× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Δημόσια γιορτή Θηλασμού στη Μυτιλήνη

Η Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Θηλασμού και Μητρότητας Λέσβου μας καλεί στη μαρίνα Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/11/2023

Δημόσια γιορτή Θηλασμού στη Μυτιλήνη
' χρόνος ανάγνωσης

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, διοργανώνει τη 14η Πανελλαδική Εκδήλωση Εορτασμού Θηλασμού και Μητρότητας. Για τη Μυτιλήνη τη διοργάνωση έχει αναλάβει και φέτος η Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Θηλασμού και Μητρότητας Λέσβου, και μας προσκαλεί την Κυριακή 5 Νοεμβρίου τις 11 το πρωί σε μια εκδήλωση γιορτή για τον μητρικό θηλασμό!

Η συνάντηση πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Μαρίνα Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σκοπός της εκδήλωσης-γιορτής του Θηλασμού, είναι η απενοχοποίηση του θηλασμού και η εξοικείωση της κοινωνίας μας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας με φετινό σύνθημα "Υποστήριξη-Ενημέρωση-Ενθάρρυνση της θηλάζουσας".

Το 2010, για πρώτη φορά, η πρωτοβουλία λίγων μητέρων οι οποίες είχαν σαν απώτερο σκοπό την εθελοντική βοήθεια σε άλλες μητέρες, ώστε να μάθουν την τέχνη του θηλασμού, έγινε η αιτία να πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση-γιορτή για τον Θηλασμό, που πλέον αποτελεί, για τη χώρα μας, σύμβολο της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού. Κάθε χρόνο εδώ και 14 χρόνια μητέρες θηλάζουσες, πρώην θηλάζουσες, εγκυμονούσες και υποστηρικτές του μητρικού θηλασμού, συναντιόμαστε και «γιορτάζουμε» όλοι μαζί τον μητρικό θηλασμό με στόχο την Υποστήριξη-Ενημέρωση-Ενθάρρυνση της θηλάζουσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι εκδηλώσεις και οι δράσεις μας πλέον μπορεί να αριθμούν 14 χρόνια
παρουσίας, όμως η ανάγκη για ευαισθητοποίηση, αφύπνιση και υποστήριξη των νέων μητέρων για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, «από μητέρα προς μητέρα», όπως φαίνεται δεν έχει εξαλειφθεί. Καθημερινά μέσα από την αλληλεπίδρασή μας με άλλες μητέρες, γίνεται αντιληπτό ότι η θηλάζουσα χρήζει υποστήριξης, ενημέρωσης και ενθάρρυνσης στο μοναδικό ταξίδι, αυτό της μητρότητας.


Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών
Ομάδων Υποστήριξης Θηλασμού & Μητρότητας συνεχίζει να προσφέρει τόσα χρόνια εθελοντικά και ανιδιοτελώς βοήθεια, ενημέρωση, πληροφορία και γνώση, ώστε να μπορεί να βρίσκει η κάθε θηλάζουσα από κάθε άκρη της Ελλάδας ό,τι χρειάζεται και ό,τι έχει ανάγκη για να μπορέσει να ξεκινήσει το ταξίδι του θηλασμού, να το συνεχίσει όσο επιθυμεί εκείνη και το παιδί της, αλλά κυρίως να μπορέσει να απολαύσει τη φυσικότητα και το μεγαλείο του.

Η γιορτή μας, κάθε χρόνο με μαγικό τρόπο καταφέρνει να ενώνει και να συνδέει μεταξύ τους όλες τις θηλάζουσες της Ελλάδας, όλες εκείνες που θήλασαν, θηλάζουν και θα θηλάζουν, καθώς και όλες εκείνες που προσπαθούν με όποιον τρόπο μπορούν να διαδώσουν τη φυσικότητα και τη σπουδαιότητα του μητρικού θηλασμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, με την υποστήριξη του IBFAN Ελλάδας, διοργανώνει την 14η Πανελλαδική Εκδήλωση Εορτασμού Θηλασμού & Μητρότητας, πραγματοποιώντας  εκδηλώσεις και συναντήσεις από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα από 1 έως 7 Νοεμβρίου, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο το παρών και αυτή τη χρονιά.


*Το 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια συμμαχία για την προώθηση του θηλασμού), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου. Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Η Επιτροπή Ειρήνης για τα νέα ναυάγια σε Πλωμάρι και Τσίλια

«Οι θάλασσές μας έγιναν ξανά υγρός τάφος» – Σκληρή ανακοίνωση για την κυβερνητική πολιτική στο μεταναστευτικό
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ο βροχερός Οκτώβρης της Λέσβου σε αριθμούς

Κρίσιμο ζήτημα είναι να υπάρξει καλή κατανομή του νερού που δέχεται το νησί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Δείτε εδώ το ύψος της βροχόπτωσης στην πόλη και τα χωριά του νησιού
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Παρέμβαση της Ένωσης Γονέων Μυτιλήνης για τις υποβαθμίσεις σχολείων

Η Ένωση σε επιστολή της προς τους αρμόδιους φορείς σημείωνει ότι δεν είναι ανεκτή οιαδήποτε υποβάθμιση ή αλλαγή λειτουργικότητας σχολικών μονάδων στο νησί
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ομιλία για τη συντήρηση και αποκατάσταση ιστορικών κτηρίων στη Μυτιλήνη

Η Δρ. Ευαγγελία Κυριαζή μιλά στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης για τη σημασία της συντήρησης και τις συνεργασίες με αρχιτέκτονες και μηχανικούς
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Η Αφρίν στον καιρό της πλημμύρας», στο Μουσείο της Αγίας Παρασκευής

Ειδική προβολή του πολυβραβευμένου ντοκιμαντέρ τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου, στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Κορνάρου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κατάρρευση στέγης εγκαταλελειμμένου κτηρίου στα Λαδάδικα

Ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα από την αποκόλληση υλικών
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Γέρα υποδέχθηκε ξανά τον ποδηλατικό κόσμο

5 συμμετοχές σε έξι κατηγορίες και δύο νέες κατηγορίες για e-bikes
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

«Να πάρουν την Βάστρια και να την πάνε στην Κηφισιά ή το Κολωνάκι»

Ο βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Παρασκευαΐδης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαχείριση του Μεταναστευτικού και προειδοποίησε για σοβαρούς κινδύνους στην εθνική ασφάλεια
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Καθυστερήσεις και κενά στα σχολεία της Λέσβου στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Λέσβου κατηγορεί την κυβέρνηση για αδιαφορία και ζητά άμεση κάλυψη των κενών στη Γενική και Ειδική Αγωγή
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Τρεις ημέρες ανοιχτές πόρτες στο Εργαστήριο Συντήρησης Λέσβου

Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιούνται σε μικρά γκρουπ των πέντε ατόμων
ΧΩΡΙΑ

Κατολίσθηση βράχου στον δρόμο Μελίντας – Πλωμαρίου

Συνεργεία της Περιφέρειας πραγματοποιούν εργασίες απομάκρυνσης του βράχου