× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στην αστυνομία η οικογένεια της Ελένης Γερασιμίδου

Επειδή κρέμασαν στο αυτοκίνητό τους μια παλαιστινιακή σημαία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/11/2023

Στην αστυνομία η οικογένεια της Ελένης Γερασιμίδου

Ακόμη ένα ανησυχητικό περιστατικό στη σκιά του δράματος στη Γάζα έρχεται στην επικαιρότητα.

Σύμφωνα με καταγγελία που δημοσιοποίησε ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, στη ΓΑΔΑ οδηγήθηκαν ο ηθοποιός Αντώνης Ξένος και η κόρη του Αγγελική, επειδή είχαν κρεμασμένη στο αυτοκίνητό τους μια παλαιστινιακή σημαία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα αναφέρει μεταξύ άλλων «φαίνεται ότι η κατάσταση στην χώρα μας είναι εκτός ελέγχου! Με μεγάλή λύπη και οργή πληροφορηθήκαμε προ ολίγου ότι προσήχθησαν στην ΓΑΔΑ δυο μέλη μας του ΣΕΗ, αγωνιστές χρόνια, με το αιτιολογικό ότι είχαν υψώσει την Παλαιστινιακή σημαία από το αυτοκίνητό τους. Πρόκειται για τον Αντώνη Ξένο και την Αγγελική Ξένου (οικογένεια της αγαπημένης μας Ελένης Γερασιμίδου). Από πότε απαγορεύεται η ελεύθερη έκφραση; Η αντίδρασή μας ήταν άμεση… Και η Ελένη ως άμεσα ενδιαφερόμενη και πρώην βουλευτής του ΚΚΕ και εγώ ως πρόεδρος του ΣΕΗ και βουλευτής της Πλεύση Ελευθερίας απαιτήσαμε την άμεση απελευθέρωση των 2 ηθοποιών μας. Είμαστε αλληλέγγυοι με το δράμα του Παλαιστινιακού λαού και την σφαγή από τις δυνάμεις του Ισραήλ ως αντίποινα στα αίσχη που διαπράττει η τρομοκρατική Χαμάς. Η κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει την ελευθερία της έκφρασης».

Για το περιστατικό τοποθετήθηκε διαδικτυακά και η ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου γράφοντας «Προσαγωγές στη ΓΑΔΑ για ανάρτηση παλαιστινιακής σημαίας Προσαγωγές και μάλιστα του ηθοποιού  Αντώνη Ξένου και της κόρης του επίσης ηθοποιού  Αγγελικής Ξένου Πρόκειται για τον σύζυγο και την κόρη της Ελένης Γερασιμίδου Πρόκειται για αγωνιστές τόσο της τέχνης όσο και των δικαιωμάτων των ανθρώπων και των λαών  και της ειρήνης  Από ποτέ απαγορεύεται στη χώρα μας να υποστηρίζει κάποιος το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού στην δικαιοσύνη και την ειρήνη;  Το τι κάνει το κράτος σε επίπεδο διεθνών σχέσεων δεν μπορεί να αποτελεί τροχοπέδη για την ελευθερία του λόγου και της σκέψης του λαού των Ελλήνων Αν έχουμε φτάσει εκεί καλό είναι να το ξέρουμε και να το καταγγέλλουμε σε κάθε ευκαιρία Τι αυτό παρακαλώ κοινοποιηστε
Από ποτέ ποινικοποιήθηκε η στήριξη στο λαό της Παλαιστίνης; Επιμένω στο λαό που υποφέρει από συνεχείς βομβαρδισμούς εδώ και τριάντα έξι μέρες ; Αν αυτό έχει συμβεί αν ποινικοποιηθηκε και η σκέψη να τολμήσουν να το πουν ξεκάθαρα».

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Η «άλωση» των Βρυξελλών από τις Big Tech

Πώς οι Apple, Google, Microsoft, Facebook/Meta και Amazon οργανώνουν τις πιέσεις τους σε ευρωβουλευτές και άλλους αξιωματούχους της Ε.Ε.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενας νεκρός και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη Σάμο

Βυθίστηκε λέμβος το πρωί της Κυριακής, δυτικά του Καρλοβασίου
ΚΟΣΜΟΣ

Πέντε νεκροί στην Κίνα από ανεμοστρόβιλο

Φονικές πλημμύρες απειλούν ζωές 12 εκατομμυρίων ανθρώπων
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κρουαζιέρα… στο Αιγαίο θα κάνουν οι Λημνιοί

Με απευθείας ανάθεση η άγονη της Λήμνο στo Aqua Blue, μέχρι να βγει μειοδότης στο διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΕΛΛΑΔΑ

«Χριστιανόμετρο δεν υπάρχει ‑ Δεν κάνουμε ό,τι πει ο Βελόπουλος ή άλλος πολιτικός»

Δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου κατά την επίσκεψη του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις δομές της Εκκλησίας στο Δήλεσι