× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Δύο εκδηλώσεις για την καλλιέργεια ορθής οδηγικής συμπεριφοράς

Διήμερη ενημερωτική δράση της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών στη Λέσβο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/11/2023

Δύο εκδηλώσεις για την καλλιέργεια ορθής οδηγικής συμπεριφοράς

Ενημερωτική δράση για το θέμα των τροχαίων ατυχημάτων και των επιπτώσεών τους, διοργάνωσε η Τοπική Διοίκηση Λέσβου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης και το Σάββατο 25 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση της δράσης αυτής, που είχε τον τίτλο «Τροχαία ατυχήματα…Αγαπώ τη ζωή, οδηγώ με προσοχή», έλαβε η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών, έχοντας την πεποίθηση ότι η διαρκής ενημέρωση του κοινού και η προσπάθεια για την καλλιέργεια ορθής οδηγικής συμπεριφοράς, από νωρίς, μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην πρόληψη και στον περιορισμό της μάστιγας των τροχαίων ατυχημάτων.

Την ενημέρωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι τοπικών Αρχών, φορέων και σωματείων, καθώς επίσης πολίτες διαφόρων ηλικιών και παιδιά. Στο βήμα της εκδήλωσης βρέθηκαν ο παραολυμπιονίκης κολύμβησης και Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντώνης Τσαπατάκης, που ταξίδεψε από τη Θεσσαλονίκη για το σκοπό αυτό και η Αστυνόμος Β΄ του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης Χρύσα Βακάλη.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Λέσβου της Ένωσης Πολυχρόνης Κανιμάς καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και τους παρευρισκόμενους, σύντομους χαιρετισμούς απεύθυναν, ο Βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος παρέστη στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου Υποστράτηγος Ελευθέριος Ντουρουντούς, που παρευρέθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το κύριο μέρος της εκδήλωσης άνοιξε η Αστυνόμος Β΄ Χρύσα Βακάλη. Μέσα από μια συνοπτική τοποθέτηση παρουσίασε στοιχεία αναφορικά με τα τροχαία ατυχήματα, ενώ παράλληλα ανέδειξε τα βασικά αίτια και τις συμπεριφορές που συντελούν στην πρόκληση τους, αλλά και ουσιαστικά μέτρα για την πρόληψή τους.

Στη συνέχεια, ο Αντώνης Τσαπατάκης, που και του ίδιου η ζωή άλλαξε σε μια στιγμή, μετά από ένα τροχαίο ατύχημα που είχε σε νεαρή ηλικία, με συνέπεια τον τραυματισμό και την αναπηρία του, αλλά τα ψυχικά του αποθέματα του έδωσαν δύναμη και αισιοδοξία ώστε να μην εγκαταλείψει και να παλέψει, οδηγώντας τον μέσα από τον αθλητισμό σε σημαντικές διακρίσεις, σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και στην κατάκτηση πολλών μεταλλίων, μεταξύ των οποίων και ολυμπιακού μεταλλίου. Ο Αντώνης, έδωσε ένα δυνατό μήνυμα, απευθυνόμενο προς όλους και κυρίως προς τους νέους, για τη σημασία της διαμόρφωσης σωστής κυκλοφοριακής κουλτούρας μέσω της εκπαίδευσης και της προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας, μέσω της πρόληψης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την ταινία μικρού μήκους με τον τίτλο «ΣυνεχίΖω», μία παραγωγή του Άρη Μαρκάκη και του Junior Academy Χερρονάσιος Σχολή «Ανδρέας Γιαννόπουλος» από το Ηράκλειο της Κρήτης. Η ταινία, η οποία συμμετέχει σε φεστιβάλ κινηματογράφου σε πολλές χώρες του εξωτερικού, έχοντας αποσπάσει ήδη 6 βραβεία, προβλήθηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2022 στο κινηματοθέατρο Αστόρια στο Ηράκλειο Κρήτης και έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους, να γίνει η φωνή ώστε να αποφευχθούν τα τροχαία ατυχήματα, αλλά παράλληλα και να ενισχύσει την αποδοχή της διαφορετικότητας σαν τρόπο ζωής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκ μέρους του Δ.Σ. της Ένωσης, απονεμήθηκαν στους δύο ομιλητές τιμητικές πλακέτες, σε ένδειξη αναγνώρισης της κοινωνικής δράσης τους και της προσφοράς τους για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, ενώ στον Αντώνη Τσαπατάκη, επιπλέον για τις υψηλές αθλητικές διακρίσεις του.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρέστησαν στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Ελευθέριος Παπαϊωάννου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών & Προγραμματισμού του Δήμου Μυτιλήνης Ευστράτιος Τζιμής, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Αθλητικού & Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Μυτιλήνης Παναγιώτης Πιττός, ο σύμβουλος του Δήμου Μυτιλήνης σε θέματα πολιτισμού Μάκης Βενέτας, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, ο Διοικητής της 98 ΑΔΤΕ Υποστράτηγος Γρηγόριος Μπουντλιάκης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου Υποστράτηγος Ελευθέριος Ντουρουντούς, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Αιγαίου Αρχιπύραρχος Παναγιώτης Κυπριωτέλλης, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Αντώνιος Αληγιάννης εκ μέρους της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου, ο Υποπλοίαρχος Γεώργιος Τσαγκαρελλης εκ μέρους του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης Αστυνόμος Α΄ Γεώργιος Λιάκος, ο Οργανωτικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου Δημήτριος Μπούμπας εκ μέρους της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, ο Διευθυντής του εσπερινού ΕΠΑΛ Μυτιλήνης Νικόλαος Ηλίας εκ μέρους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, ο υποδιοικητής της διοικητικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης ο Αθανάσιος Ψούνος, ο Πρωτοσύγκελος π. Ιάκωβος Καραμούζης εκ μέρους της Ιεράς Μητρόπολης Μυτιλήνης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου Βασίλης Ροδόπουλος, η Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Λέσβου Σταματία Βουλγαρέλλη, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Λέσβου Ιωάννης Τσεκούρας.

 

Στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Καλλονής, παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου Ζαχάρω Ιωακείμ, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγίας Παρασκευής Υπαστυνόμος Β΄ Τιμολέων Θεοδωρίδης, ο Διοικητής του Λιμενικού Σταθμού Σκάλας Καλλονής Πλωτάρχης Γρηγόριος Πανσεληνάς, ο Διοικητικής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης Αντιπύραρχος Γρηγόριος Πέτρου, ο Οργανωτικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου Δημήτριος Μπούμπας εκ μέρους της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου και η Διευθύντρια του ΕΠΑΛ Καλλονής Βασιλική Τσετσίνα εκ μέρους της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Παίζουν θέατρο για τα παιδιά με καρκίνο

Τρεις παραστάσεις στο καφενείο «Πι» στη Μυτιλήνη για τον Σύλλογο «Φλόγα»- Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη, Αντουέλ Νάκε και τον εκπρόσωπο, Μανώλη Λαδάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγροτικό Τμήμα θα δημιουργηθεί στο Επιμελητήριο Λέσβου

Ξεκίνησε η διαδικασία σύστασης των τμημάτων σε πολλά Επιμελητήρια της χώρας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Δεν μιλάμε για ανάπτυξη του τουρισμού με ένα δρομολόγιο προς Πειραιά»

Αναφορά Παρασκευαϊδη στον υπουργό Ναυτιλίας για τη σύνδεση με το Σίγρι
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προσωρινή δικαίωση για 13 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ

Παραμένουν στη θέση τους με προσωρινή διαταγή
ΘΕΑΤΡΟ

«Ίστατο Η Μήτηρ» ‑στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Mουσική εκδήλωση με δύο παραστάσεις την Τετάρτη 1 Μαΐου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βάστρια, «η αρχή ενός αγώνα»

Αυτοψία από τη Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο στις εργασίες για τη νέα δομή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Θα σεβαστούν οι πολίτες της Μυτιλήνης την πεζοδρόμηση της Ερμού;

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μυτιλήνης για την πεζοδρόμηση του Ιστορικού Κέντρου της πόλης. Προβληματισμοί, διαφωνίες και συμφωνίες εκφράστηκαν σε σχέση με την κυκλοφοριακή μελέτη που παρουσιάστηκε
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ερωτήματα και αντιδράσεις για μίσθωση ακινήτου της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης ενέκρινε μίσθωση ακίνητου της Δημοτικής Επιχείρησης σε εταιρικό σχήμα που συμμετέχει ο ίδιος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δεύτερο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για τον δρόμο που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΓΟΡΑ

Νέα εποχή για την Γεωτεχνική Αιγαίου

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Απριλίου τα εγκαίνια των νέων γραφείων της επιχείρησης στην περιοχή «Φανάρι» της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Αγιάσο μαθητές από το Λαγονήσι

Τους υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος, Λευτέρης Κοτσώνης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ξανά στα δικαστήρια για να παραμείνουν στη δουλειά τους

Οι 13 εργαζόμενοι covid της ΔΕΥΑ Λέσβου κατέθεσαν για δεύτερη φορά Ασφαλιστικά Μέτρα, μετά την αρχική αρνητική απόφαση του δικαστηρίου. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Βάλεσης και Σηφάκη κατέθεσαν ως μάρτυρες