, τα παιδιά είναι όλα κάτω, δεν ξέρω τίποτα. Απλώς ξέρω μόνο, με πήραν ότι σταμάτησε η αιμορραγία. Κατά τα άλλα, είναι κρίσιμη η στιγμή, δεν ξέρω. Τώρα ο Θεός, ό,τι πει ο Θεός. Είναι κρίσιμη η κατάσταση, αυτό μας λένε. Είναι πολύ κρίσιμα τα πράγματα. Τώρα δε μπορούμε να πούμε τίποτα άλλο».

[ΠΗΓΗ]
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακό δείπνο για τον Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο

Δέχθηκε βροχή από αβγά μέσα σε γνωστό εστιατόριο
ΕΛΛΑΔΑ

Τρεις νέες βάσεις δεδομένων για τα χρέη πολιτών και επιχειρήσεων

Υπουργείο Οικονομίας και Τράπεζα της Ελλάδος δημιουργούν σύστημα «νέων Τειρεσιών» για πλήρη εικόνα των οφειλών
ΚΟΣΜΟΣ

Στις 250.000 η παραγωγή ελαιολάδου στην Τουρκία

Πρόβλημα για τους παραγωγούς της χώρας το υψηλό κόστος παραγωγής
ΕΛΛΑΔΑ

Παραίτηση – εξπρές στο ΠΑΣΟΚ

Ο Γιώργος Παπαβασιλείου υπέβαλε την παραίτησή του μία μέρα μετά τον διορισμό του ως διευθυντή του γραφείου του προέδρου του Κινήματος Νίκου Ανδρουλάκη δηλώνοντας ότι δεν θέλει να υπάρξει «καμία σκιά» στον αγώνα του ΠΑΣΟΚ για πολιτική αλλαγή
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επιστρέφει το «Τάλως» στο Βόρειο Αιγαίο

Νέος σχεδιασμός των δρομολογίων για να εξυπηρετηθεί η μεταφορά ζωοτροφών από το λιμάνι της Καβάλας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τρία νέα πυροσβεστικά οχήματα παρέλαβε ο Δήμος Λήμνου

Ενισχύεται η δυνατότητα παρέμβασης του Δήμου σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έργα ψηφιακού μετασχηματισμού 470.000 ευρώ στον Δήμο Λήμνου

«Έξυπνες» εφαρμογές σε υγεία, πολιτισμό, τουρισμό και πολιτική προστασία μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»
ΕΛΛΑΔΑ

Από τα social media ενημερώνονται οι Έλληνες

Τα social media εκτοπίζουν την τηλεόραση ως βασική πηγή ενημέρωσης – 58% των Ελλήνων εκτεθειμένοι σε παραπληροφόρηση
ΕΛΛΑΔΑ

Κοινό μέτωπο κατά της ευλογιάς με καθυστέρηση 15 μηνών

Ταχύτερες διαδικασίες για την ταφή των θανατωθέντων ζώων και την χορήγηση των αποζημιώσεων υποσχέθηκε η κυβέρνηση