× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Οι μεγάλοι δήμοι που θα κριθούν στον 2ο γύρο

Πανελλαδικά εκλογικά αποτελέσματα στους Δήμους

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/10/2023

Οι μεγάλοι δήμοι που θα κριθούν στον 2ο γύρο

Στον δεύτερο γύρο θα αναδειχθούν οι νέοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, Πατρέων και Ιωαννιτών, καθώς δεν έπιασαν το όριο του 43%, ενώ σε Ηράκλειο Κρήτης, Λάρισα, Βόλο και Ρόδο οι νέες δημοτικές Αρχές εξελέγησαν ήδη από σήμερα. Τι δείχνουν τα αποτελέσματα των δηματικών εκλογών 2023

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συμπρωτεύουσα, με ενσωματωμένο το 11% των εκλογικών τμημάτων, ο νυν δήμαρχος καταλαμβάνει την πρώτη θέση με ποσοστό 28,38%, δεύτερος βρίσκεται ο Στυλιανός Αγγελούδης με 25,36% και τρίτος ο Σπύρος Πέγκας με 21,26%.

Στον Δήμο Πατρέων, με καταμετρημένο το 13%, ο συνδυασμός του δημάρχου Κώστα Πελετίδη καταλαμβάνει την πρώτη θέση με 41,40% και ακολουθούν ο Κωνσταντίνος Σβόλης με 25,89%, ο Βασίλης Αϊβαλής με 18,43% και ο Πέτρος Ψωμάς με 14,29%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, με καταμετρημένο το 8% των τμημάτων, προηγείται με 47,22% ο Αλέξης Καλοκαιρινός, ο οποίος φέρεται να εκλέγεται νέος δήμαρχος από τον α' γύρο. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Μιχάλης Καραμαλάκης με 36,58%.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το εκλογικό αποτέλεσμα στον πληττόμενο από τις πλημμύρες Δήμο Λαρισαίων. Με καταμετρημένο το 15%, ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος έλαβε το 38,73% των ψήφων, θα δώσει τη σκυτάλη στον Αθανάσιο Μαμάκο, ο οποίος εξασφαλίζει ποσοστό σχεδόν 50%.

Στον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της Θεσσαλίας, τον Βόλο, ο νυν δήμαρχος, Αχιλλέας Μπέος, επανεκλέγεται με ποσοστό 57%, με την ενσωμάτωση στο 14%, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Νίκος Παπαπέτρος με 36,54%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον Δήμο Ρόδου, με ενσωματωμένο το 8,50% των εκλογικών τμημάτων, προηγείται ο νυν δήμαρχος, Αντώνης Καμπουράκης, με 48,16% και ακολουθούν ο Αλέξανδρος Βασίλειος Κολιάδης με 25,65% και ο Νίκος Γερονικολός με 22,97%.

Στον Δήμο Ιωαννιτών, με ενσωματωμένο το 10% των τμημάτων, προηγείται ο Θωμάς Μπέγκας με 35,94% και ακολουθεί με 25,55% ο Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο οποίος ανέλαβε δήμαρχος μετά τον θάνατο του Μωυσή Ελισάφ.

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Λήγει η προθεσμία για την επιστολική ψήφο

Εχουν εγγραφεί πάνω από 157.000 πολίτες
ΚΟΣΜΟΣ

Η «άλωση» των Βρυξελλών από τις Big Tech

Πώς οι Apple, Google, Microsoft, Facebook/Meta και Amazon οργανώνουν τις πιέσεις τους σε ευρωβουλευτές και άλλους αξιωματούχους της Ε.Ε.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενας νεκρός και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη Σάμο

Βυθίστηκε λέμβος το πρωί της Κυριακής, δυτικά του Καρλοβασίου
ΚΟΣΜΟΣ

Πέντε νεκροί στην Κίνα από ανεμοστρόβιλο

Φονικές πλημμύρες απειλούν ζωές 12 εκατομμυρίων ανθρώπων
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κρουαζιέρα… στο Αιγαίο θα κάνουν οι Λημνιοί

Με απευθείας ανάθεση η άγονη της Λήμνο στo Aqua Blue, μέχρι να βγει μειοδότης στο διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία