× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Λύση τώρα ‑ Όλοι μαζί ή φύγετε»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στέφανος Κασσελάκης έριξε το γάντι στους διαφωνούντες κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κεντρική Επιτροπή

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/11/2023

«Λύση τώρα ‑ Όλοι μαζί  ή φύγετε»
' χρόνος ανάγνωσης

Ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα έστειλε για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης στη διάρκεια της ομιλίας του με την οποία ξεκίνησαν οι εργασίες της ΚΕ του κόμματος.

Ελάτε όλοι μαζί ή φύγετε είπε στους διαφωνούντες ο Στέφανος Κασσελάκης τονίζοντας πως τα τελευταία πολλά χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα διασπασμένο κόμμα και σήμερα ήρθε η ώρα της παραδοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο ελληνικός λαός δεν ζει καλά εκεί έξω. Και το 41% δεν είναι επειδή οι πολίτες είναι ικανοποιημένοι από τη ΝΔ. Χάσαμε 600.000 συμπολίτες μας στην αποχή», είπε αρχικά ο Στέφανος Κασσελάκης.
«Πώς να δώσουμε αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση μεταξύ τοπικών νομισμάτων και δηλώσεων Κατρούγκαλου; Για πείτε μου», είπε ακόμα.

«Η ΚΕ είναι το ανώτατο όργανο του κόμματος. Θα έπρεπε να συζητάμε άλλα θέματα», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το παραγωγικό μοντέλο για εμάς είναι αξεχώριστο από το κοινωνικό μοντέλο», ανέφερε στη διάρκεια της ομιλίας του ο Στέφανος Κασσελάκης.«Θέλουμε να μένουν οι νέοι στην πατρίδα μας με πολλές καλές νέες θέσεις εργασίας και χρηματοδότηση του κοινωνικού κράτους », συμπλήρωσε.

«Χρειαζόμαστε τη δίκαια ανάπτυξη, όχι τη φθηνή, όχι την ανάπτυξη της αρπακτής που ξεζουμίζει την εργασία», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα φτιάξει ένα ξεκάθαρο και δημόσια κοστολογημένο προγραμμα.Θα το φτιάξει μέχρι τις επόμενες εκλογές και θα είναι ένα οραματικό πρόγραμμα. Που θα επιτρέψει στους πολίτες να ζήσουν αυτό που αποκαλώ το ελληνικό τους όνειρο. Γιατί η Αριστερά σήμερα δεν είναι να αναμασάς χιλιάδες λέξεις χωρίς να λες τίποτα. Είναι η κυβερνώσα αριστερά», ανέφερε ο Στέφανος Κασελάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αντί για να μιλήσουμε για αυτά σήμερα θα μιλήσουμε για τα μικρά», ανέφερε ακόμα.Ο κ. Κασσελάκης μίλησε για άτομα που σχεδιάζοντας νέες κινήσεις ή νέα κόμματα θα κατέβουν απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.

«Θα κάνουν δήθεν αριστερή πολιτική με τεράστια κείμενα γεμάτα αόριστες σάλτσες. Ναι. Μπορούμε να το πούμε και η πολιτική του πουμαρό».

Βαρέθηκα να ακούω αναλύσεις για το αν οι διαγραφές πρέπει να συζητηθούν αν μπορούν να συζητηθούν και όλα αυτά την ώρα που το κόμμα στερεύει από ανάσες. Εξασφαλίστε στον ΣΥΡΙΖΑ την ίασή του από τα πρόσωπα που τον μικραίνουν», ανέφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θέλουμε ισχυρή πλειοψηφία στην ΚΕ. Θέση ότι αυτά τα άτομα δεν φέρουν την ιδιότητα του μέλους του κόμματος. Η Επιτροπή Δεοντολογίας να συνεδριάσει μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Διαφορετικά θα ζητήσω από τα μέλη να απαντήσουν. Μπορώ εύκολα να το κάνω όπως προβλέπει το καταστατικό. Δεν στοχοποιούμε. Αλλά για να αποφανθεί η βάση μας αν υβριστικές συμπεριφορές γίνονται ανεκτές ή όχι», εξήγησε.

«Ο καθένας θα αναμετρηθεί από εδώ και πέρα με το έργο του στον κοινό μας σκοπό. Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις.

Πόσες φορές ενας ηγέτης όπως ο Αλέξης είδε το πολιτικό του μέγεθος να κονταίνει από μικρούς ανθρώπους.Τα τελευταία χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα διασπασμένο κόμμα και δεν ήθελε να το παραδεχθεί. Όλοι όμως το ήξεραν και το έβλεπαν. Η σημερινή μέρα είναι ημέρα παραδοχής. Η σημερινή αποχώρηση των υπό διαγραφή στελεχών δεν είναι διάσπαση αλλά η απαρχή της ενότητας. Η ενότητα αρχίζει τώρα. Μία ενότητα από την οποία δεν περισσεύει κανείς», είπε ο Στέφανος κασσελάκης.

[ΠΗΓΗ]
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Χειρουργήθηκε για αφαίρεση όγκου ο δήμαρχος του Αγιου Ευστρατίου

«Και τα καλύτερα έρχονται…». Τα νεότερα για την πορεία της υγείας του Κωνσταντίνου Σινάνη
Χειρουργήθηκε για αφαίρεση όγκου ο δήμαρχος του Αγιου Ευστρατίου
ΕΛΛΑΔΑ

«Σφραγίδα» συνταγματικότητας στον γάμο και την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια

Σύμφωνα με το σκεπτικό της πλειοψηφίας, οι θεσμοί του γάμου και της οικογένειας δεν αποτελούν στατικά μεγέθη, αλλά εξελίσσονται διαρκώς, αντανακλώντας τις μεταβολές των κοινωνικών συνθηκών
«Σφραγίδα» συνταγματικότητας στον γάμο και την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτο δελτίο αναγγελίας θυελλωδών άνεμων

Στο Ανατολικό Αιγαίο
Έκτακτο δελτίο αναγγελίας θυελλωδών άνεμων
ΕΛΛΑΔΑ

Μια έκθεση μνήμης και ευθύνης στο Ηράκλειο

Η ΕΣΗΕΠΗΝ γιορτάζει 100 χρόνια από την ίδρυσή της με επετειακές δράσεις στην Κρήτη και κορύφωση στις 27 Μαρτίου 2026 σε ειδική τελετή στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου
Μια έκθεση μνήμης και ευθύνης στο Ηράκλειο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

450.000 ευρώ στον Δήμο Δυτικής Λέσβου

Ένταξη έργων ενίσχυσης Πολιτικής Προστασίας στο ΕΣΠΑ για τέσσερις Δήμους της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
450.000 ευρώ στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Βορείου Αιγαίου καλεί αγρότες και μελισσοκόμους να αποφύγουν καύσεις και εργασίες με γυμνή φλόγα τις επόμενες ημέρες
Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς στα νησιά του Βορείου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αποζημιώσεις ζητά η παράταξη Χοχλάκα για τους κτηνοτρόφους

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για ανάγκη ουσιαστικού συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων φορέων – Περιφέρειας, Υπουργείου, κτηνιατρικών υπηρεσιών και συνεταιρισμών
Αποζημιώσεις ζητά η παράταξη Χοχλάκα για τους κτηνοτρόφους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Οι κτηνοτρόφοι της Χίου συμπαραστέκονται στη Λέσβο

«Στις δύσκολες αυτές συνθήκες, καθίσταται επιτακτική ανάγκη η άμεση λήψη ουσιαστικών και ρεαλιστικών μέτρων στήριξης»
Οι κτηνοτρόφοι της Χίου συμπαραστέκονται στη Λέσβο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Απεργία διαρκείας: «Μη βιώσιμο το 90% των πρατηρίων»

Η Ένωση Βενζινοπωλών Λέσβου και ο Σύλλογος Βενζινοπωλών Λήμνου ζητούν τη διόρθωση του ισχύοντος πλαφόν
Απεργία διαρκείας: «Μη βιώσιμο το 90% των πρατηρίων»
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έξι κρίσιμα ερωτήματα προς την Περιφερειακή Αρχή

Έκκληση για συντονισμό και συνεργασία από τη «Νέα Δυναμική»
Έξι κρίσιμα ερωτήματα προς την Περιφερειακή Αρχή
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Θυελλώδες σκηνικό στο Αιγαίο με ανέμους έως 8 μποφόρ

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης καλεί σε αυξημένη προσοχή ενόψει θυελλωδών ανέμων και έντονου κυματισμού
Θυελλώδες σκηνικό στο Αιγαίο με ανέμους έως 8 μποφόρ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέο πολιτικό βήμα στη Λήμνο για τον Παναγιώτη Παρασκευαϊδη

Συνεχίζει ακάθεκτος μετά τη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ενισχύοντας την παρουσία του στη Μύρινα με τη λειτουργία γραφείου
Νέο πολιτικό βήμα στη Λήμνο για τον Παναγιώτη Παρασκευαϊδη