× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Εγώ την σκότωσα, την μισούσα»

Ομολόγησε η αδερφή της Φαίης Μπακογιώργου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/11/2023

«Εγώ την σκότωσα, την μισούσα»

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας της Φαίης Μπακογιώργου στην Κυψέλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αδερφή της, η μία εκ των τριών κατηγορούμενων για το έγκλημα, ομολόγησε τη δολοφονία της 23χρονης Φαίης, τον Οκτώβριο του 2021, ενώπιον της 15ης τακτικής ανακρίτριας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Εγώ σκότωσα τη Φαίη». Αυτή την ομολογία φέρεται ότι έκανε η αδερφή της 23χρονης στη σημερινή της απολογία, χωρίς ωστόσο να πείθει ανακρίτρια και εισαγγελέα, που προφυλάκισαν και τις τις τρεις κατηγορούμενες, όπως έγινε νωρίτερα γνωστό.

Η αδελφή της 23χρονης, προσπάθησε να αναλάβει όλη την ευθύνη, για το στυγερό έγκλημα και ομολόγησε ότι το διέπραξε μόνη της, υποστηρίζοντας ότι, μισούσε την αδερφή της. Δήλωσε ωστόσο ότι πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα και ζήτησε από την ανακρίτρια τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άλλες δυο κατηγορούμενες, η 53χρονη μητέρα και η 56χρονη σπιτονοικοκυρά, που φιλοξενούσε την οικογένεια της Φαίης αρνήθηκαν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Μάλιστα, η 56χρονη κατηγορούμενη φέρεται ότι, είπε στην ανακρίτρια πως υπεραγαπούσε το θύμα και δεν την έβλαψε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μητέρα της 23χρονης Φαίης φέρεται ότι, δήλωσε τοξικοεξαρτημένη και αρνήθηκε την οποιαδήποτε συμμετοχή με το ειδεχθές έγκλημα. Ωστόσο, οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί τους δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα, που έκριναν και τις τρεις κατηγορούμενες προσωρινά κρατούμενες.


Άλλωστε, όπως σημειώνεται από δικαστικές πηγές, η ομολογία του εγκλήματος μόνο από ένα πρόσωπο δε συνάδει με τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης στην 23χρονη, που βρέθηκε βαριά κακοποιημένη.


Ο ρόλος της σπιτονοικοκυράς της Φαίης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κεντρικό ρόλο στην εκμετάλλευση της Φαίης, σύμφωνα με την κατηγορία, έπαιζε η σπιτονοικοκυρά της η οποία εμφανίζεται να είχε στήσει το κολαστήριο ενώ η μητέρα και η αδελφή της δεν αντιδρούσαν.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι τρεις κατηγορούμενες ξυλοκοπούσαν και εξέδιδαν της 23χρονη και εμφανίζονται να την ανάγκαζαν να επαιτεί. Φέρεται ότι έφταναν στο σημείο να σπρώχνουν το κορίτσι πάνω σε κινούμενα αυτοκίνητα έτσι ώστε να διεκδικούν αποζημιώσεις.

Στη δικογραφία, καταγράφονται μαρτυρίες γειτόνων αλλά και ανθρώπων που εργάζονταν κοντά στην πολυκατοικία. Σε αυτές περιγράφεται η φρίκη που ζούσε η άτυχη κοπέλα. Σύμφωνα με αναφορές, η Φαίη είχε νοσηλευτεί τουλάχιστον τέσσερις φορές σε νοσοκομείο τραυματισμένη από διαδοχικούς ξυλοδαρμούς τον τελευταίο χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δικογραφία, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τις καταθέσεις περιλαμβάνει και πραγματογνωμοσύνη του ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη, η οποία θεωρείται κομβικής σημασίας.

Η επιμονή του πατέρας της 23χρονης, που από την πρώτη στιγμή έκανε λόγο για δολοφονία καταγγέλλοντας πως η κόρη του βίωνε αυτό το δράμα, ήταν αυτή που κινητοποίησε τις αρχές που για περίπου δυο χρόνια ερευνούσαν το θάνατο της Φαίης Μπακογιώργου.

«Οι ένοχοι να πληρώσουν με το ίδιο νόμισμα», λέει ο πατέρας της Φαίης

Η δέσμευση του πατέρα της 23χρονης κοπέλας να βρει τους δολοφόνους της κόρης του φαίνεται πως απέδωσε καρπούς την περασμένη Τετάρτη, όταν και συνελήφθησαν η μητέρα, η αδερφή και η σπιτονοικοκυρά της κοπέλας και αποκαλύφθηκε η κακοποίηση που υπέστη το θύμα σε πολλαπλές μορφές.

Ο πατέρας της Φαίης, Νίκος Μπακογιώργος, ανοίγει την καρδιά του στην εφημερίδα «Πατρίς» για όλα όσα έχουν συμβεί. Ακολουθεί η συνέντευξή του:

-Πως αντιδράσατε όταν μάθατε τις συλλήψεις και κυρίως τα πρόσωπα που οδηγούνται πλέον στη Δικαιοσύνη;


«Ως άνθρωπος αισθάνθηκα λύπη για το πως έχουμε καταντήσει, για το πως έχει γίνει ο κόσμος. Σαν πατέρας όμως αισθάνθηκα δικαιωμένος. Δεν θα δείξω οίκτο σε καμία φάση. Θέλω οι κατηγορούμενοι να τιμωρηθούν με το ίδιο ακριβώς νόμισμα… ακριβώς το ίδιο…»

-Θα γυρίσω τον χρόνο δύο χρόνια πίσω. Ποια είναι η τελευταία επικοινωνία που είχατε με τη Φαίη;

«Την είδα τελευταία φορά το Πάσχα και μετά μιλούσαμε στα τηλέφωνα. Μου είχε στείλει τον Ιούλιο φωτογραφίες, διότι εγώ είχα δει κάτι μελανιές στο σώμα της και τη ρώτησα τι είναι αυτά; Μου είχε πει δεν είναι τίποτα, είναι από τροχαίο. Όταν της είπα ότι θα πάω στην τροχαία για να ρωτήσω και ότι δεν πιστεύω ότι είναι από τρακάρισμα μου είπε ότι αν πας θα τα αναιρέσω όλα».


-Σας έδειχνε ότι φοβάται κάτι;

«Ναι ..γιατί όποτε την έπαιρνε τηλέφωνο η σπιτονοικοκυρά, γιατί μόνο αυτή την έπαιρνε τηλέφωνο πάντα την έλουζε κρύος ιδρώτας και έφευγε κατευθείαν. Το παιδί έτρεμε…»

-Πότε σας ενημερώνουν ότι η Φαίη έχει εξαφανιστεί;


«Το βράδυ της Παρασκευής και ενώ η Φαίη έχει βρεθεί νεκρή το πρωί. Με πήραν τηλέφωνο γύρω στις οκτώ το βράδυ και μου είπαν ότι έφυγε από το σπίτι και ότι την ψάχνουνε. Πραγματικά θέλω να σας πω ότι δεν πίστεψα ότι είχε γίνει κάτι κακό ενώ τελικά είχε γίνει πολλές ώρες πριν. Λέω στην πρώην σύζυγό μου η Φαίη κάπου θα έχει πάει, δεν αντέχει τις κακουχίες. Το επόμενο πρωί με ξαναπαίρνει τηλέφωνο η πρώην σύζυγος και μου λέει ότι δεν έχει επιστρέψει και της λέω πήγαινε στην Αστυνομία. Από την αρχή δεν μου κόλλαγαν οι ημερομηνίες. Επικοινώνησα με την πρώην σύζυγο και της λέω πως είναι δυνατόν να μου λες ότι έφυγε Παρασκευή βράδυ όταν έλειπε από το πρωί; Μου λέει μπορεί πάνω στη σύγχυσή μου να έχω μπερδέψει τις ημερομηνίες. Της λέω είναι δυνατόν; Πιωμένη είσαι; Τόσο απλά λες έκανες λάθος ημερομηνία; Εμένα με κοροϊδεύανε. Μέχρι και προχθές παίζανε θέατρο».

-Πότε αρχίζετε και υποψιάζεστε;

«Όταν με κάλεσε η αστυνομία ότι αναγνωρίσθηκε η Φαίη και άκουσα την απόφαση του ιατροδικαστή… Είπα ότι αυτό είναι ψέμα. Γιατί το παιδί μου δεν είχε τίποτα. Δεν υπήρχε αιτιολογία για το θάνατο. Παρέδωσα και τις φωτογραφίες με τις μελανιές της Φαίης στην αστυνομία».

-Θέλετε να μιλήσετε με τις κατηγορούμενες, να ρωτήσετε το γιατί;

Όχι… Το μόνο που θέλω είναι ένα πράγμα. Να πληρώσουν ακριβώς με το ίδιο νόμισμα. Το λέω ξανά. Πρώτα να περάσουνε ότι κάνανε στο παιδί μου και μετά να μπούνε στο σκοτάδι που το ρίξανε».

«Καμία ψυχή να μην παραμένει στα αζήτητα»

Η δικηγόρος του πατέρα Βούλα Δημητριάδου περιμένει την απολογία των τριών κατηγορουμένων το πρωί της Δευτέρας για να ενημερωθεί για το υλικό της δικογραφίας.

«Αφού ενημερωθώ ενδέχεται να υποβάλλω αιτήματα στην κυρία ανακρίτρια προκειμένου να προσέλθουν και να καταθέσουν ουσιώδεις μάρτυρες κατηγορίας. Η μία εκ των οποίων το προηγούμενο βράδυ μετά τα μεσάνυχτα και λίγες ώρες πριν εντοπιστεί η σορός της Φαίης είχε ακούσει γυναικεία φωνή να καλεί σε βοήθεια. Νιώθω τεράστια ηθική ικανοποίηση για ότι φθάσαμε εδώ που έπρεπε. Θέλω να περάσω ένα μήνυμα προς τις αρμόδιες αρχές: Ότι καμία ψυχή δεν θα πρέπει να παραμένει στα αζήτητα».

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Αντέχουν οι Ισπανικές εξαγωγές ελαιολάδου

Μέτρια αναμένεται η παραγωγή ελαιολάδου της Ισπανίας την ελαιοκομική περίοδο 2024 - 2025
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Προσχηματική προσαγωγή και αστυνομικοί τσαμπουκάδες στην Χίο

Καταγγελία του Κοινωνικού Χώρου Αντίβαρο για τα όσα έγιναν στην Χίο κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικεία υπόθεση οι δουλειές του σπιτιού

Το βάρος των οικιακών εργασιών εξακολουθεί να πέφτει κατά κύριο λόγο στις γυναίκες στα κράτη-μέλη της Ευρώπης
ΕΛΛΑΔΑ

Ανεύθυνη οδήγηση αλλά φταίνε οι άλλοι...

Τι δείχνει ετήσια έρευνα του ιδρύματος VINCI Autoroutes, η οποία πραγματοποιήθηκε από την Ipsos σε δείγμα 12.413 ατόμων σε 11 ευρωπαϊκές χώρες
ΚΟΣΜΟΣ

Τριετία λιτότητας στην Τουρκία

Περικοπές στις δημόσιες δαπάνες και πάγωμα του κατώτατου μισθού ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας
ΕΛΛΑΔΑ

Η αλλαγή για ετεροδημότες σε σχέση με τις εθνικές εκλογές

Πού ψηφίζουν οι ετεροδημότες στις ευρωεκλογές 2024
ΕΛΛΑΔΑ

Αρχισε η αποστολή των φακέλων στους εκλογείς της επιστολικής ψήφου

Τι περιλαμβάνει ο φάκελος που λαμβάνουν οι 202.556 ψηφοφόροι για την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές
ΕΛΛΑΔΑ

Εργαζόμενους από τρίτες χώρες αναζητά η ελληνική βιομηχανία

Η έλλειψη προσωπικού μετά τον τουρισμό επεκτείνεται και στην ελληνική βιομηχανία
ΘΕΑΤΡΟ

Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Μαλούχος

Σε ηλικία 91 ετών
ΜΟΥΣΙΚΗ

Εντυπωσίασε η Μαρίνα Σάττι, 11η στη Eurovision

To Νέμο από την Ελβετία έσπασε τα κοντέρ του διαγωνισμού καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση με 591 βαθμούς
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βγήκε το Νήσος Ρόδος μπήκε το Πρέβελης

Αλλαγή της τελευταίας στιγμής στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ