× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Προβληματισμός για την πορεία του κόμβου στη ΔΕΗ Μυτιλήνης

Αν και το έργο προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, εντούτοις η κατασκευή νέας γέφυρας δίπλα στο εργοστάσιο βάζει σε σκέψεις Περιφέρεια και εργολάβο για το πως θα γίνει η παρέμβαση χωρίς να κοπεί η κυκλοφορία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/10/2023

Προβληματισμός για την πορεία του κόμβου στη ΔΕΗ Μυτιλήνης

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά  το έργο της κατασκευής του κόμβου της Βόρειας Παράκαμψης στην περιοχή του εργοστασίου της ΔΕΗ στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης, χωρίς όμως δυστυχώς και σε αυτή την περίπτωση να λείπουν τα προβλήματα και οι καθυστερήσεις. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την ιστορία να αναφερθεί ότι το έργο ξεκίνησε το Μάιο του 2023  με 20 και πλέον χρόνια διότι έπρεπε στην περιοχή να γίνουν οι αναγκαίοι προσδιορισμοί του αιγιαλού και οι απαλλοτριώσεις τμημάτων ακινήτων. Επίσης έπρεπε να εξευρεθούν οι αναγκαίοι πόροι για την κατασκευή του. Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους του ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου και υλοποιείται από την Περιφέρεια.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1,69 εκατ. ευρώ. Με την ολοκλήρωση του κόμβου θα γίνει πολύ πιο ασφαλής η διέλευση των οχημάτων από το συγκεκριμένο σημείο, που ουσιαστικά συνδέει τη βόρεια παράκαμψη με τον δρόμο Μυτιλήνης - Θερμής . Η μελέτη προβλέπει την κατασκευή πεζοδρόμων σε όλες τις πλευρές των δύο οδικών αξόνων αλλά και διαβάσεων για την ασφαλή διέλευση των πεζών. Επίσης θα κατασκευαστούν διαχωριστικές νησίδες και θα γίνουν οι αναγκαίες διευθετήσεις των δικτύων αποχέτευσης, ομβρίων κλπ. Αυτή τις μέρες προχωρά η κατασκευή του τοίχου αντιστήριξης από την πλευρά της θάλασσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρόβλημα ωστόσο που έχει παρουσιαστεί το τελευταίο διάστημα και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Αρχή αναζητούν απεγνωσμένα λύση αφορά στο γεφύρι που βρίσκεται δίπλα από το εργοστάσιο κάτω από το  οποίο  η ΔΕΗ καθημερινά αφήνει πολλά κυβικά νερό .

Όπως αναφέρεται από στελέχη της Περιφέρειας η γέφυρα αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα και δεν μπορεί να επισκευαστεί. Θα πρέπει να γκρεμισθεί και να χτιστεί από την αρχή αυτό ωστόσο προϋποθέτει πολυήμερες εργασίες στην περιοχή και διακοπή της κυκλοφορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρώτο σενάριο που εξετάστηκε ήταν να σταματήσει  η κυκλοφορία τουλάχιστον για 20 μέρες από το δρόμο αυτό και τα οχήματα να πηγαίνουν από την περιοχή της Μόριας. Η επιπλέον αυτή ωστόσο διαδρομή είναι τουλάχιστον 15-16 χιλιόμετρα και θεωρείται ασύμφορη για τους οδηγούς και γενικά μεγάλη ταλαιπωρία για τους πολίτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δεύτερη λύση που εξετάζεται είναι να χρησιμοποιηθεί ο δρόμος δίπλα από τη θάλασσα προσωρινά για λίγες ημέρες έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες στη γέφυρα. Αρχικά το σενάριο  αυτό απορρίφθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες ωστόσο μέσα στην εβδομάδα αναμένεται η κατάθεση περιβαλλοντικής μελέτης από την Περιφέρεια στο αρμόδιο Υπουργείο ώστε να δοθεί ο δρόμος σε χρήση για όσο διάστημα χρειαστεί και έτσι να αποφευχθεί η επιβάρυνση των πολιτών με δεδομένο ότι πρόκειται για έναν δρόμο με πολύ μεγάλη κυκλοφορία.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής