× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στην Εντατική ο Μιχάλης Μπάκας

Ο γνωστός οικολόγος και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τη Βάσω Χοχλάκα, εγχειρίστηκε στον εγκέφαλο σήμερα το μεσημέρι και η κατάσταση του χαρακτηρίζεται «σταθερή»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/10/2023

Στην Εντατική ο Μιχάλης Μπάκας
' χρόνος ανάγνωσης

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας παραμένει νοσηλευόμενος ο Μιχάλης Μπάκας μετά την ολοκλήρωση της εγχείρησης στην οποία υπεβλήθη από εξειδικευμένη ομάδα των νευροχειρουργών του ιδρύματος συνεπεία αιμορραγικού εγκεφαλικού επεισοδίου που υπέστη νωρίς σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές «η εγχείρηση πήγε πολύ καλά και η κατάσταση του ασθενούς είναι σταθερή». Αύριο σύμφωνα με τις ίδιες πηγές θα γίνει προσπάθεια ο εγχειρισμένος «να ξυπνήσει» προκειμένου να συνεχισθεί ο μετεγχειρητικός έλεγχος της υγείας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Μιχάλης Μπάκας, 50 μόλις ετών, γνωστός από τη δράση του στο χώρο της πολιτικής οικολογίας και από τους πλέον ενεργούς πολίτες της πόλης ένιωσε αδιαθεσία χθες Δευτέρα 2 Οκτωβρίου από την ώρα της συγκέντρωσης της υποψήφιας περιφερειάρχη Βάσως Χοχλάκα με την οποία και είναι υποψήφιος Σύμβουλος.

Όταν τα συμπτώματα εντάθηκαν κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στο Νοσοκομείο όπου μετά από τις απαραίτητες εξετάσεις διαπιστώθηκε η σοβαρότητα του προβλήματος που αντιμετώπιζε και κρίθηκε απαραίτητη η είσοδος του στο χειρουργείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Μιχάλης Μπάκας γεννήθηκε το 1973 στην Καλαμάτα, και από τα 18 του χρόνια ζει μόνιμα στη Μυτιλήνη όπου και δημιούργησε την οικογένεια του. Σπούδασε στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου ενώ ερευνητικά έχει ασχοληθεί με περιβαλλοντικά οικονομικά και την περιβαλλοντική πολιτική. Ενεργοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα, διετέλεσε πρόεδρος στο Σύλλογο Φοιτητών του Τμήματος Περιβάλλοντος και εδώ και χρόνια εργάζεται ως διοικητικός υπάλληλος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ως ενεργός πολίτης συμμετέχει σε εθελοντικές και οικολογικές ομάδες και συμμετέχει σε προγράμματα περιβαλλοντικής ενημέρωσης σε φορείς και σχολεία.

Ενεργός αυτοδιοικητικά μάλιστα έχει διατελέσει και Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη «Οικολογικός Άνεμος». Το όνομα του έχει ταυτιστεί με το κίνημα της πολιτικής οικολογίας στη Λέσβο αλλά και σε όλο το βόρειο Αιγαίο.

Η είδηση της περιπέτειας της υγείας του Μιχάλη Μπάκα κύμα συμπαράστασης από εκατοντάδες επώνυμους και απλούς πολίτες που του εκφράζουν τη συμπαράσταση τους.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απώλεια για τον γιατρό Νάσο Γαλή

Τα συλλυπητήρια της εκφράζει η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου σε ανακοίνωσή της
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μπλακ άουτ στην ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά

Δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια σήμερα 7 και αύριο 8 Ιανουαρίου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέα αλλαγή για το δρομολόγιο του Blue Star Myconos από Καβάλα

Ειδικότερα, η αναχώρηση του πλοίου από την Καβάλα μετατίθεται για το Σάββατο 10 Ιανουαρίου στις 8 το πρωί, αντί της αρχικά προγραμματισμένης αναχώρησης την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστή την Πέμπτη η οδός Κυπαρισσίων

Λόγω έκτακτης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εξιχνιάστηκε απάτη σε βάρος ηλικιωμένης στη Μυτιλήνη

10.000 ευρώ πήραν από το σπίτι της
ΑΤΖΕΝΤΑ

Κόβουν πίτα οι «Καμάρες»

Την Κυριακή 11 Ιανουαρίου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στήριξη στα αγροτικά μπλόκα από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου

Κάλεσμα σε κοινό αγωνιστικό μέτωπο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διεγράφη ο Φαραντούρης από τον ΣΥΡΙΖA

Τέλος από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Ν. Φαραντούρης, με απόφαση Σ. Φάμελλου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πάνω από τις 114.000 οι αφίξεις Τούρκων στη Λέσβο το 2025

Σταθερή δυναμική και σημάδια ωρίμανσης έδειξε η τουριστική κίνηση από την γείτονα χώρα
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ