× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Φτωχά Χριστούγεννα και φέτος στη Μυτιλήνη

«Μια από τα ίδια» και χωρίς εκδηλώσεις στα χωριά του δήμου Μυτιλήνης- Δείτε τι ειπώθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 3/12/2023

Φτωχά Χριστούγεννα και φέτος στη Μυτιλήνη

Η συνταγή των Χριστουγέννων του 2022 ακολουθείται και τα φετινά Χριστούγεννα από το δήμο Μυτιλήνης καθώς στα χωριά δεν θα πραγματοποιηθεί καμία εκδήλωση ενώ «μια από τα ίδια» θα είναι για την πόλη της Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μυτιλήνης η επικεφαλής της παράταξης «Με πυξίδα τον πολίτη» Εριφύλη Χιωτέλλη απηύθυνε ερώτηση στην δημοτική αρχή σχετικά με ποιες είναι οι υποχρεώσεις της εταιρείας ΗΧΩ Α.Ε. για τα χωριά και ποιες είναι οι υποχρεώσεις του δήμου. «Βλέποντας τη σύμβαση για τη δημοτική ενότητα Μυτιλήνης υπάρχουν 28.000 ευρώ που έχουμε δώσει ενώ τα χωριά της ενότητας Μυτιλήνης διαμαρτύρονται ότι δεν υπάρχει προς αυτούς καμία προσφορά ακόμα και ηλεκτρολόγο δεν βρίσκουν για να τους βοηθήσει να κάνουν τον στολισμό» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ερώτηση της η κ.Χιωτέλλη. Παράλληλα η επικεφαλής της «Πυξίδας» ρώτησε γιατί υπάρχει καθυστέρηση στον στολισμό της Μυτιλήνης.


Απαντώντας στην κ.Χιωτέλλη ο κ.Ζαφειρίου εκ μέρους της δημοτικής αρχής σε σχέση με τον στολισμό της Μυτιλήνης ανέφερε ότι αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται ο στολισμός και ο Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος με τα λαμπιόνια θα ανάψει μια μέρα πριν την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου του δήμου. Ο κ.Ζαφειρίου στην απάντηση του σημείωσε επίσης ότι «οι ηλεκτρολόγοι του δήμου είναι δυο και δεν θα προλάβουν να πάνε στα χωριά».

Παίρνοντας τον λόγο ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Μυτιλήνης Ηρακλής Κουντουρέλλης τόνισε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να δοθεί κάτι επιπλέον στα χωριά εκτιμώντας ότι για να γίνει κάτι τέτοιο έπρεπε να ξεκινήσει η διαδικασία από το καλοκαίρι που μας πέρασε. Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της Κοινότητας Λουτρών Βασίλη Μαμώλη που παρευρισκόταν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Στη συνέχεια ο κ.Κουντουρέλλης διευκρίνισε ότι «η μελέτη είναι ακριβώς η ίδια που έγινε τα Χριστούγεννα του 2022. Ότι έγινε τότε είναι και φέτος.Δεν άλλαξε κάτι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να σημειωθεί ότι το συνολικό ποσό της μελέτης των δαπανών για τα Χριστούγεννα στο δήμο Μυτιλήνης είναι 50.206 ευρώ.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παντρεύτηκε ο Νίκος Γιαννάκας

Το απόγευμα της Λαμπροδευτέρας ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Χρύσα Κεραμίδου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Αυγού στα Τσαμάκια

Την Λαμπροτρίτη, στις 11 π.μ. με διοργανωτή την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δύο εβδομάδες εκτός δρομολογίων το Νήσος Σάμος

Από 15 ως 31 Μαϊού, για τις ανάγκες συντήρησης του πλοίου
ΧΩΡΙΑ

Έκαναν κούνια και στα Μιστεγνά

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή
ΧΩΡΙΑ

Γεωτρήσεις στη Γέρα για την επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Παναγιώτης Βάλεσης, γίνεται προσπάθεια επίσπευσης των ενεργειών που απαιτούνται για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων επάρκειας νερού που αντιμετωπίζει η περιοχή
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Λαμπροβδομάδα με ζέστη και Σάββατο με καταιγίδες και κρύο

Έντονη αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός στη Λέσβο προς τα τέλη της εβδομάδα, με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
ΘΕΑΤΡΟ

Πάσχα με θέατρο στο Παλαιοχώρι

Ακολούθησε ούζο και καλή διάθεση
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Ανοίγει το Parasol στη Σκάλα Ερεσού

Μιλήσαμε με τον παρά λίγο 34χρονο, νέο ιδιοκτήτη του ιστορικού μπαρ, καφέ, σημείου αναφοράς, Θανάση Καραολάνη που το ξανάφτιαξε με τα χέρια του
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Πανηγυρίζει η Μονή Αγίου Ραφαήλ στο Λόφο των Καρυών

Ξεχωριστή μέρα για τη Λέσβο η Λαμπροτρίτη 7 Mαίου
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση σε Ίππειος και Μιστεγνά

Δείτε εδώ τα έθιμα που συνδέονται μαζί της
ΧΩΡΙΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την Ανάσταση στο Μεσαγρό

Οι κάτοικοι του χωριού της Λέσβου τίμησαν την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης
ΧΩΡΙΑ

Αντιμετωπίσθηκε άμεσα η φωτιά στην Πεδή της Βορειοατολικής Λέσβου

Ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που πήρε φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί γρήγορα η φωτιά στα παρακείμενα πεύκα. Ωστόσο η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής οδήγησε στην γρήγορη κατάσβεση.