× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Ο Μουτζούρης υιοθέτησε την πρότασή μου και πήραν 43.000.000 ευρώ οι επιχειρήσεις»

Ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη Μουτζούρη, Στρατής Κυρατζής εξηγεί γιατί αποφάσισε να συστρατευτεί με τον νυν περιφερειάρχη. «Του έχω ασκήσει κριτική, αναφέρει, γίνονται όμως έργα για τον τόπο»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/9/2023

«Ο Μουτζούρης υιοθέτησε την πρότασή μου και πήραν 43.000.000 ευρώ οι επιχειρήσεις»

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να συστρατευτεί με τον Κώστα Μουτζούρη στις Περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου, εξήγησε μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Στρατής Κυρατζής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτοδιοίκηση για τον τόπο όχι για τα κόμματα 

Ο κ. Κυρατζής αναφερόμενος στην απόφασή του να ενταχθεί τελικά στην παράταξη «Άλμα Ανάπτυξης» και όχι στην επίσημη επιλογή της Νέας Δημοκρατίας που είναι η παράταξη του Αλκιβιάδη Στεφανή, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η κομματική του ταυτότητα είναι γνωστή και δεν την κρύβει ωστόσο θεωρεί ο ίδιος ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα πρέπει τα κόμματα να αφήνουν την κοινωνία και τους πολίτες ελεύθερους να αποφασίζουν ποια πρόσωπα είναι κατάλληλα για να βοηθήσουν τον τόπο μέσα από έργα ανάπτυξης και σημαντικές παρεμβάσεις για την καθημερινότητα των πολιτών.

Ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, παραδέχθηκε ωστόσο ότι στη διάρκεια της τετραετίας έκανε σκληρή κριτική στον Κώστα Μουτζούρη και σε αρκετές από τις επιλογές που δεν συμφωνούσε σημείωσε όμως ότι εκτίμησε το γεγονός ότι υιοθέτησε κάποιες δικές του προτάσεις οι οποίες βοήθησαν σημαντικά τον τόπο μας και την αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρεμβάσεις που έπιασαν τόπο

«Διατηρώ μια καλή σχέση με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απ. Τζιτζικώστα ο οποίος με ενημέρωσε την περίοδο του κορονοϊού για τη διάθεση κονδυλίων από την Περιφέρειά του μέσω ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση και στήριξη των κλειστών τότε επιχειρήσεων.

Την πρόταση αυτή την είχα κάνει στην Οικονομική Επιτροπή και ο Περιφερειάρχης προς τιμήν του ασχολήθηκε με αυτό και έτσι οι επιχειρήσεις μας εν μέσω covid με μια απλή σχετικά διαδικασία πήραν 43.000.000 ευρώ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως τόνισε ο κ. Κυρατζής ο λόγος που τελικά αποφάσισε να συστρατευτεί με τον Κώστα Μουτζούρη είναι επειδή θέλει να προσφέρει ενεργά στον τόπο μας και κυρίως στην περιοχή της Δυτικής Λέσβου η οποία όπως τόνισε τα τελευταία χρόνια αιμορραγεί πληθυσμιακά.

«Υπάρχουν σημαντικά μεγάλα έργα για τη Δυτική Λέσβο τα οποία δεν σας κρύβω ότι θέλω να τα δω να γίνονται πράξη μέσα στα επόμενα χρόνια. Θέλω να δω να ολοκληρώνεται επιτέλους ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου και το λιμάνι του Σιγρίου να γίνεται πράξη η καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Την τετραετία που πέρασε δρομολογήθηκαν κάποια σημαντικά έργα, όμως σε αυτή που έρχεται πιστεύω ότι μπορούν να γίνουν μικρά και μεγάλα θαύματα στο νησί μας και κυρίως στην ύπαιθρο που τόσο πολύ έχει ανάγκη».

Ο πρωτογενής τομέας μοχλός ανάπτυξης 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδική αναφορά έκανε ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος για τον πρωτογενή τομέα και την ανάπτυξή του μέσα από εργαλεία της Περιφέρειας, ειδικά προγράμματα αλλά και την αξιοποίηση των στελεχών που γνωρίζουν το αντικείμενο και μπορούν να προσφέρουν. Ο ίδιος εξάλλου είναι στέλεχος του Αγροτοκτηνοτροφικού συνεταιρισμού Σκαλοχωρίου ο οποίος έχει έντονη παραγωγική και εμπορική δραστηριότητα.

«Χαρακτηριστικά αναφέρω, σημείωσε ο Στρατής Κυρατζής, ότι το 2009 όταν ήμουν πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας, έκανα παρέμβαση για ένα συγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα που επέστρεφε χρήματα στα μικρά νησιά του Αιγαίου από την επιδότηση του γάλακτος. Το πάλεψα τότε και είμαι περήφανος που μέχρι σήμερα ο κόσμος παίρνει αυτή την επιδότηση γάλακτος που είναι 8 λεπτά το κιλό και για τη Λέσβο είναι 3,5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Είναι πολλά αυτά που μπορούν να γίνουν για τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Λέσβου. Να σκεφθεί κανείς ότι σε πολλές περιοχές  ακόμη δεν έχει ούτε ηλεκτρικό ρεύμα σε ποιμνιοστάσια και οι παραγωγοί μας αναγκάζονται να έχουν γεννήτριες με τεράστιο κόστος λόγω της τιμής του πετρελαίου. Όλα αυτά μπορούν με παρεμβάσεις και σωστό προγραμματισμό να αλλάξουν σημαντικά το κλίμα στον πρωτογενή τομέα και να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας στον τόπο μας».  

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συλλυπητήρια Μουτζούρη για τον θάνατο του Στράτου Σεφτελή

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Eφυγε από τη ζωή ο Στράτος Σεφτελής

Σε ηλικία 68 ετών πέθανε ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, αθλητικός συντάκτης και παρουσιαστής για 34 χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου