× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Η αριστερά οφείλει να εργάζεται για τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι μόνο για την ιδεολογία»

Στη θητεία του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου, την ανάπτυξη των νησιών καθώς στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, αναφέρθηκε ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης Πολιτών» Γιάννης Σπιλάνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/12/2023

«Η αριστερά οφείλει να εργάζεται για τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι μόνο για την ιδεολογία»
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Στη θητεία του στο Περιφερειακό Συμβούλιο βορείου Αιγαίου η οποία ολοκληρώνεται τέλος Δεκεμβρίου καθώς και στα ζητήματα που αφορούν στην Αριστερά και στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Καλημέρα στο ΝΗΣΙ» ο επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών Γιάννης Σπιλάνης.

Όπως ανέφερε ο κ. Σπιλάνης συμπληρώνονται τέλος του έτους 9 χρόνια συνεχούς παρουσίας του, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου και τόσο η παράταξή του όσο και ο ίδιος προσωπικά παρακολουθούσαν στενά τις εξελίξεις, ασκούσαν κριτική στην Περιφερειακή Αρχή ενώ κατέθεταν και προτάσεις για πολλά σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τα νησιά μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια της συνέντευξης ο κ. Σπιλάνης τόνισε ότι, η Περιφερειακή Μουτζούρη κρίθηκε από τον κόσμο και επανεξελέγη, ωστόσο πρόσθεσε στη διάρκεια της θητείας της δεν υπήρξε συγκεκριμένο αναπτυξιακό σχέδιο και πρόγραμμα και πολλά σοβαρά θέματα όπως ο τουρισμός και ο πολιτισμός είτε αφέθηκαν στην τύχη τους είτε λειτουργούσαν με βάση τις πελατειακές και δημόσιες  σχέσεις της Περιφερειακής Αρχής.

Αναφερόμενος στο κομμάτι του τουρισμού που ο ίδιος εξειδικεύεται σημείωσε μεταξύ άλλων ότι αυτή την περίοδο πραγματοποιεί μελέτη για την τουριστική δραστηριότητα στα Ιόνια νησιά και έχει την ευκαιρία να δει από κοντά και να μελετήσει ενδιαφέροντα στοιχεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δυστυχώς όπως είπε, κάτι ανάλογο δεν έχουμε δει να γίνεται στα δικά μας νησιά, μια σοβαρή δουλειά δηλαδή που να αποτυπώνει την εικόνα σήμερα και τις προοπτικές που υπάρχουν για το μέλλον.

Σε κάθε περίπτωση σημείωσε ο Γιάννης Σπιλάνης, η ανάπτυξη του τουρισμού ειδικά στη Λέσβο είναι ένα ζήτημα πολυδιάστατο και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί. Καμία αγορά δεν πρέπει να αποκλεισθεί ή να παραμεληθεί καθώς όλες αφήνουν το δικό τους αποτύπωμα. Όπως τόνισε η αγορά της Τουρκίας είναι πολύ σημαντική καθώς έδειξε τη δυναμική της, όμως καθορίζεται σε ένα μεγάλο βαθμό από τις γεωπολιτικές συνθήκες επομένως δεν μπορεί κανείς να είναι βέβαιος για τη σταθερότητα της. Από την άλλη σημείωσε, θα πρέπει να δοθεί βαρύτητα στις ειδικές κατηγορίες τουρισμού, όπως ο Ιαματικός τουρισμός, το Bird watching κ.α. καθώς υπάρχει έδαφος και δυνατότητα ανάπτυξης σε αυτούς τους τομείς.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών σημείωσε μεταξύ άλλων ότι οι διασπάσεις είναι ένα συχνό φαινόμενο στα αριστερά κόμμα τα στελέχη των οποίων είναι άνθρωποι που πορεύονται με βάση τα ιδανικά και την ιδεολογία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Διαφωνίες υπάρχουν και στα δεξιά κόμματα, εκεί όμως τα στελέχη αποφεύγουν να ‘'βγουν από το μαντρί’’ διότι υπάρχει μια σημαντική συγκολλητική ουσία που λέγεται εξουσία.

Στην αριστερά δεν υπάρχει αυτή η συγκολλητική ουσία γιατί  τα περισσότερα στελέχη της, δεν ενδιαφέρονται για την εξουσία αλλά για την ιδεολογία.Η άποψή μου είναι ότι η αριστερά πρέπει και οφείλει να εργάζεται για τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι για την ιδεολογία του μόνο. Αυτό είναι πιο εύκολο στην αυτοδιοίκηση όπου οι διαφορές είναι λιγότερο ορατές, για αυτό το λόγο άλλωστε επέλεξα να την υπηρετήσω.

Η κατάσταση δυστυχώς στο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι ιδιαίτερα δύσκολη και αυτό έχει αντίκτυπο και στο έργο του ως αντιπολίτευση. Η Νέα Δημοκρατία έχει κυριολεκτικά εκτραχυνθεί και δεν έχει κανέναν πολιτικό αντίπαλο απέναντί της για να ασκήσει κριτική όχι απλά αντιπολίτευση αλλά να καταθέσει μια ισχυρή πρόταση αλλαγής».

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αναβαθμίστηκε η αυλή του 8ου Νηπιαγωγείου Μυτιλήνης

Η ανακαινισμένη αυλή του σχολείου παραδόθηκε στα παιδιά με νέο χλοοτάπητα, παιχνίδια και σύγχρονο εξοπλισμό, προσφέροντας έναν πιο ασφαλή και ευχάριστο χώρο για παιχνίδι και δημιουργική απασχόληση
Αναβαθμίστηκε η αυλή του 8ου Νηπιαγωγείου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Ερωτήματα για τις νέες διαγραμμίσεις σε Ίππειος και Πηγαδάκια

Συμπολίτης μας ζητά διευκρινίσεις για τα κριτήρια που εφαρμόστηκαν στις πρόσφατες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, επισημαίνοντας διαφορετική αντιμετώπιση σε δύο διασταυρώσεις του οδικού δικτύου της Λέσβου
Ερωτήματα για τις νέες διαγραμμίσεις σε Ίππειος και Πηγαδάκια
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Φαναράκι Λήμνου

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή
Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Φαναράκι Λήμνου
ΧΩΡΙΑ

Νέος ασφαλτοστρωμένος δρόμος οδηγεί στον Χρούσο

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και ενισχύει τις μετακινήσεις
Νέος ασφαλτοστρωμένος δρόμος οδηγεί στον Χρούσο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή οι καθυστερήσεις του Κτηματολογίου που «παγώνουν» τις οικοδομικές άδειες

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Λέσβου Παναγιώτης Παρασκευαΐδης ζητά άμεσες λύσεις για την έκδοση πιστοποιητικών ιδιοκτησίας, κάνοντας λόγο για παράλυση της οικοδομικής δραστηριότητας στα νησιά
Στη Βουλή οι καθυστερήσεις του Κτηματολογίου που «παγώνουν» τις οικοδομικές άδειες
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Γεώργα και Μουτζούρης στο ίδιο τραπέζι για τα μεγάλα έργα της Λήμνου

Στο επίκεντρο ο προσήνεμος μώλος της Μύρινας, η αναβάθμιση της Λεωφόρου Δημοκρατίας και η πρόσβαση στον αρχαιολογικό χώρο της Ηφαιστίας
Γεώργα και Μουτζούρης στο ίδιο τραπέζι για τα μεγάλα έργα της Λήμνου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Τροφή με Νόημα» στον Πολιχνίτο

Ανοιχτή εκδήλωση το Σάββατο 13 Ιουνίου στο Πολύκεντρο Πολιχνίτου με επίκεντρο την κομποστοποίηση και τη βιώσιμη διατροφή και ομιλητή τον Ιωάννη Δασκαλούδη
«Τροφή με Νόημα» στον Πολιχνίτο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέα μόνιμη υπάλληλος ανέλαβε καθήκοντα στον Δήμο Μυτιλήνης

Συνεχίζεται η στελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών μέσω της προκήρυξης 7Κ/2024 του ΑΣΕΠ, με 13 προσλήψεις μέχρι σήμερα
Νέα μόνιμη υπάλληλος ανέλαβε καθήκοντα στον Δήμο Μυτιλήνης
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στη Λήμνο ο Μουτζούρης

Συναντήσεις για την Αυτοδιοίκηση, τα έργα υποδομής και την ενεργειακή μετάβαση
Στη Λήμνο ο Μουτζούρης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μεγαλοπρεπής υποδοχή των ιερών λειψάνων των Αγίων της Λέσβου

Στον ναό του Αγίου Θεράποντα Μυτιλήνης -Αναλυτικά το πρόγραμμα των λατρευτικών συνάξεων που θα κορυφωθούν το Σάββατο 13 Ιουνίου με την λιτανεία στην προκυμαία Μυτιλήνης
Μεγαλοπρεπής υποδοχή των ιερών λειψάνων των Αγίων της Λέσβου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δουδωνής προτείνει συνταγματική θωράκιση των παραμεθόριων περιοχών

Παρέμβαση του βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ στην αναθεώρηση του Συντάγματος για ειδική προστασία και δυνατότητα περιορισμών στις μεταβιβάσεις ακινήτων
Ο Δουδωνής προτείνει συνταγματική θωράκιση των παραμεθόριων περιοχών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Διήμερη γιορτή μουσικής στο κέντρο της Μυτιλήνης

Φιλαρμονική, Ορχήστρα Νέων, χορωδίες και λυρικοί καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους
Διήμερη γιορτή μουσικής στο κέντρο της Μυτιλήνης