× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Όχι στην κατασκευή νέου ΚΥΤ στην Χίο λέει ο Μουτζούρης

Ανακοινώσεις εξέδωσαν η Περιφερειακή Αρχή και η παράταξη «Άλμα Ανάπτυξης» για την αυριανή εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων του υπουργείου Μετανάστευσης για την κατασκευή νέου ΚΥΤ στο Θόλος της Χίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/9/2023

Όχι στην κατασκευή νέου ΚΥΤ στην Χίο λέει ο Μουτζούρης

Με δύο ανακοινώσεις που εξέδωσε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης (μια ως εκφραστής της Περιφερειακής Αρχής και μια ως επικεφαλής της παράταξης «Άλμα Ανάπτυξης») εκφράζει την αντίθεση του στην δημιουργία νέου ΚΥΤ για πρόσφυγες – μετανάστες στην περιοχή Θόλος της Χίου. Παράλληλα δηλώνει την στήριξη του στους αγώνα των κατοίκων Χίου και όλου του Βορείου Αιγαίου ενάντια στις νέες δομές. Αφορμή για τις ανακοινώσεις αυτές αποτέλεσε η αυριανή εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει το υπουργείο Μετανάστευσης προκειμένου να προχωρήσει η κατασκευή νέου ΚΥΤ στην περιοχή Θόλος της Χίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανακοίνωση της Περιφερειακής Αρχής αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου εκφράζει για μια ακόμη φορά την αντίθεση της στην κατασκευή δομής φιλοξενίας μεταναστών στην περιοχή του Θόλους Χίου και σε κανένα άλλο σημείο του νησιού.

Παραμένουμε σταθεροί στις απόψεις μας και στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των Χιωτών και των Βορειοαιγαιοπελαγιτών που είναι ενάντια στις δομές.



ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καλούμε τους αρμόδιους στην Αθήνα να ανησυχήσουν για τις ολοένα αυξανόμενες ροές παράτυπων μεταναστών το τελευταίο χρονικό διάστημα στα νησιά μας.

Τους καλούμε να αντιληφθούν πως η λύση δεν είναι η κατασκευή δομής και ο εγκλωβισμός χιλιάδων μεταναστών στο Βόρειο Αιγαίο αλλά η φύλαξη των συνόρων και η μεταφορά αυτών όπου επιθυμούν στην Ευρώπη».



ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανακοίνωση του συνδυασμύ «Άλμα Ανάπτυξης στο Βόρειο Αιγαίο» αναφέρει:

«Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ο Περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης, χαιρετίζουν τη συγκέντρωση φορέων και κατοίκων της Χίου, που έχει προγραμματιστεί για τις 09:30 το πρωί της Τετάρτης έξω από το Πρωτοδικείο Χίου, με αφορμή την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου κατά του Δήμου Χίου, προκειμένου να επιτραπεί η διέλευση οχημάτων στην περιοχή του Θόλους για την κατασκευή της νέας δομής.

Η ανησυχητική αύξηση των μεταναστευτικών ροών, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι υποσχέσεις που συνόδευαν τη δημιουργία νέων δομών στα νησιά, αποδείχθηκαν εκ των υστέρων κενές περιεχομένου – όπως στην περίπτωση της Σάμου όπου η νέα δομή γέμισε επιπλέον 1.000 άτομα από την ονομαστική της χωρητικότητα- μας κάνει να αισθανόμαστε δικαιωμένοι που για μία ακόμη φορά ταυτιζόμαστε και στεκόμαστε στο πλευρό των κατοίκων της Χίου.

Το κάναμε το 2019, ήμασταν παρόντες το 2020 γεμίζοντας την κεντρική πλατεία Χίου, σταθήκαμε στο πλευρό τους κάτω από τον καταπέλτη τον Ιανουάριο του 2022 και σήμερα είμαστε ξανά εδώ, για να προασπίσουμε τα συμφέροντα των νησιωτών μας χωρίς κομματικές δεσμεύσεις και πολιτικές σκοπιμότητες.

Οι υποψήφιου του συνδυασμού «Άλμα Ανάπτυξης στο Βόρειο Αιγαίο» θα δώσουν το παρών στην αυριανή συγκέντρωση στο Πρωτοδικείο της Χίου».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι σε δράση στην αναζήτηση του Πασχαλινού αυγού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο άλσος Τσαμάκια, η εκδήλωση του Δήμου Μυτιλήνης με το κυνήγι του κρυμμένου αυγού.
ΧΩΡΙΑ

Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

Μετά το τέλος της τελετής η Ηγουμένη Ταβιθά απηύθυνε ευχές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ξενάγηση στο Μουσείο‑ Ελαιοτριβείο (τ. Βρανά) της εταιρείας «Αρχιπέλαγος»

Γνωρίστε τις τέσσερις ξεχωριστές μόνιμες εκθέσεις
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος στο πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου

Επίδειξη αλόγων βράβευση αναβατών και μεγάλο γλέντι στη Θερμή Λέσβου τη Λαμπροδευτέρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παντρεύτηκε ο Νίκος Γιαννάκας

Το απόγευμα της Λαμπροδευτέρας ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Χρύσα Κεραμίδου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Αυγού στα Τσαμάκια

Την Λαμπροτρίτη, στις 11 π.μ. με διοργανωτή την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δύο εβδομάδες εκτός δρομολογίων το Νήσος Σάμος

Από 15 ως 31 Μαϊου, για τις ανάγκες συντήρησης του πλοίου
ΧΩΡΙΑ

Έκαναν κούνια και στα Μιστεγνά

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή
ΧΩΡΙΑ

Γεωτρήσεις στη Γέρα για την επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Παναγιώτης Βάλεσης, γίνεται προσπάθεια επίσπευσης των ενεργειών που απαιτούνται για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων επάρκειας νερού που αντιμετωπίζει η περιοχή
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Λαμπροβδομάδα με ζέστη και Σάββατο με καταιγίδες και κρύο

Έντονη αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός στη Λέσβο προς τα τέλη της εβδομάδα, με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
ΘΕΑΤΡΟ

Πάσχα με θέατρο στο Παλαιοχώρι

Ακολούθησε ούζο και καλή διάθεση
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Aνοιξε το Parasol στη Σκάλα Ερεσού

Μιλήσαμε με τον παρά λίγο 34χρονο, νέο ιδιοκτήτη του ιστορικού μπαρ, καφέ, σημείου αναφοράς, Θανάση Καραολάνη που το ξανάφτιαξε με τα χέρια του
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ