× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο Μανταμάδος αντιστέκεται στο κλείσιμο των ΕΛΤΑ

Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το μεσημέρι από τους κατοίκους του χωριού έξω από το κατάστημα του Ταχυδρομείου της Μυτιλήνης. Δεν υπάρχει σχεδιασμός για κλείσιμο του καταστήματος ανέφερε η Διευθύντρια

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/11/2023

Ο Μανταμάδος αντιστέκεται στο κλείσιμο των ΕΛΤΑ
Παναγιώτης Μπαλάσκας
' χρόνος ανάγνωσης

Την κατάστασή στα χέριά τους πήραν την Πέμπτη το μεσημέρι οι κάτοικοι και οι φορείς του Μανταμάδου οι οποίοι κατέβηκαν στη Μυτιλήνη και πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το ΕΛΤΑ της πόλης προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την υποβάθμιση του ταχυδρομικού καταστήματος, στο χωριό τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι κάτοικοι του Μανταμάδου  έφτασαν με λεωφορείο στην πόλη και διέσχισαν με συνθήματα σε μορφή πορείας την  αγορά της Μυτιλήνης για να καταλήξουν στο κατάστημα της οδού Βουρνάζων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δυναμικό παρών στη συγκέντρωση έδωσαν άνθρωποι κάθε ηλικίας, μαθητές, γονείς, αγρότες, εκπρόσωποι γυναικείων και περιβαλλοντικών συλλόγων της περιοχής, συνταξιούχοι ,ο αγροτικός σύλλογος και  ο αγροτικός συνεταιρισμός του Μανταμάδου,  επαγγελματίες και πολλοί νέοι άνθρωποι.

Στην κινητοποίηση  συμμετείχε μεταξύ άλλων και ο Ιερέας της Μονής των Ταξιαρχών πατήρ Χρήστος Τσιτμιδέλλης ο οποίος τόνισε ότι το συγκεκριμένο κατάστημα έχει μεγάλη κίνηση και πρόσθεσε ότι το  προσκύνημα του Ταξιάρχη είναι ένας από τους καλύτερους πελάτες του, αφού καθημερινά στέλνει και παραλαμβάνει αλληλογραφία και δέματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν και  πολλά στελέχη της αυτοδιοίκησης καθώς και πρόεδροι των χωριών. Εκτός από τον πρόεδρο του Μανταμάδου Χαράλαμπο Τζελαϊδή το παρών έδωσαν, η πρόεδρος της Πελόπης και ο πρόεδρος της Κάπης.

Έξω από τα ΕΛΤΑ ήταν και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δυτικής Λέσβου Γιάννης Συκάς ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον κόσμο τονίζοντας ότι στο όνομα του κέρδους τα Ελληνικά Ταχυδρομεία υποβαθμίζουν και κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα καταστήματα της υπαίθρου και των χωριών μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα προβλήματα που δημιουργηθούν στην οικονομική δραστηριότητα του χωριού με την υποβάθμιση ή το ενδεχόμενο κλείσιμο του ταχυδρομείου, επισήμανε ο Παναγιώτης Σταμάτης μαζί με άλλα στελέχη του Συνεταιρισμού Μανταμάδου. Ο κ. Σταμάτης σημείωσε ότι ο συνεταιρισμός κάνει όλες τις συναλλαγές του μέσω ταχυδρομείου καθημερινά. «Σε περίπτωση που αλλάξει το καθεστώς θα πρέπει να στέλνουμε τον υπάλληλο στην Καλλονή και αυτό οπωσδήποτε είναι μεγάλη επιβάρυνση».

Τον προβληματισμό  τους εξέφρασαν και οι συνταξιούχοι που πληρώνονται τις συντάξεις τους από το ταχυδρομείο λέγοντας ότι θα πρέπει να στήνονται στην ουρά ώρες ολόκληρες για να εξυπηρετηθούν, αφού η μείωση του προσωπικού θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην εύρυθμη λειτουργία του καταστήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της κινητοποίησης οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου απείχαν από τα μαθήματά τους ενώ τα παιδιά του Δημοτικού με πρωτοβουλία των γονιών τους δεν πήγαν στο σχολείο.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης επιτροπή κατοίκων του Μανταμάδου με τον πρόεδρο του χωριού Χαράλαμπο Τζελαΐδή συναντήθηκαν με την Διευθύντρια του καταστήματος ΕΛΤΑ της Μυτιλήνης για το ζήτημα που έχει προκύψει. Όπως ανέφερε μετά το τέλος της σύσκεψης ο πρόεδρος του χωριού, η Διευθύντρια τους διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει σχεδιασμό για κλείσιμο του ταχυδρομείου στο Μανταμάδο ενώ συζητήθηκε και το θέμα της υποβάθμισης καθώς και το πώς θα εξυπηρετούνται οι κάτοικοι των χωριών μετά την μείωση του προσωπικού.

Στη συγκέντρωση των κατοίκων του χωριού μίλησε και ο πρόεδρος των εργαζομένων των Ελληνικών Ταχυδρομείων στη Λέσβο  Γρηγόρης Κάιτατζης ο οποίος μεταξύ άλλων ότι είναι συγκινημένος που βλέπει την αγάπη και την υποστήριξη του κόσμου στο ΕΛΤΑ και κυρίως στους εργαζομένους του οι οποίοι καθημερινά εργάζονται σκληρά για  να στηρίξουν την κοινωνία και κυρίως τα χωριά μας.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί με την κινητοποίηση και τις δηλώσεις των κατοίκων του Μανταμάδου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο καύσωνας υποχωρεί αλλά η ζέστη μένει

Έως 38 βαθμούς κελσίου θα δείξει το θερμόμετρο στη Λέσβο αυτή την εβδομάδα. Δροσίζει από την Παρασκευή 1η Αυγούστου με μελτέμια στο Αιγαίο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κάηκε απορριμματοφόρο της Δυτικής Λέσβου στη φωτιά του Σκαλοχωρίου

Η φωτιά σύμφωνα με μαρτυρίες ξεκίνησε σε χωράφι με ξερά χόρτα κοντά σε αποθήκη του Δήμου
ΧΩΡΙΑ

Φωτιά στο Σκαλοχώρι

Επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής της Λέσβου και εναέρια μέσα. Το μέτωπο έχει περιοριστεί
ΒΙΒΛΙΟ

Στην παραλία Βατερών, παρέα με δανεικό βιβλίο

Μια πρωτότυπη ενέργεια από την Βιβλιοθήκη της Βρίσας. Τοποθετήθηκαν στην παραλία τρεις βιβλιοφωλιές ώστε οι λουόμενοι να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Φωτογραφική διαδρομή στα στενά της Μυτιλήνης

Η έκθεση της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης με τίτλο «Η ΦΕΜ μέσα στην πόλη», θα διαρκέσει καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου, από την 1η έως τις 31 του μήνα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Καλοκαιρινή περιήγηση στο Μουσείο του Σιγρίου και τα απολιθωμένα

Ξεχωριστή εμπειρία για όσους και όσες βρεθούν στο Μουσείο Φυσικής ιστορίας της Λέσβου με περιηγήσεις και παρουσιάσεις για όλες τις ηλικίες
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φωτιά σε ξερά χόρτα στη Μυτιλήνη

Απέναντι από το εργοστάσιο της ΕΠΟΜ. Η πυρκαγιά περιορίστηκε γρήγορα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία
ΧΩΡΙΑ

Ένας μικρός άγγελος, επέστρεψε στον ουρανό

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια για την απώλεια της μικρής Χριστίνας από τη Γέρα που έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο
ΕΛΛΑΔΑ

Σε πύρινο κλοιό πολλές περιοχές της χώρας

Οκτώ μεγάλες φωτιές σε εξέλιξη, διεθνής συνδρομή ζητά η Ελλάδα
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκαλοχώρι

Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1η Αυγούστου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η καρδιά της Μυτιλήνης ξαναχτυπά στην παλιά Αγορά

Συνάντηση του Δημάρχου Παναγιώτη Χριστόφα με επιχειρηματίες και τον Εμπορικό Σύλλογο – Κοινές παρεμβάσεις για ένα πιο ελκυστικό εμπορικό περιβάλλον