× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχει καταφέρει να εμπνεύσει»

Αιχμές Καστανίδη κατά του προέδρου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/11/2023

«Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχει καταφέρει να εμπνεύσει»
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Επίθεση κατά του Νίκου Ανδρουλάκη εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης, επισημαίνοντας ότι παρά τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα του δεν φαίνεται να κερδίζει δημοσκοπικά. Άφησε μάλιστα αιχμές ότι αυτό συμβαίνει επειδή ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχει καταφέρει να εμπνεύσει.

«Βεβαίως δεν κερδίζει. Για να κερδίσεις πρέπει να εμπνεύσεις. Τώρα, οι εμπνεύσεις του κ. Ανδρουλάκη είναι οι εξής: για πρώτη φορά στην ιστορία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και στην ιστορία κοινοβουλευτικού κόμματος, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έχει γραμματέα, διευθυντή, και εσχάτως και προϊστάμενο. Αυτές είναι οι διευθετήσεις που συμβαίνουν στα μυαλά ανθρώπων που διοικούν οργανωτικούς μηχανισμούς», είπε συγκεκριμένα ο κ. Καστανίδης μιλώντας στον Status 107,7 Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Ο κ. Καστανίδης αναφέρθηκε συνολικά στην επανίδρυση της κεντροαριστεράς, που όπως υποστήριξε, θα πρέπει να είναι το αποτέλεσμα ενός συντεταγμένου διαλόγου και μιας άμεσης συζήτησης. Όπως είπε, η υπόθεση της κεντροαριστεράς δεν είναι υπόθεση κομματικών επιτελείων, αλλά ευρύτερο θέμα της κοινωνίας.

Παράλληλα, άφησε αιχμές για τα περί ανανέωσης στο ΠΑΣΟΚ. «Ο κ. Ανδρουλάκης όπως ξέρετε, έτσι λένε διάφορα φερέφωνά του, ήθελε να κάνει ανανέωση. Αλλά την ανανέωση την κάνεις έγκαιρα. Μπορούσες να ειδοποιήσεις έναν άνθρωπο πριν συμμετάσχει στις εκλογές να του πεις, ξέρεις δεν σε χρειάζομαι…Βέβαια κάνει ανανέωση και με ανθρώπους που είναι 70 και 75 χρονών, ως διευθυντές της κοινοβουλευτικής ομάδας. Ή μπορεί να έχει 70άρηδες ας πούμε στην κοινοβουλευτική ομάδα, άλλους δίπλα του, και να αισθάνεται μια χαρά. Έπρεπε να αποκλειστούν συγκεκριμένοι άνθρωποι αλλά δεν είναι το θέμα αυτό τώρα…Λοιπόν..διότι μιλάμε για αστείους ισχυρισμούς, αυτό ήταν προαποφασισμένο..».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


«Τα μυαλά τους είναι στην εποχή του Στάλιν»

Στο ίδιο πλαίσιο διερωτήθηκε «ποια είναι η ανανέωση; Υπάρχουν 30άρηδες που έχουν σταλινικές απόψεις. Τα μυαλά τους είναι στην εποχή του Στάλιν. Τι θα πει ανανέωση; Αυτό το χρησιμοποιούν ως πιπίλα και ανανέωση έκανες με τον 75άρη Λουκά Αποστολίδη υποψήφιο στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Ήταν προαποφασισμένο το σχέδιο, τελείωσε, τελειώσαμε, τώρα πάμε παρακάτω. Ο Θεός κι η ψυχή του».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «εάν ήθελε ο κ. Ανδρουλάκης να αξιοποιήσει την πολιτική μου φωνή, το πολιτικό μου μυαλό, την εμπειρία, θα το είχε κάνει. Δεν θέλει. Και υπάρχουν σοβαροί λόγοι να μην θέλει. Τίποτα…δεν θέλω να πω τίποτα άλλο. Ο κ. Ανδρουλάκης ας κάνει αυτά που νομίζει».
«Ποιος θα κρατήσει την εθνική ζημία, το 12% του Ανδρουλάκη ή το 13% του Κασσελάκη;»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν κι άλλα στελέχη στο ΠΑΣΟΚ με τα οποία έχει επικοινωνία και τα οποία έχουν ανάλογους προβληματισμούς, ωστόσο δεν έχουν μιλήσει δημόσια, ο κ. Καστανίδης τόνισε:

«Βεβαίως. Είναι άνθρωποι που σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο. Είναι διάσπαρτοι σε όλο το χώρο της κεντροαριστεράς. Οι οποίοι αισθάνονται την ανάγκη…πώς θα πάμε στις ευρωεκλογές, και μετά στις εθνικές εκλογές; Καταγράφοντας ποσοστά τα οποία θα είναι εξαιρετικά χαμηλά σε περίοδο διακινδύνευσης; Θα σας πω ένα πράγμα μόνο για να το καταλάβουμε τι λέω. Έχουμε μπροστά μας τις ελληνοτουρκικές συνομιλίες. Πρέπει να σας πω ότι για πρώτη φορά βλέπω φοβισμένους διπλωμάτες. […] Εάν οι ελληνοτουρκικές διαφορές οδηγήσουν σε έναν συμβιβασμό ο οποίος δεν είναι και τόσο καλός για τα εθνικά μας συμφέροντα, δεν θα ήταν χρήσιμο να υπάρχουν κάποιοι που θα κρατήσουν τα γκέμια μιας εθνικής ζημίας; Να μη γίνει τίποτα; Ποιος θα το κρατήσει; Το 12% του κ. Ανδρουλάκη ή το 13% του κ. Κασσελάκη;».

Όπως ανέφερε, χρειάζεται «μια μεγάλη δύναμη, αξιόπιστη της αντιπολίτευσης η οποία θα μπορέσει να φαντάζει και ως κυβερνητική λύση και η οποία θα βάλει ένα στοπ».


Ερωτηθείς αν θα τα έλεγε αυτά αν δεν του έπαιρνε την έδρα της Θεσσαλονίκης ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο κ. Καστανίδης υπογράμμισε: «Είχα αξιώματα όταν συγκρούστηκα για θέματα αρχών και παραιτήθηκα ή διαγράφηκα. Η πολιτική μου διαδρομή δεν ήταν μια επίπεδη γραμμή. Είχα αξιώματα τα οποία τα έχασα συγκρουόμενος για τις αρχές».

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αεροδρόμιο Χίου: Η κυβέρνηση προσπαθεί τώρα να μαζέψει τα ασυμμάζευτα

Τα τρία πρόσθετα ακτοπλοϊκά δρομολόγια δεν εγγυώνται ασφαλή και σταθερή σύνδεση μέσα στον χειμώνα, ενώ παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα για τις αεροδιακομιδές και την έγκαιρη ολοκλήρωση των διαγωνισμών
Αεροδρόμιο Χίου: Η κυβέρνηση προσπαθεί τώρα να μαζέψει τα ασυμμάζευτα
ΕΛΛΑΔΑ

Εκδηλώσεις της Παλλεσβιακής Ένωσης Θεσσαλονίκης για την απελευθέρωση της Λέσβου

Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίας Σοφίας, κατάθεση στεφάνου και συνεστίαση
Εκδηλώσεις της Παλλεσβιακής Ένωσης Θεσσαλονίκης για την απελευθέρωση της Λέσβου
ΕΛΛΑΔΑ

ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: Κοντά στις πληρωμές για τους γεωργικούς συμβούλους

Εκκρεμότητες στις ανειλημμένες υποχρεώσεις του 2025 και καθυστερήσεις σε μέτρα του Πυλώνα ΙΙ τέθηκαν σε συνάντηση στη ΓΔΕΛΕΠ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Μενέλαο Γαρδικιώτη.
ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: Κοντά στις πληρωμές για τους γεωργικούς συμβούλους
ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

Δείτε εδώ πότε θα γίνει η πρώτη πληρωμή
Ξεκινούν οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης
ΚΟΣΜΟΣ

Πυροβολισμοί στην Κρακοβία: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 10 τραυματίες

Σύμφωνα με το Reuters, η αστυνομία ερευνά το περιστατικό σε κεντρική πλατεία της πόλης· ο πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι ενημερώνεται από το υπουργείο Εσωτερικών
Πυροβολισμοί στην Κρακοβία: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 10 τραυματίες
ΕΛΛΑΔΑ

64,5 εκατ. ευρώ σε 59.600 δικαιούχους από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ

Οι πληρωμές θα πραγματοποιηθούν από τις 9 έως τις 13 Νοεμβρίου και αφορούν εφάπαξ, επιδόματα ανεργίας, άδειες μητρότητας και προγράμματα απασχόλησης
64,5 εκατ. ευρώ σε 59.600 δικαιούχους από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στο τραπέζι οι ανάγκες των κοινωνικών δομών του Βορείου Αιγαίου

Συνάντηση Μουτζούρη – Μεγαρίτη για την προστασία των ευάλωτων πολιτών και τη βελτίωση των υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας στα νησιά
Στο τραπέζι οι ανάγκες των κοινωνικών δομών του Βορείου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Κόκκινος συναγερμός» για την υγεία στη Χίο

Το Συντονιστικό Γραφείο της ΕΛ.Α.Σ. Χίου προειδοποιεί για τις συνέπειες του κλεισίματος του αεροδρομίου, της υποστελέχωσης του νοσοκομείου και της διακοπής συνεργασίας ακτινοδιαγνωστικών κέντρων με τον ΕΟΠΥΥ
«Κόκκινος συναγερμός» για την υγεία στη Χίο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

1,5 εκατ. ευρώ για τις ζημιές της κακοκαιρίας στη Λήμνο

Εντάχθηκαν στο Ειδικό Πρόγραμμα Αντιμετώπισης και Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών έργα σε οδικό δίκτυο, σχολείο, λιμάνι και δίκτυα ομβρίων και αποχέτευσης
1,5 εκατ. ευρώ για τις ζημιές της κακοκαιρίας στη Λήμνο
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Μια έκθεση γεμάτη Λέσβο στου Ζωγράφου

Έργα των σπουδαίων Λέσβιων ζωγράφων Ορέστη Κανέλλη και Τάκη Ελευθεριάδη φιλοξενούνται στο Μουσείο Γουναρόπουλου στην Αθήνα – Εγκαίνια στις 11 Νοεμβρίου
Μια έκθεση γεμάτη Λέσβο στου Ζωγράφου
ΚΟΣΜΟΣ

Κάτω από τα 95 δολάρια το Bernt

Οι προσδοκίες αποκλιμάκωσης του πολέμου στο Ιράν πιέζουν τις τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου
Κάτω από τα 95 δολάρια το Bernt
ΚΟΣΜΟΣ

Πάει για νέο ρεκόρ παραγωγής ελαιολάδου η Τουρκία

Στους 588.000 τόνους εκτιμάται η παραγωγή ελαιολάδου για το 2026–2027 – Αίτημα για κρατική στήριξη καθώς οι τιμές παραγωγού υποχωρούν και τα έξοδα αυξάνονται
Πάει για νέο ρεκόρ παραγωγής ελαιολάδου η Τουρκία