× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Δύο εκδηλώσεις για την καλλιέργεια ορθής οδηγικής συμπεριφοράς

Διήμερη ενημερωτική δράση της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών στη Λέσβο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/11/2023

Δύο εκδηλώσεις για την καλλιέργεια ορθής οδηγικής συμπεριφοράς

Ενημερωτική δράση για το θέμα των τροχαίων ατυχημάτων και των επιπτώσεών τους, διοργάνωσε η Τοπική Διοίκηση Λέσβου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης και το Σάββατο 25 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση της δράσης αυτής, που είχε τον τίτλο «Τροχαία ατυχήματα…Αγαπώ τη ζωή, οδηγώ με προσοχή», έλαβε η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών, έχοντας την πεποίθηση ότι η διαρκής ενημέρωση του κοινού και η προσπάθεια για την καλλιέργεια ορθής οδηγικής συμπεριφοράς, από νωρίς, μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην πρόληψη και στον περιορισμό της μάστιγας των τροχαίων ατυχημάτων.

Την ενημέρωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι τοπικών Αρχών, φορέων και σωματείων, καθώς επίσης πολίτες διαφόρων ηλικιών και παιδιά. Στο βήμα της εκδήλωσης βρέθηκαν ο παραολυμπιονίκης κολύμβησης και Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντώνης Τσαπατάκης, που ταξίδεψε από τη Θεσσαλονίκη για το σκοπό αυτό και η Αστυνόμος Β΄ του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης Χρύσα Βακάλη.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Λέσβου της Ένωσης Πολυχρόνης Κανιμάς καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και τους παρευρισκόμενους, σύντομους χαιρετισμούς απεύθυναν, ο Βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος παρέστη στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου Υποστράτηγος Ελευθέριος Ντουρουντούς, που παρευρέθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το κύριο μέρος της εκδήλωσης άνοιξε η Αστυνόμος Β΄ Χρύσα Βακάλη. Μέσα από μια συνοπτική τοποθέτηση παρουσίασε στοιχεία αναφορικά με τα τροχαία ατυχήματα, ενώ παράλληλα ανέδειξε τα βασικά αίτια και τις συμπεριφορές που συντελούν στην πρόκληση τους, αλλά και ουσιαστικά μέτρα για την πρόληψή τους.

Στη συνέχεια, ο Αντώνης Τσαπατάκης, που και του ίδιου η ζωή άλλαξε σε μια στιγμή, μετά από ένα τροχαίο ατύχημα που είχε σε νεαρή ηλικία, με συνέπεια τον τραυματισμό και την αναπηρία του, αλλά τα ψυχικά του αποθέματα του έδωσαν δύναμη και αισιοδοξία ώστε να μην εγκαταλείψει και να παλέψει, οδηγώντας τον μέσα από τον αθλητισμό σε σημαντικές διακρίσεις, σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και στην κατάκτηση πολλών μεταλλίων, μεταξύ των οποίων και ολυμπιακού μεταλλίου. Ο Αντώνης, έδωσε ένα δυνατό μήνυμα, απευθυνόμενο προς όλους και κυρίως προς τους νέους, για τη σημασία της διαμόρφωσης σωστής κυκλοφοριακής κουλτούρας μέσω της εκπαίδευσης και της προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας, μέσω της πρόληψης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την ταινία μικρού μήκους με τον τίτλο «ΣυνεχίΖω», μία παραγωγή του Άρη Μαρκάκη και του Junior Academy Χερρονάσιος Σχολή «Ανδρέας Γιαννόπουλος» από το Ηράκλειο της Κρήτης. Η ταινία, η οποία συμμετέχει σε φεστιβάλ κινηματογράφου σε πολλές χώρες του εξωτερικού, έχοντας αποσπάσει ήδη 6 βραβεία, προβλήθηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2022 στο κινηματοθέατρο Αστόρια στο Ηράκλειο Κρήτης και έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους, να γίνει η φωνή ώστε να αποφευχθούν τα τροχαία ατυχήματα, αλλά παράλληλα και να ενισχύσει την αποδοχή της διαφορετικότητας σαν τρόπο ζωής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκ μέρους του Δ.Σ. της Ένωσης, απονεμήθηκαν στους δύο ομιλητές τιμητικές πλακέτες, σε ένδειξη αναγνώρισης της κοινωνικής δράσης τους και της προσφοράς τους για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, ενώ στον Αντώνη Τσαπατάκη, επιπλέον για τις υψηλές αθλητικές διακρίσεις του.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρέστησαν στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Ελευθέριος Παπαϊωάννου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών & Προγραμματισμού του Δήμου Μυτιλήνης Ευστράτιος Τζιμής, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Αθλητικού & Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Μυτιλήνης Παναγιώτης Πιττός, ο σύμβουλος του Δήμου Μυτιλήνης σε θέματα πολιτισμού Μάκης Βενέτας, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, ο Διοικητής της 98 ΑΔΤΕ Υποστράτηγος Γρηγόριος Μπουντλιάκης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου Υποστράτηγος Ελευθέριος Ντουρουντούς, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Αιγαίου Αρχιπύραρχος Παναγιώτης Κυπριωτέλλης, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Αντώνιος Αληγιάννης εκ μέρους της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου, ο Υποπλοίαρχος Γεώργιος Τσαγκαρελλης εκ μέρους του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης Αστυνόμος Α΄ Γεώργιος Λιάκος, ο Οργανωτικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου Δημήτριος Μπούμπας εκ μέρους της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, ο Διευθυντής του εσπερινού ΕΠΑΛ Μυτιλήνης Νικόλαος Ηλίας εκ μέρους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, ο υποδιοικητής της διοικητικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης ο Αθανάσιος Ψούνος, ο Πρωτοσύγκελος π. Ιάκωβος Καραμούζης εκ μέρους της Ιεράς Μητρόπολης Μυτιλήνης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου Βασίλης Ροδόπουλος, η Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Λέσβου Σταματία Βουλγαρέλλη, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Λέσβου Ιωάννης Τσεκούρας.

 

Στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Καλλονής, παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου Ζαχάρω Ιωακείμ, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγίας Παρασκευής Υπαστυνόμος Β΄ Τιμολέων Θεοδωρίδης, ο Διοικητής του Λιμενικού Σταθμού Σκάλας Καλλονής Πλωτάρχης Γρηγόριος Πανσεληνάς, ο Διοικητικής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης Αντιπύραρχος Γρηγόριος Πέτρου, ο Οργανωτικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου Δημήτριος Μπούμπας εκ μέρους της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου και η Διευθύντρια του ΕΠΑΛ Καλλονής Βασιλική Τσετσίνα εκ μέρους της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ημερίδα για την Ενδοοικογενειακή Βία

Συνεργασία Δήμου Μυτιλήνης, Αστυνομίας, Εισαγγελίας και «Πνοής» και Συμβουλευτικού Κέντρου Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναφορά Παρασκευαΐδη για τη σύνδεση ταμειακών με POS

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ κατέθεσε αναφορά στον αρμόδιο Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ξεκίνησε γύρος συναντήσεων για τα πολιτιστικά δρώμενα στη Δυτική Λέσβο

Ερχεται μελέτη για την επισκευή της βιβλιοθήκης της Αγίας Παρασκευής
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στο ΣτΕ προσφεύγει ο Καλτάκης για την ακύρωση της ορκωμοσίας Στεφανή

Νέες ταραχές έρχονται από το νότο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με τον αντιπεριφερειάρχη τουρισμού να ρίχνει βόμβα με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γεύμα αγάπης από τον Ερυθρό Σταυρό

Επισκέφτηκαν τους περιθαλπόμενους του Μιχαλέλειου Οίκου Ευγηρίας στο Πλωμάρι
ΧΩΡΙΑ

Συνεχίζονται τα μαθήματα του Σχολείου Γονέων στη Γέρα

Eπόμενη συνάντηση την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Λιμνάζουν άδειες από την άνοιξη του `23 στις πολεοδομίες της Λέσβου»

Σε ζητήματα που αφορούν τον τεχνικό κλάδο του νησιού και τους πολίτες αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Β.Α. Αιγαίου Στρατής Μανωλακέλλης
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

57 φορές θα χτυπήσουν πένθιμα οι καμπάνες την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου

Με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Όχι στη συγκάλυψη‑Δικαίωση για τις 57 ψυχές»

Η «Κίνηση Μνήμη και Δράση» για τον 1 χρόνο από το έγκλημα των Τεμπών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τραυματισμός ναυτικού στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο όπου παραμένει για νοσηλεία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πρόεδρος στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Βορείου Αιγαίου ο Ταξιάρχης Βέρρος

O δήμαρχος Δυτικής Λέσβου εξελέγη σήμερα Κυριακή 25 Φεβρουαρίου κατά τη συγκρότηση σε σώμα του διοικητικού συμβουλίου του οργάνου
ΕΛΛΑΔΑ

Υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ η Όλγα Γεροβασίλη

Στην ομιλία της στο συνέδριο του κόμματος η Όλγα Γεροβασίλη απάντησε στην πρόσκληση – πρόκληση του Στέφανου Κασσελάκη με την φράση «Δηλώνω παρούσα»