× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η ΛΑΣ Λήμνου καταγγέλλει την παλιά και την νέα Δημοτική Αρχή του νησιού

Καταψηφίσθηκε η πρόταση της ΛΑΣ για την κάλυψη όλων των σχολείων του Δήμου με σχολικές καθαρίστριες καθ όλη την διάρκεια λειτουργίας τους με πλήρες ωράριο στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/11/2023

Η ΛΑΣ Λήμνου καταγγέλλει την παλιά και την νέα Δημοτική Αρχή του νησιού

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λήμνου  της 1 Νοεμβρίου 2023, η πλειοψηφία όλων των άλλων παρατάξεων, καταψήφισε πρόταση των δημοτικών συμβούλων της ΛΑΣ Λήμνου για αναβάθμιση του ωραρίου των σχολικών καθαριστριών σε πλήρες, για να έχουν δηλαδή τα σχολεία προσωπικό καθαριότητας σε όλη τη διάρκεια της ημερήσιας λειτουργίας τους, προβάλλοντας διάφορες δικαιολογίες σημειώνει σε ανακοίνωση της η παράταξη και κατηγορεί τις άλλες παρατάξεις πως: «Επέμειναν στην απόφασή τους που είχαν πάρει από τις 31 Ιουλίου 2023 για σχολικές καθαρίστριες με 3ωρα, 4ωρα, 5ωρα, απόφαση που δημιουργεί προβλήματα στην καθαριότητα και υγιεινή των σχολείων, όπως φαίνεται και από τις διαμαρτυρίες συλλόγων γονέων και εκπαιδευτικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε λίγο θα ζητούν από τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να καθαρίζουν από μόνοι τους τα σχολεία! Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε από τον Δήμαρχο,δεν είναι δουλειά της καθαρίστριας η αίθουσα του γραφείου των καθηγητών. Άρα οι εκπαιδευτικοί να καθαρίζουν από μόνοι τους την αίθουσα!».

Η ΛΑΣ Λήμνου κατηγορεί τις άλλες παρατάξεις πως συμπλέουν με την πολιτική της κυβέρνησης που θέλει εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας σε όλους τους εργασιακούς χώρους και στα σχολεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Άλλωστε, απαντώντας στα παράπονα των καθαριστριών, (που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και πήραν τον λόγο), ότι δεν τους φτάνει ο χρόνος για να καθαρίσουν τα σχολεία, ιδίως εκεί που υπάρχουν μεγάλα και πολλά σχολικά κτήρια, ο Δήμαρχος είπε ότι με τη θέλησή τους δέχτηκαν να εργαστούν με μειωμένο ωράριο! Λες και είχαν άλλη επιλογή! Τους εκβιάζουν βάζοντάς τους να διαλέξουν ανάμεσα στο μειωμένο ωράριο και στην ανεργία και μεταθέτουν τις ευθύνες στους εργαζόμενους, αντί να διεκδικήσουν από την κυβέρνηση μόνιμο προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία!

  Θα μπορούσαν τουλάχιστον να αναβαθμίσουν το ωράριό τους σε πλήρες διαθέτοντας επιπλέον κονδύλι από τα αποθεματικά του Δήμου όπως έχουν κάνει σε δεκάδες άλλες περιπτώσεις, αλλά δεν θέλουν! Όπως έχει φανεί πολλές φορές φορές μέχρι τώρα, τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων δεν είναι μέσα στις προτεραιότητές τους.

Καταγγέλλουμε στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς αυτή την πολιτική της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου και τους καλούμε να διεκδικήσουν μέσα από τους συλλόγους τους, μόνιμο προσωπικό καθαριότητας σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας των σχολείων» υπογραμμίζει η ΛΑΣ.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αρχίζει η κατασκευή των δικτύων του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης

Το Ελεγκτικό Συνέδριο πάγωσε την δεύτερη φάση του έργου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κριτική σε Γεωργιάδη από το ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Ήρθε για να κόψει κορδέλα σε νοικιασμένο κτήριο σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ούτε φέτος το καλοκαίρι θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ

Στο μακρινό μέλλον, χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα, μεταφέρεται η λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων της Νεάπολης. Απαιτούνται να γίνουν και άλλα έργα ενώ αναζητείται χρηματοδότηση δηλώνει ο δήμαρχος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο πρώτος απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Χριστόφα

Τις ενέργειές της το πρώτο διάστημα ανάληψης των καθηκόντων της περιγράφει σε ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης με Δήμαρχο τον Παναγιώτη Χριστόφα.
ΥΓΕΙΑ

«Έτοιμο ως τα Χριστούγεννα το Κέντρο Υγείας Μανταμάδου»

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης κατά την επίσκεψή του στην περιοχή. Τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος
ΒΙΒΛΙΟ

Νέα έκδοση για το Αγιασώτικο Καρναβάλι

Στην έκδοση γίνεται συνοπτική αναφορά στην ιστορική διαδρομή του εθίμου, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό
ΧΩΡΙΑ

Αυτοψία Χριστόφα στα έργα του Ευεργέτουλα

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας επιθεώρησε την αγροτική οδοποιία και τα έργα που γίνονται στην περιοχή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέα κόντρα για το ακίνητο της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Αποχώρησε η παράταξη Κουφέλου από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης