× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συνάντηση Κομνηνάκα με τους Συλλόγους των Μηχανικών της Λέσβου

Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων εξέθεσαν στην βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ τον προβληματισμό τους για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο συνθλίβει τους επαγγελματίες του κλάδου και αφήνει στο απυρόβλητο τις μεγάλες τεχνικές εταιρείες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/11/2023

Συνάντηση Κομνηνάκα με τους Συλλόγους των Μηχανικών της Λέσβου
' χρόνος ανάγνωσης

Συνάντηση με εκπροσώπους του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Λέσβου, του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Λέσβου καθώς με τον πρόεδρο του ΤΕΕ ΒΑ Αιγαίου, είχε η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής Νομού Λέσβου του ΚΚΕ, την Τρίτη 21 Νοεμβρίου, στα γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης στη Μυτιλήνη.

Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων εξέθεσαν τον προβληματισμό τους για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο συνθλίβει τους επαγγελματίες του κλάδου και αφήνει στο απυρόβλητο τις μεγάλες τεχνικές εταιρείες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμα,εξέθεσαν το θέμα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών της Πολεοδομίας και των δύο Δήμων του νησιού της Λέσβου, η οποία δυσχεραίνει τη δουλειά τους.Υπάρχουν πλέον ελάχιστοι υπάλληλοι για να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις κάθε υπηρεσίας και αρχίζει να δημιουργεί ακόμα και θέμα βιοπορισμού σε κάποιους μηχανικούς.

Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων καθώς και ο πρόεδρος του ΤΕΕ ζήτησαν από τη βουλευτή να το μεταφέρει στη Βουλή, διεκδικώντας να βρεθεί μόνιμη λύση.
Από την πλευρά της, η βουλευτής δήλωσε για το νέο φορολογικό νομοσχέδιοότι, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων, βάζει στο στόχαστρο τους αυτοαπασχολούμενους με χαμηλά εισοδήματα, όσες και όσους υποαπασχολούνται ή παλεύουν να ανταποκριθούν στα χρέη και τις αυξημένες υποχρεώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έρχεται να προστεθεί στη διαχρονική επίθεση των κυβερνήσεων με ρυθμίσεις στη φορολογία, το ασφαλιστικό (Νόμοι Κατρούγκαλου –Βρούτση –Χατζηδάκη), την «απελευθέρωση» του επαγγέλματος.Η πολιτική αυτή έχει στόχο να συγκεντρώσει τη μερίδα του λέοντος τεχνικών μελετών, έργων και υπηρεσιών στις μεγάλες τεχνικές & μελετητικές εταιρείες, τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Τόνισε,ότι το ΚΚΕ διεκδικεί την απόσυρση του νομοσχεδίου και ότι επανακαταθέτει την πρόταση νόμου για την υπεράσπιση του εισοδήματος των επαγγελματιών και την ανακούφισή τους από τα χρέη και τη φοροληστεία, προτείνοντας την καθιέρωση αφορολόγητου ορίου στους επαγγελματίες στα 12.000 ευρώ, με προσαύξηση 3.000 κατά προστατευόμενο μέλος, την αμετάκλητη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους κ.ά.

Επίσης σημείωσε ότι το ΚΚΕ διεκδικεί στελέχωση όλων των υπηρεσιών των Δήμων με όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό και επαρκή χρηματοδότηση, κάτι που προϋποθέτει βέβαια και οι δημοτικές αρχές να διεκδικούν και να συγκρούονται με την πολιτική της υποχρηματοδότησης, που οδηγεί μονίμως σε υποστελεχωμένες υπηρεσίες που αδυνατούν να ανταποκριθούν στο ρόλο τους.

Τέλος, η βουλευτής επισήμανε ότι πέρα από την ανάδειξη και διεκδίκηση λύσεων για τα προβλήματά τους στη Βουλή, το ΚΚΕ θα είναι δίπλα τους και σε κάθε αγωνιστική διεκδίκηση που θα κάνουν οι Σύλλογοι τους και ο αγώνας τους θα πρέπει να αναπτυχθεί σε κοινή πάλη με τους μισθωτούς α/α κλπ, για τα ζητήματα φοροεπιδρομής, ακρίβειας που εξανεμίζουν το εισόδημα τους.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εβδομάδα με άνοιξη στη Λέσβο και Πρωτομαγιά με βοριάδες και συννεφιά

Η θερμοκρασία μέσα στην εβδομάδα θα αγγίξει τους 25 βαθμούς κελσίου, ενώ την Παρασκευή 1η Μάη θα πέσει στους 18
Εβδομάδα με άνοιξη στη Λέσβο και Πρωτομαγιά με βοριάδες και συννεφιά
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εξαφανίσθηκε 24χρονος κτηνοτρόφος στην Αγρα

Τελευταία φορά επικοινώνησε με τη μητέρα του το βράδυ του Σαββάτου. Η εξαφάνιση δηλώθηκε στην αστυνομία και πραγματοποιούνται έρευνες
Εξαφανίσθηκε 24χρονος κτηνοτρόφος στην Αγρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

1.900 επιβάτες αναχώρησαν από τη Μυτιλήνη την Κυριακή 26 Απριλίου

Την Παρασκευή στο Νήσος Σάμος προκλήθηκε τεράστια αναστάτωση καθώς επιβάτης άναψε τσιγάρο στο σαλόνι των αριθμημένων καθισμάτων και ενεργοποιήθηκε το σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης
1.900 επιβάτες αναχώρησαν από τη Μυτιλήνη την Κυριακή 26 Απριλίου
ΧΩΡΙΑ

Καταγγελία για ρύπανση σε ποτάμι στον Μανταμάδο

Άγνωστοι έριξαν γάλα με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη δυσοσμία στην περιοχή, την ώρα που επισκέπτονται το χωριό χιλιάδες προσκυνητές για τον Ταξιάρχη
Καταγγελία για ρύπανση σε ποτάμι στον Μανταμάδο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τρίωρη διακοπή κυκλοφορίας σε κεντρικό δρόμο της Μυτιλήνης

Την Δευτέρα 27 και την Τετάρτη 29 Απριλίου στην οδό Κοραή από τη συμβολή της με την οδό Αγίου Συμεών έως τη συμβολή της με την οδό Αγίου Γεωργίου.
Τρίωρη διακοπή κυκλοφορίας σε κεντρικό δρόμο της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σοβαρή βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης των χωριών της Λουτρόπολης Θερμής

Αγώνας δρόμου της ΔΕΥΑ Λέσβου από χθες να αποκατασταθεί η ζημιά. Αγωγός 100 μέτρων με πολλαπλά ρήγματα
Σοβαρή βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης των χωριών της Λουτρόπολης Θερμής
ΧΩΡΙΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Μόρια λόγω έργων πλακόστρωσης στην αγορά

Μπαίνουν σε εφαρμογή από την Δευτέρα 27 Απριλίου το πρωί
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Μόρια λόγω έργων πλακόστρωσης στην αγορά
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η 16η Γιορτή της Κούνιας στο Ακρασί Λέσβου την Πρωτομαγιά

Στις 11 το πρωί στην πλατεία του χωριού
Η 16η Γιορτή της Κούνιας στο Ακρασί Λέσβου την Πρωτομαγιά
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Φοιτητές και παιδιά νηπιαγωγείου καθαρίζουν το λιμανάκι της Βαρειάς

Η δράση καθαρισμού έγινε το Σάββατο 25 Απριλίου με τη στήριξη της Ανακύκλωσης Αιγαίου, του Δήμου Μυτιλήνης, του Νηπιαγωγείου Βαρειάς και του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Φοιτητές και παιδιά νηπιαγωγείου καθαρίζουν το λιμανάκι της Βαρειάς
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

«Το τελευταίο άγγιγμα» της Μαρίνας Σταμάτη

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΠΙΩΤΑΣ, πρώην Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου και Σάμου
«Το τελευταίο άγγιγμα» της Μαρίνας Σταμάτη
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μην τσιμπάς, διάλεξε σωστά!

Ο οδηγός υπεύθυνης κατανάλωσης ψαρικών του WWF Ελλάς ανανεώθηκε με όσα πρέπει να έχει κατά νου ο καταναλωτής για να κάνει βιωσιμες επιλογές
Μην τσιμπάς, διάλεξε σωστά!
LIVE ΧΩΡΙΑ

Aπευθείας μετάδοση της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λετουργίας από τον Ταξιάρχη Μανταμάδου

Η Θεία Λειτουργία μεταδίδεται και από τον ενημερωτικό σταθμό της Λέσβου ΣΤΟ ΝΗΣΙ 99 FM και διαδικτυακά μέσω του e-radio.gr
Aπευθείας μετάδοση της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λετουργίας από τον Ταξιάρχη Μανταμάδου