× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Μια εξέγερση χαραγμένη για πάντα στη μνήμη των Ελλήνων»

Δήλωση του πρώην βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Γιάννη Μπουρνού για την επέτειο των 50 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/11/2023

«Μια εξέγερση χαραγμένη για πάντα στη μνήμη των Ελλήνων»

Στη συμπλήρωση 50 χρόνων από την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου αναφέρθηκε ο πρώην βουλευτής Λέσβου το ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Γιάννης Μπουρνούς. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Μπουρνούς μεταξύ άλλων σημειώνει ότι η μέρα εκείνη όσα χρόνια και αν περάσουν θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη των δημοκρατικών πολιτών. 

Ολόκληρη η δήλωση του Γιάννη Μπουρνού

«Όσα χρόνια κι αν περάσουν, η εξέγερση του Πολυτεχνείου θα μένει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη των δημοκρατικών Ελλήνων ως μια υπερβατική στιγμή αυτοθυσίας εκείνων που δεν μπόρεσαν ποτέ να αποδεχτούν τον μονόδρομο του σκοταδιού της στρατιωτικής δικτατορίας. Εκείνων που δεν βολεύτηκαν με λιγότερο ήλιο και ασφυκτιούσαν χωρίς το οξυγόνο της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τιμούμε εκείνους που αντιστάθηκαν, βάζοντας τα κορμιά τους απέναντι στα τεθωρακισμένα και τους ελεύθερους σκοπευτές. Τους νεκρούς, που δεν θα σβηστούν ποτέ από τη συλλογική μνήμη. Εκείνους που φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν και υπέφεραν τα φρικτά βασανιστήρια των σαδιστών της Χουντάς. Εκείνους που με τον αγώνα και τη θυσία τους απονομιμοποίησαν τη δικτατορία των Συνταγματαρχών και επιτάχυναν την πτώση της. Ανάμεσα τους και δεκάδες Λέσβιους και Λέσβιες αντιδικτατορικούς αγωνιστές και αγωνίστριες, με πρώτο το Μιχάλη Μυρογιάννη, το δικό μας μάρτυρα. Τους τιμούμε και τους ευγνωμονούμε που πότισαν με το αίμα τους το σπόρο της ελευθερίας.

Δικό μας χρέος είναι η απελευθερωτική έκρηξη του Πολυτεχνείου, αυτή η υπερβατική στιγμή αυτοθυσίας, να μην χαθεί ποτέ στο σκοτάδι της λήθης. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, τη διεύρυνση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, την αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας, την ειρήνη στην εύρυτερη γειτονιά μας. Συνεχίζουμε να παλεύουμε για μια ζωή με αξιοπρέπεια. Για μια κοινωνία δίκαιη. Για μια πατρίδα όπως την ονειρεύτηκαν αυτοί που τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο απέναντι στα τανκς».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την Ανάσταση στο Μεσαγρό

Οι κάτοικοι του χωριού της Λέσβου τίμησαν την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης
ΧΩΡΙΑ

Αντιμετωπίσθηκε άμεσα η φωτιά στην Πεδή της Βορειοατολικής Λέσβου

Ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που πήρε φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί γρήγορα η φωτιά στα παρακείμενα πεύκα. Ωστόσο η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής οδήγησε στην γρήγορη κατάσβεση.
ΧΩΡΙΑ

Η Ανάσταση στην Παναγιούδα της Λέσβου

Δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό και το λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με λαμπρότητα η Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Εντυπωσιακό πανοραμικό βίντεο του «Ν» από τους εορτασμούς σε όλη την πόλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με SKY express το Αγιο Φως στη Μυτιλήνη

Η εταιρεία διαθέτει ανελλιπώς, από το 2017, τα αεροσκάφη της για το σκοπό της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και του χαρμόσυνου μηνύματος της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Το έθιμο της «κακαρώνας» στα Δάφια

Ένα θρησκευτικό έθιμο που πήρε πολιτικά χαρακτηριστικά τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση στα Μιστεγνά

Περιφορά του Λάβαρου της Ανάστασης στους δρόμους του χωριού θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα
ΧΩΡΙΑ

Προσοχή στις... κακαρώνες

Ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Πυροσβεστική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτη Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Με ήχους από τις καμπάνες και χτυπήματα των ξύλινων στασιδιών στο ναό σήμα κατατεθέν της Μυτιλήνης τον Άγιο Θεράποντα, οι Μυτιληνιοί υποδέχτηκαν το μήνυμα της προσμονής της Ανάστασης