× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Εκδίκηση ή τυπική διαδικασία; Καυγάς για το βαν της κοινότητας Αγιάσου

Για εκδικητική συμπεριφορά απέναντι της κάνει λόγο η πρόεδρος του χωριού Διαμάντω Ρουγκέλλη η οποία καταγγέλει τον Περιφερειάρχη ότι πήρε πίσω το βαν που είχε παραχωρήσει στο χωριό. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο αναφει ο Άρης Ελευθερίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/10/2023

Εκδίκηση ή τυπική διαδικασία; Καυγάς για το βαν της κοινότητας Αγιάσου

Για εκδικητική συμπεριφορά απέναντί της και απέναντι στο χωριό  καταγγέλλει τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη η πρόεδρος της Αγιάσου Διαμάντω Ρουγκέλλη, επειδή όπως αναφέρει δεν συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο του στις εκλογές και επέλεξε να κατέβει με τον Αλκιβιάδη Στεφανή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μήλον της έριδος φαίνεται ότι είναι ένα μικρό λεωφορείο (βαν) το οποίο είχε παραχωρήσει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στην κοινότητα Αγιάσου για τις ανάγκες του Πολυδύναμου Ιατρείου και την μεταφορά των Ατόμων με Αναπηρία και των ηλικιωμένων μέσα στο χωριό.

Όπως αναφέρει η Διαμάντω Ρουγκέλλη το αυτοκίνητο αυτό είχε χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές για διάφορες ανάγκες του χωριού και μετακίνηση του κόσμου και των συλλόγων σε γιορτές και εκδηλώσεις, ωστόσο το τελευταίο διάστημα έπαθε σοβαρή βλάβη και παρέμενε στο συνεργείο του Δήμου.

«Με έγγραφό της η Περιφέρεια, ζητά την επιστροφή του αυτοκινήτου με το αιτιολογικό ότι φαίνεται να είναι σε ακινησία εδώ και καιρό και ότι δεν χρησιμοποιείται για τους λόγους που δόθηκε στην κοινότητά μας, επισημαίνει με δήλωσή της στο «Ν» η Διαμάντω Ρουγκέλλη»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θεωρώ ότι ο κ. Μουτζούρης λειτουργεί καθαρά εκδικητικά σε αυτή την περίπτωση επειδή δεν τον στήριξα στις εκλογές και μπήκα στο ψηφοδέλτιο του αυτοδιοικητικού του αντιπάλου. Από την αρχή ωστόσο όταν μου έκανε πρόταση να κατέβω μαζί του, είχα εξηγήσει ότι δεν το επιθυμώ επειδή πολλά από αυτά που μας είχε υποσχεθεί ότι θα κάνει στο χωριό έμειναν στα λόγια και στις φωτογραφίες. Μάλιστα και ο λόγος που μας έδωσε το βαν είναι για να μην γκρινιάζει ο κόσμος για τον δρόμο που είχε πει ότι θα φτιάξει και δεν ολοκληρώθηκε.

Από εκεί και πέρα το βαν χρησιμοποιήθηκε αρκετές φορές για σημαντικές δραστηριότητες του χωριού και των κατοίκων ωστόσο δεν γνωρίζω αν υπάρχουν στοιχεία για την κίνησή του από το Δήμο. Εδώ και καιρό όμως είναι σε ακινησία επειδή έχει σοβαρά προβλήματα και βρίσκεται σε ακινησία στο συνεργείο. Σε κάθε περίπτωση αισθάνομαι ότι η ενέργεια της επιστροφής του στην Περιφέρεια γίνεται για τους λόγους που ανέφερα, ωστόσο καλό είναι να γνωρίζουν ότι εγώ θα είμαι πρόεδρος ως το τέλος του χρόνου, άρα η ενέργεια αυτή στρέφεται κατά της κοινότητας και του κόσμου».

Απαντώντας στα όσα ισχυρίζεται η Διαμάντω Ρουγκέλλη ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Άρης Ελευθερίου, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχει η παραμικρή πρόθεση για εκδίκηση προς το πρόσωπο της προέδρου και προσθέτει ότι αν υπήρχε τέτοια σκέψη το βαν θα είχε ζητηθεί στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

«Είχα ζητήσει δύο φορές με έγγραφό μου στο Δήμο Μυτιλήνης να μου γνωστοποιήσει μέσα στο καλοκαίρι την κίνηση του συγκεκριμένου οχήματος. Και τις δύο φορές έλαβα την απάντηση ότι είναι σε ακινησία λόγω βλάβης. Αποφασίσαμε λοιπόν να το πάρουμε πίσω να το επισκευάσουμε και να το δώσουμε σε κάποιον φορέα ή κοινότητα που το έχει ανάγκη. Μπορεί δε, να επιστραφεί και στην Αγιάσο αν κριθεί ότι η χρήση του είναι απαραίτητη εκεί. Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν μπαίνει θέμα προσωπικής εμπάθειας στο πρόσωπο της προέδρου ή οποιουδήποτε άλλου, οι εκλογές τελείωσαν και είναι καιρός να επιστρέψουμε στην κανονικότητα».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Στο πλευρό των χωριών ο Δήμος Δυτικής Λέσβου

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές του ου Αντιδημάρχου Συντονισμού Κοινοτήτων και Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών Γιώργου Μακρογιάννης, με τους Προέδρους των 36 τοπικών κοινοτήτων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συναντήσεις των αιμοδοτών Μυτιλήνης με τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας

Ο Πρόεδρος του ΕΚΕΑ συναντήθηκε με όλα τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΑΜ στη νέα, μόνιμη πλέον αίθουσα όπου διενεργούνται οι εθελοντικές αιμοδοσίες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σύσταση της Υπηρεσίας καθαριότητας Μυτιλήνης για τα ογκώδη αντικείμενα

Διαβάστε αναλυτικά τι θα ισχύσει για τη Μεγάλη Εβδομάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χωρίς φαναράκια η Μεγάλη Παρασκευή, λόγω αντιπυρικής περιόδου

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των Πασχαλινών εκδηλώσεων του Δήμου Μυτιλήνης. Κύκλοι της πυροσβεστικής αναφέρουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιτραπεί να πετάξουν φαναράκια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΚΚΕ στηρίζει την Κίνηση κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών

Η βουλευτής Λέσβου Μαρία Κομνηνάκα συναντήθηκε με μέλη της κίνησης για ελεύθερα βουνά στη Λέσβο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εχει αδικηθεί η Λέσβος»

Δεν περίμενε τον Ιούνιο του 2023 όταν επισκέφτηκε για πρώτη φορά το νησί ότι θα γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Βρέθηκαν στον «μαγικό κόσμο των βιβλίων»!

Εντυπωσιακή μουσικο-αφηγηματική παράσταση από την Αθανασία Δαφιώτη και τον Γρηγόρη Μολυβιάτη στην Πέτρα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δράση καθαρισμού του βυθού στο λιμανάκι της Ευρειακής Γέρας

Ο βυθός είχε συσσωρεύσει αντικείμενα και απορρίμματα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ως πότε θα μείνει η Μυτιλήνη χωρίς κολυμβητήριο;

Καμία εξέλιξη έως αυτή τη στιγμή για την χρηματοδότηση του έργου η οποία περιορίστηκε σημαντικά από το Υπουργείο μετά την πρώτη δημοπράτηση του έργου. Δεν προχωρά η διαδικασία χωρίς ολόκληρο το ποσό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Καθαρίζουν οι ακτές της Δυτικής Λέσβου

Με την άφιξη ειδικού μηχανήματος η αρχή έγινε στην Πέτρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συλλυπητήρια Μουτζούρη για τον θάνατο του Στράτου Σεφτελή

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Eφυγε από τη ζωή ο Στράτος Σεφτελής

Σε ηλικία 68 ετών πέθανε ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, αθλητικός συντάκτης και παρουσιαστής για 34 χρόνια