× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχει καταφέρει να εμπνεύσει»

Αιχμές Καστανίδη κατά του προέδρου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/11/2023

«Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχει καταφέρει να εμπνεύσει»
' χρόνος ανάγνωσης

Επίθεση κατά του Νίκου Ανδρουλάκη εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης, επισημαίνοντας ότι παρά τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα του δεν φαίνεται να κερδίζει δημοσκοπικά. Άφησε μάλιστα αιχμές ότι αυτό συμβαίνει επειδή ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχει καταφέρει να εμπνεύσει.

«Βεβαίως δεν κερδίζει. Για να κερδίσεις πρέπει να εμπνεύσεις. Τώρα, οι εμπνεύσεις του κ. Ανδρουλάκη είναι οι εξής: για πρώτη φορά στην ιστορία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και στην ιστορία κοινοβουλευτικού κόμματος, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έχει γραμματέα, διευθυντή, και εσχάτως και προϊστάμενο. Αυτές είναι οι διευθετήσεις που συμβαίνουν στα μυαλά ανθρώπων που διοικούν οργανωτικούς μηχανισμούς», είπε συγκεκριμένα ο κ. Καστανίδης μιλώντας στον Status 107,7 Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Ο κ. Καστανίδης αναφέρθηκε συνολικά στην επανίδρυση της κεντροαριστεράς, που όπως υποστήριξε, θα πρέπει να είναι το αποτέλεσμα ενός συντεταγμένου διαλόγου και μιας άμεσης συζήτησης. Όπως είπε, η υπόθεση της κεντροαριστεράς δεν είναι υπόθεση κομματικών επιτελείων, αλλά ευρύτερο θέμα της κοινωνίας.

Παράλληλα, άφησε αιχμές για τα περί ανανέωσης στο ΠΑΣΟΚ. «Ο κ. Ανδρουλάκης όπως ξέρετε, έτσι λένε διάφορα φερέφωνά του, ήθελε να κάνει ανανέωση. Αλλά την ανανέωση την κάνεις έγκαιρα. Μπορούσες να ειδοποιήσεις έναν άνθρωπο πριν συμμετάσχει στις εκλογές να του πεις, ξέρεις δεν σε χρειάζομαι…Βέβαια κάνει ανανέωση και με ανθρώπους που είναι 70 και 75 χρονών, ως διευθυντές της κοινοβουλευτικής ομάδας. Ή μπορεί να έχει 70άρηδες ας πούμε στην κοινοβουλευτική ομάδα, άλλους δίπλα του, και να αισθάνεται μια χαρά. Έπρεπε να αποκλειστούν συγκεκριμένοι άνθρωποι αλλά δεν είναι το θέμα αυτό τώρα…Λοιπόν..διότι μιλάμε για αστείους ισχυρισμούς, αυτό ήταν προαποφασισμένο..».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


«Τα μυαλά τους είναι στην εποχή του Στάλιν»

Στο ίδιο πλαίσιο διερωτήθηκε «ποια είναι η ανανέωση; Υπάρχουν 30άρηδες που έχουν σταλινικές απόψεις. Τα μυαλά τους είναι στην εποχή του Στάλιν. Τι θα πει ανανέωση; Αυτό το χρησιμοποιούν ως πιπίλα και ανανέωση έκανες με τον 75άρη Λουκά Αποστολίδη υποψήφιο στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Ήταν προαποφασισμένο το σχέδιο, τελείωσε, τελειώσαμε, τώρα πάμε παρακάτω. Ο Θεός κι η ψυχή του».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «εάν ήθελε ο κ. Ανδρουλάκης να αξιοποιήσει την πολιτική μου φωνή, το πολιτικό μου μυαλό, την εμπειρία, θα το είχε κάνει. Δεν θέλει. Και υπάρχουν σοβαροί λόγοι να μην θέλει. Τίποτα…δεν θέλω να πω τίποτα άλλο. Ο κ. Ανδρουλάκης ας κάνει αυτά που νομίζει».
«Ποιος θα κρατήσει την εθνική ζημία, το 12% του Ανδρουλάκη ή το 13% του Κασσελάκη;»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν κι άλλα στελέχη στο ΠΑΣΟΚ με τα οποία έχει επικοινωνία και τα οποία έχουν ανάλογους προβληματισμούς, ωστόσο δεν έχουν μιλήσει δημόσια, ο κ. Καστανίδης τόνισε:

«Βεβαίως. Είναι άνθρωποι που σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο. Είναι διάσπαρτοι σε όλο το χώρο της κεντροαριστεράς. Οι οποίοι αισθάνονται την ανάγκη…πώς θα πάμε στις ευρωεκλογές, και μετά στις εθνικές εκλογές; Καταγράφοντας ποσοστά τα οποία θα είναι εξαιρετικά χαμηλά σε περίοδο διακινδύνευσης; Θα σας πω ένα πράγμα μόνο για να το καταλάβουμε τι λέω. Έχουμε μπροστά μας τις ελληνοτουρκικές συνομιλίες. Πρέπει να σας πω ότι για πρώτη φορά βλέπω φοβισμένους διπλωμάτες. […] Εάν οι ελληνοτουρκικές διαφορές οδηγήσουν σε έναν συμβιβασμό ο οποίος δεν είναι και τόσο καλός για τα εθνικά μας συμφέροντα, δεν θα ήταν χρήσιμο να υπάρχουν κάποιοι που θα κρατήσουν τα γκέμια μιας εθνικής ζημίας; Να μη γίνει τίποτα; Ποιος θα το κρατήσει; Το 12% του κ. Ανδρουλάκη ή το 13% του κ. Κασσελάκη;».

Όπως ανέφερε, χρειάζεται «μια μεγάλη δύναμη, αξιόπιστη της αντιπολίτευσης η οποία θα μπορέσει να φαντάζει και ως κυβερνητική λύση και η οποία θα βάλει ένα στοπ».


Ερωτηθείς αν θα τα έλεγε αυτά αν δεν του έπαιρνε την έδρα της Θεσσαλονίκης ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο κ. Καστανίδης υπογράμμισε: «Είχα αξιώματα όταν συγκρούστηκα για θέματα αρχών και παραιτήθηκα ή διαγράφηκα. Η πολιτική μου διαδρομή δεν ήταν μια επίπεδη γραμμή. Είχα αξιώματα τα οποία τα έχασα συγκρουόμενος για τις αρχές».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ξεκινά η πληρωμή του Μεταφορικού ισοδύναμου

Για κατοίκους και επιχειρήσεις νησιών
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Η Λεσβιακή Φάλαγγα στο επίκεντρο εκδήλωσης της Ομοσπονδίας Λέσβου ΗΠΑ και Καναδά

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Απόδημου Ελληνισμού Παντελής Μπουρνιάς σε εκδήλωση μνήμης για τη Μάχη του Κλαπάδου και τη θυσία των Λέσβιων αποδήμων που συνέβαλαν καθοριστικά στην Απελευθέρωση της Λέσβου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Και δεύτερη προσφορά για τη γραμμή Βόλου‑ νησιών Βορείου Αιγαίου

«Πράσινο φως» και από τον Κικίλια μετά την επικοινωνία με τον Κώστα Μουτζούρη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΛΑΔΑ

Στο δρόμο ενάντια στον φασισμό

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Εφετείο Αθηνών από τον Σύνδεσμο Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακή κατάθεση του Ξυλούρη για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ειρωνείες και θλιβερές εικόνες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής
ΚΟΣΜΟΣ

Οι διαδηλώσεις έριξαν την κυβέρνηση στη Βουλγαρία

Η παραίτηση έρχεται λίγο πριν η Βουλγαρία ενταχθεί στην Ευρωζώνη την 1η Ιανουαρίου
ΕΛΛΑΔΑ

«Θα σου στρίψω το λαρύγγι»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου καταγγέλλει πως την απείλησε ο Γιώργος Ξυλούρης «Φραπές»
ΕΛΛΑΔΑ

Οι κρεοπώλες στο πλευρό των αγροτών

Καθολικό κλείσιμο των κρεοπωλείων την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου - ημέρα κατά την οποία τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργούν λόγω εορταστικού ωραρίου.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επίθεση σε βάρος του Κοινωνικού Χώρου «Αντίβαρο» στη Χίο

«Στη Χίο δεν χωράνε οι νοσταλγοί του ναζισμού»
ΕΛΛΑΔΑ

Η ώρα του «Φραπέ»!

Καταθέτει σήμερα ο Γιώργος Ξυλούρης ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
ΕΛΛΑΔΑ

Πανικός στο Μαξίμου από τα αγροτικά μπλόκα

Να κλείσει το μέτωπο με τους αγρότες το αργότερο εντός της ερχόμενης εβδομάδας επιδιώκει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
ΕΛΛΑΔΑ

Αγριο κράξιμο σε Τσιάρα από τους βουλευτές της Ν.Δ.

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στους βουλευτές της ΝΔ για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης