× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Δύο εκδηλώσεις για την καλλιέργεια ορθής οδηγικής συμπεριφοράς

Διήμερη ενημερωτική δράση της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών στη Λέσβο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/11/2023

Δύο εκδηλώσεις για την καλλιέργεια ορθής οδηγικής συμπεριφοράς
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Ενημερωτική δράση για το θέμα των τροχαίων ατυχημάτων και των επιπτώσεών τους, διοργάνωσε η Τοπική Διοίκηση Λέσβου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης και το Σάββατο 25 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής.

Την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση της δράσης αυτής, που είχε τον τίτλο «Τροχαία ατυχήματα…Αγαπώ τη ζωή, οδηγώ με προσοχή», έλαβε η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών, έχοντας την πεποίθηση ότι η διαρκής ενημέρωση του κοινού και η προσπάθεια για την καλλιέργεια ορθής οδηγικής συμπεριφοράς, από νωρίς, μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην πρόληψη και στον περιορισμό της μάστιγας των τροχαίων ατυχημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ενημέρωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι τοπικών Αρχών, φορέων και σωματείων, καθώς επίσης πολίτες διαφόρων ηλικιών και παιδιά. Στο βήμα της εκδήλωσης βρέθηκαν ο παραολυμπιονίκης κολύμβησης και Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντώνης Τσαπατάκης, που ταξίδεψε από τη Θεσσαλονίκη για το σκοπό αυτό και η Αστυνόμος Β΄ του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης Χρύσα Βακάλη.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Λέσβου της Ένωσης Πολυχρόνης Κανιμάς καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και τους παρευρισκόμενους, σύντομους χαιρετισμούς απεύθυναν, ο Βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος παρέστη στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου Υποστράτηγος Ελευθέριος Ντουρουντούς, που παρευρέθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το κύριο μέρος της εκδήλωσης άνοιξε η Αστυνόμος Β΄ Χρύσα Βακάλη. Μέσα από μια συνοπτική τοποθέτηση παρουσίασε στοιχεία αναφορικά με τα τροχαία ατυχήματα, ενώ παράλληλα ανέδειξε τα βασικά αίτια και τις συμπεριφορές που συντελούν στην πρόκληση τους, αλλά και ουσιαστικά μέτρα για την πρόληψή τους.

Στη συνέχεια, ο Αντώνης Τσαπατάκης, που και του ίδιου η ζωή άλλαξε σε μια στιγμή, μετά από ένα τροχαίο ατύχημα που είχε σε νεαρή ηλικία, με συνέπεια τον τραυματισμό και την αναπηρία του, αλλά τα ψυχικά του αποθέματα του έδωσαν δύναμη και αισιοδοξία ώστε να μην εγκαταλείψει και να παλέψει, οδηγώντας τον μέσα από τον αθλητισμό σε σημαντικές διακρίσεις, σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και στην κατάκτηση πολλών μεταλλίων, μεταξύ των οποίων και ολυμπιακού μεταλλίου. Ο Αντώνης, έδωσε ένα δυνατό μήνυμα, απευθυνόμενο προς όλους και κυρίως προς τους νέους, για τη σημασία της διαμόρφωσης σωστής κυκλοφοριακής κουλτούρας μέσω της εκπαίδευσης και της προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας, μέσω της πρόληψης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την ταινία μικρού μήκους με τον τίτλο «ΣυνεχίΖω», μία παραγωγή του Άρη Μαρκάκη και του Junior Academy Χερρονάσιος Σχολή «Ανδρέας Γιαννόπουλος» από το Ηράκλειο της Κρήτης. Η ταινία, η οποία συμμετέχει σε φεστιβάλ κινηματογράφου σε πολλές χώρες του εξωτερικού, έχοντας αποσπάσει ήδη 6 βραβεία, προβλήθηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2022 στο κινηματοθέατρο Αστόρια στο Ηράκλειο Κρήτης και έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους, να γίνει η φωνή ώστε να αποφευχθούν τα τροχαία ατυχήματα, αλλά παράλληλα και να ενισχύσει την αποδοχή της διαφορετικότητας σαν τρόπο ζωής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκ μέρους του Δ.Σ. της Ένωσης, απονεμήθηκαν στους δύο ομιλητές τιμητικές πλακέτες, σε ένδειξη αναγνώρισης της κοινωνικής δράσης τους και της προσφοράς τους για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, ενώ στον Αντώνη Τσαπατάκη, επιπλέον για τις υψηλές αθλητικές διακρίσεις του.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρέστησαν στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Ελευθέριος Παπαϊωάννου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών & Προγραμματισμού του Δήμου Μυτιλήνης Ευστράτιος Τζιμής, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Αθλητικού & Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Μυτιλήνης Παναγιώτης Πιττός, ο σύμβουλος του Δήμου Μυτιλήνης σε θέματα πολιτισμού Μάκης Βενέτας, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, ο Διοικητής της 98 ΑΔΤΕ Υποστράτηγος Γρηγόριος Μπουντλιάκης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου Υποστράτηγος Ελευθέριος Ντουρουντούς, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Αιγαίου Αρχιπύραρχος Παναγιώτης Κυπριωτέλλης, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Αντώνιος Αληγιάννης εκ μέρους της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου, ο Υποπλοίαρχος Γεώργιος Τσαγκαρελλης εκ μέρους του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης Αστυνόμος Α΄ Γεώργιος Λιάκος, ο Οργανωτικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου Δημήτριος Μπούμπας εκ μέρους της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, ο Διευθυντής του εσπερινού ΕΠΑΛ Μυτιλήνης Νικόλαος Ηλίας εκ μέρους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, ο υποδιοικητής της διοικητικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης ο Αθανάσιος Ψούνος, ο Πρωτοσύγκελος π. Ιάκωβος Καραμούζης εκ μέρους της Ιεράς Μητρόπολης Μυτιλήνης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου Βασίλης Ροδόπουλος, η Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Λέσβου Σταματία Βουλγαρέλλη, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Λέσβου Ιωάννης Τσεκούρας.

 

Στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Καλλονής, παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου Ζαχάρω Ιωακείμ, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγίας Παρασκευής Υπαστυνόμος Β΄ Τιμολέων Θεοδωρίδης, ο Διοικητής του Λιμενικού Σταθμού Σκάλας Καλλονής Πλωτάρχης Γρηγόριος Πανσεληνάς, ο Διοικητικής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης Αντιπύραρχος Γρηγόριος Πέτρου, ο Οργανωτικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου Δημήτριος Μπούμπας εκ μέρους της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου και η Διευθύντρια του ΕΠΑΛ Καλλονής Βασιλική Τσετσίνα εκ μέρους της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Τελευταία «γεύση» καλοκαιριού πριν την απότομη αλλαγή του καιρού

Έως 31 βαθμούς τη Δευτέρα στη Μυτιλήνη – Αισθητή πτώση του υδραργύρου και φθινοπωρινό σκηνικό από την Τρίτη
Τελευταία «γεύση» καλοκαιριού πριν την απότομη αλλαγή του καιρού
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τέλος στον «Γολγοθά» της 19χρονης από τον Πολιχνίτο

Έγινε δεκτό το αίτημά της για την ελληνική ιθαγένεια και ανοίγει ο δρόμος για την έκδοση ταυτότητας. Η υπόθεση που ανέδειξε το «Ν» κινητοποίησε τις διαδικασίες και έφτασε σε λύση έπειτα από χρόνια διοικητικής ταλαιπωρίας
Τέλος στον «Γολγοθά» της 19χρονης από τον Πολιχνίτο
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Δυνατή αντιφασιστική φωνή στη Μυτιλήνη 13 χρόνια μετά τη δολοφονία Φύσσα

Πλήθος πολιτών συγκεντρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην πλατεία Σαπφούς, στέλνοντας ισχυρό αντιφασιστικό μήνυμα 13 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα
Δυνατή αντιφασιστική φωνή στη Μυτιλήνη 13 χρόνια μετά τη δολοφονία Φύσσα
ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη ανοίγει τα οικονομικά της στους πολίτες

Σε λειτουργία η πλατφόρμα δωρεών με δημόσια ενημέρωση για το συνολικό ποσό – «Λίγα από πολλούς» το μήνυμα του κόμματος
Η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη ανοίγει τα οικονομικά της στους πολίτες
ΑΓΡΟΤΕΣ

Τροπολογία του ΚΚΕ για παύση των διώξεων σε βάρος αγροτών και κτηνοτρόφων

Επανακατατέθηκε στη Βουλή πρόταση για εξάλειψη του αξιοποίνου πράξεων που συνδέονται με αγροτικές κινητοποιήσεις – Μεταξύ των υπογραφόντων η βουλευτής Λέσβου Μαρία Κομνηνάκα
Τροπολογία του ΚΚΕ για παύση των διώξεων σε βάρος αγροτών και κτηνοτρόφων
ΧΩΡΙΑ

Κλείνει δρόμος στην Παναγιούδα για δύο ημέρες λόγω εργασιών

Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας από το πρωί της Δευτέρας 21 έως το απόγευμα της Τρίτης 22 Σεπτεμβρίου
Κλείνει δρόμος στην Παναγιούδα για δύο ημέρες λόγω εργασιών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Παναγιώτης Δουδωνής για την απώλεια της Μαργαρίτας Παπανδρέου

Υπήρξε πρωταγωνιστική μορφή του κινήματος της γυναικείας χειραφέτησης στη χώρα
Ο Παναγιώτης Δουδωνής για την απώλεια της Μαργαρίτας Παπανδρέου
ΧΩΡΙΑ

Νέες παιδικές χαρές σε Κεραμειά, Λάμπου Μύλους και Συκούντα

Υπεγράφη η σύμβαση από τον Δήμο Μυτιλήνης
Νέες παιδικές χαρές σε Κεραμειά, Λάμπου Μύλους και Συκούντα
ΧΩΡΙΑ

Ετήσιο μνημόσυνο για τον Βασίλειο Σάββα στην Αγιάσο

Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου – Υπήρξε μεγάλος ευεργέτης του Αναγνωστηρίου Αγιάσου
Ετήσιο μνημόσυνο για τον Βασίλειο Σάββα στην Αγιάσο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το Αρχοντικό Γεωργιάδη ξαναζωντανεύει ως «Σπίτι του Πολιτισμού»

Ξεκίνησαν οι εργασίες στο Αρχοντικό Γεωργιάδη, έργο περίπου 2 εκατ. ευρώ με αίθουσες εκθέσεων και εκδηλώσεων, βιβλιοθήκη και χώρους φιλοξενίας
Το Αρχοντικό Γεωργιάδη ξαναζωντανεύει ως «Σπίτι του Πολιτισμού»
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η Μυτιλήνη ψάχνει δρόμο για περισσότερο ποδήλατο

Η βιώσιμη μικροκινητικότητα στο επίκεντρο της επιστημονικής ημερίδας στο Κάτω Κάστρο - Προτάσεις για μια πόλη λιγότερο εξαρτημένη από το αυτοκίνητο
Η Μυτιλήνη ψάχνει δρόμο για περισσότερο ποδήλατο
ΧΩΡΙΑ

«Κάνουμε τον σταυρό μας να μη βρέξει» στις Χαλατσές Παπάδου

Πλημμυρίζει η κοινοτική οδός που εξυπηρετεί κατοικίες στην περιοχή της Ευρειακής – Γνωστό από το 2020 το πρόβλημα, αλλά οι τεχνικές δυσκολίες και οι αντιδράσεις ιδιοκτητών άφησαν την παρέμβαση στα χαρτιά
«Κάνουμε τον σταυρό μας να μη βρέξει» στις Χαλατσές Παπάδου