× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στο λιμάνι της Μύρινας η κινητοποίηση για το Πολυτεχνείο

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, στις 6.00 το απόγευμα η κινητοποίηση για τα 50 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου στο νησί της Λήμνου. Κοινό κάλεσμα εξέδωσαν σειρά σωματείων του νησιού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/11/2023

Στο λιμάνι της Μύρινας η κινητοποίηση για το Πολυτεχνείο

Κοινό κάλεσμα εξέδωσαν τα Σωματεία της Λήμνου για τον εορτασμό των 50 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στις 6.00 το απόγευμα της Παρασκευής 17 Νοεμβρίου στο λιμάνι της Μύρινας. Στην κινητοποίηση καλούν το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, το Παράρτημα Λήμνου του ΠΕΚ, το Σωματείο Οικοδόμων Λήμνου, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Λήμνου, η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λήμνου, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λήμνου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου, η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, Σωματείο Εργαζομένων στο  Νοσοκομείο Λήμνου και το Σωματείο Συνταξιούχων Λήμνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Στο κάλεσμα τους οι διοργανωτές της κινητοποίησης αναφέρουν:

«50 χρόνια μετά, τα συνθήματα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου και της αντιδικτατορικής πάλης παραμένουν ζωντανά και επίκαιρα, γιατί παραμένει επίκαιρος ο αγώνας ενάντια στους επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνθλίβει τα δικαιώματα και τις ζωές του λαού και της νέας γενιάς. Μας δείχνουν τον δρόμο για ακόμα πιο αποφασιστικούς, μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες, για τους δικούς μας Νοέμβρηδες!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο φετινός εορτασμός του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου πραγματοποιείται τη στιγμή που η Παλαιστίνη "φλέγεται" και όλη η περιοχή μας απειλείται από μια γενικότερη πολεμική ανάφλεξη!

Το κράτος - δολοφόνος Ισραήλ, με τη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), δολοφονεί παιδιά και αμάχους, επεκτείνει την πολύχρονη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών, συνεχίζει να φυλακίζει και να εκτοπίζει τον Παλαιστινιακό λαό.

Στο έγκλημα αυτό συνένοχη είναι η ελληνική κυβέρνηση, που προκλητικά βαφτίζει τη γενοκτονία στη Γάζα "αυτοάμυνα" του Ισραήλ, φτάνοντας στο σημείο να μη στηρίξει ψήφισμα στον ΟΗΕ για ανθρωπιστική εκεχειρία!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους λαούς όλου του κόσμου, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό. Υποστηρίζουμε το δικαίωμά του για Παλαιστίνη ελεύθερη και ανεξάρτητη!

Ο Νοέμβρης δείχνει πως στα "σκοτάδια" αυτού του βάρβαρου συστήματος υπάρχει το "φως" που θα τα συντρίψει!

Τον Νοέμβρη του 1973 "μίλησε ο λαός"! Ο λαός και η νεολαία έγιναν πρωταγωνιστές των εξελίξεων και έδειξαν τη δύναμή τους κόντρα σε έναν ισχυρό αντίπαλο, τη χούντα των συνταγματαρχών, στις διεθνείς και εγχώριες συμμαχίες της, στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τιμάμε όλους όσοι αγωνίστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, βασανίστηκαν, δολοφονήθηκαν από τη χούντα!

Με όπλο την πείρα των αγώνων του χτες, προετοιμάζουμε τις νέες νικηφόρες αναμετρήσεις με τη δικτατορία του κεφαλαίου!

Για να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, για να δυναμώσει ο αγώνας για τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νέας γενιάς, για δωρεάν, σύγχρονες σπουδές, για δουλειά με δικαιώματα, για τη ζωή που μας αξίζει, για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας.

Αυτός είναι ο δρόμος και σήμερα: Να δυναμώσουμε παντού την οργάνωση, τη συλλογική διεκδίκηση, την αλληλεγγύη!»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Λήγει η προθεσμία για την επιστολική ψήφο

Εχουν εγγραφεί πάνω από 157.000 πολίτες
ΚΟΣΜΟΣ

Η «άλωση» των Βρυξελλών από τις Big Tech

Πώς οι Apple, Google, Microsoft, Facebook/Meta και Amazon οργανώνουν τις πιέσεις τους σε ευρωβουλευτές και άλλους αξιωματούχους της Ε.Ε.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενας νεκρός και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη Σάμο

Βυθίστηκε λέμβος το πρωί της Κυριακής, δυτικά του Καρλοβασίου
ΚΟΣΜΟΣ

Πέντε νεκροί στην Κίνα από ανεμοστρόβιλο

Φονικές πλημμύρες απειλούν ζωές 12 εκατομμυρίων ανθρώπων
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κρουαζιέρα… στο Αιγαίο θα κάνουν οι Λημνιοί

Με απευθείας ανάθεση η άγονη της Λήμνο στo Aqua Blue, μέχρι να βγει μειοδότης στο διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία