× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Η κοινωνία έχει ανάγκη την πολιτική αλλαγή»

Να ψηφιστούν νέοι προοδευτικοί συνδυασμοί που θα έχουν ως στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων ζήτησε η νέα εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. και βουλευτής Δώρα Αυγέρη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/10/2023

«Η κοινωνία έχει ανάγκη την πολιτική αλλαγή»

Η νέα εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. και πρώην βουλευτής Δώρα Αυγέρη μίλησε στην κάμερα του «Ν» και των δημοσιογράφο Θράσο Αβραάμ για τα νέα καθήκοντα της και τον πολιτικό σχεδιασμό του κόμματος αλλά και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Η πολύ τιμητική απόφαση του νέου προέδρου ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη να μου αναθέσει τα καθήκοντα του εκπροσώπου τύπου του κόμματος με βρήκε στην Αθήνα, ενώ η ζωή μου και η οικογένεια μου είναι στην Θεσσαλονίκη. Δεν έχω προλάβει καν δω την οικογένεια μου. Είναι πάρα πολύ συγκινητικό ότι η πρώτη εξόρμηση που κάνω μετά την ανάληψη των καθηκόντων είναι στην Λέσβο» σημείωσε η κ. Αυγέρη.

Αναφερόμενη στην ενεργοποίηση των κομματικών στελεχών αμέσως μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην θέση του προέδρου η κ. Αυγέρη είπε: «Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η τρίτη φορά που επισκέπτεται το Βόλο και όλες τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας. Ακριβώς για να δει τι έχει μεσολαβήσει από τότε που έγιναν οι πρώτες καταστροφικές πλημμύρες μέχρι σήμερα. Στην ουσία μεσολάβησαν κι άλλες νεροποντές. Ταυτόχρονα βλέπουμε μια πλήρης αδιαφορία και εγκατάλειψη από την πλευρά της πολιτείας είτε είναι η κεντρική κυβέρνηση, αυτό που λέμε το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη, είτε είναι αυτοδιοικητικοί παράγοντες που τα χεράκια τους δεν τα έχουν για να βοηθάνε τον κόσμο αλλά για να χτυπούν τον κόσμο. Όπως για παράδειγμα ο Δήμαρχος Βόλου ο Αχιλλέας Μπέος. Επίσης τα χεράκια τους δεν τα χρησιμοποιούν για να αξιοποιούν τους πόρους ακριβώς για να υπάρχουν έργα υποδομής αντιπλημμυρικά, όπως είναι ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.


Κι ακριβώς επειδή μας μένουν μόνο έξι μέρες μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Νομίζω είναι πολύ σημαντικό να επισημάνουμε πως η εκλογή αυτή δεν έχει να κάνει μόνο με μια επιλογή προσώπων, φίλων και εκλεκτών του συστήματος, είναι επιλογές που έχουν να κάνουν με την ίδια μας την καθημερινότητα και την ζωή μας».


Στο ερώτημα ποιός είναι ο πολιτικός σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ για το επόμενο διάστημα ώστε να αναδείξει τα ζητήματα που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή η κ. Αυγέρη απάντησε «είναι ξεκάθαρο αυτό. Με το καλημέρα ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, το έχει αποδείξει, δεν έχει σταθεί ούτε λεπτό, έχει ένα πολύ πυκνό πρόγραμμα. Σήμερα είναι στην Θεσσαλία. Αύριο έχει μια συνάντηση στο ανώτατο πολιτειακό επίπεδο με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Επίσκεψη στην Κύπρο, εξορμήσεις σε πολλές περιοχές και συναντήσεις με υποψηφίους. Φυσικά έχουμε και την κοινοβουλευτική ομάδα που συνεδριάζει την Πέμπτη, όπου θα γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις για το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Νομίζω ο χρόνος είναι μπροστά μας, είμαστε στη δεύτερη εβδομάδα μετά από τις δεύτερες εσωκομματικές εκλογές. Αρχίζει να καταλαγιάζει ο κουρνιαχτός. Χρειάζονται όλοι χρόνο για να προσαρμοστούν σε αυτή την νέα συνθήκη. Αλλά νομίζω ότι κανείς δεν περισσεύει από αυτή την νέα προσπάθεια του νέου ΣΥΡΙΖΑ και του ΣΥΡΙΖΑ μετά.


Αναφερόμενη στην μεγάλη συμμετοχή των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου η κ. Αυγέρη τόνισε: «Νομίζω ότι ακριβώς αυτή η ανάγκη για όσο γίνεται γρηγορότερη πολιτική αλλαγή. Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσει κανείς επ' αυτού. Η ίδια η πραγματικότητα μιλά, η ίδια ζωή των καθημερινών απλών ανθρώπων και εμείς είμαστε μεταξύ αυτών των ανθρώπων.

Νομίζω ότι αυτή είναι η πολύ μεγάλη ανάγκη και προτεραιότητα. Ο κόσμος μέσα από την ψήφο για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στην ουσία δηλώνει παρόν και συμμετέχει σε αυτή την διαδικασία της ανατροπής. Κι είναι μια διαδικασία, όχι ανάθεσης, αλλά συνδιαμόρφωση και συμμετοχής.

Αυτή η αναγέννηση νομίζω ότι θα έλθει μέσα από τα τοπικά σχήματα, μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση. Μέσα από συμμετοχή και συνέργειες των προοδευτικών, των κεντροαριστερών και των δημοκρατικών ανθρώπων».


Η νέα ηγεσία του κόμματος – υποστήριξε η κ. Αυγέρη – με την τακτική που ακολουθεί κάνει πράξη το άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία και πρόσθεσε «Νομίζω ότι τα καλύτερα έρχονται. Σίγουρα είναι μια δύσκολη διαδικασία και με οδύνες. Αλλά είμαστε στην διαδικασία μιας νέας γέννας. Αλλά δεν είναι μια διαδικασία ανάθεσης, επιμένω στην συμμετοχή, επιμένω στην συνδιαμόρφωση.


Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυδιοικητικές εκλογές υπογράμμισε η κ. Αυγέρη είναι: «Να ψηφίσουν για αυτή την ανατροπή. Να σταματήσουν τα συστήματα της άμεσης εξάρτησης με το επιτελικό κράτος. Να βγουν νέοι προοδευτικοί συνδυασμοί μπροστά που θα έχουν ως στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων, την δημιουργία των όρων και των προϋποθέσεων που να μπορεί κανείς να μένει σε ένα νησί του Βορείου Αιγαίου όπως είναι η Λέσβος, σε μια πόλη όπως είναι η Μυτιλήνη. Χωρίς όρους, προϋποθέσεις, χωρίς δημόσιας υγεία, χωρίς μεταφορές, χωρίς καλή δημόσια εκπαίδευση δεν υπάρχει τρόπος να μείνει κανείς στην Ελληνική περιφέρεια, πόσο μάλλον σε ένα νησί που έχει ιδιαιτερότητες στην μετακίνησης και την μεταφοράς κατά τους χειμερινούς μήνες.

Όλα αυτά είναι πάρα πολύ σημαντικά πράγματα και το κύριο είναι η δημοκρατία η συμμετοχή. Νομίζω ότι πρέπει να δώσουμε την δυνατότητα σε όλους να ξαναπούν στην διαδικασία της διαμόρφωσης και της βελτίωσης των συνθηκών της ζωής και της καθημερινότητας.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής