× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Παρέμβαση Τσίπρα αλλάζει τα δεδομένα

Ο Θανάσης Καρτερός παρουσιάζει την στάση του πρώην προέδρου επί των εσωκομματικών εξελίξεων και την διαδικασία εκλογής νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/9/2023

Παρέμβαση Τσίπρα αλλάζει τα δεδομένα
' χρόνος ανάγνωσης

«Ο Τσίπρας δήλωσε ότι θα παραμείνει και παραμένει στεγανά ουδέτερος. Πειθαρχούμε σε ό, τι αποφασίσουν τα μέλη μας, αυτή είναι η αμετακίνητη άποψή του»

Με άρθρο του στο avgi.gr ο Θανάσης Καρτερός διαψεύδει τα όσα διακινούνται περι κακόβουλων sms παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα και υπενθυμίζει τη στάση που τηρεί ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Πρώτον ότι ο Τσίπρας δήλωσε ότι θα παραμείνει και παραμένει στεγανά ουδέτερος. Πειθαρχούμε σε ό, τι αποφασίσουν τα μέλη μας, αυτή είναι η αμετακίνητη άποψή του. Δεύτερον, το τελευταίο για το οποίο μπορεί να κατηγορηθεί είναι ότι οργάνωνε στη διαδρομή του οποιουδήποτε είδους συνωμοσίες εσωκομματικού τύπου, ή ότι χρησιμοποίησε βολικές θεωρίες περί εχθρών εντός των τειχών. Σιγά μην το κάνει τώρα. Και τρίτον, αυτό που από την πρώτη στιγμή έδειξε ότι τον ενδιαφέρει είναι η ενότητα και το αύριο του κόμματος. Καμιά ανοχή στην εμπάθεια, τις ακρότητες, τους ποικίλους ρατσισμούς και την τοξικότητα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά το άρθρο του Θανάση Καρτερού:

Πανούργα στήριξη του Τσίπρα στον Κασσελάκη, αφού είχε προηγηθεί λιγότερο πανούργα αλλά περισσότερο εμφανής στήριξη της Έφης. Ψέματα, προβοκάτσιες, αποκαλύψεις της γαστέρας για κακούργα SMS, που δεν τα αντιλήφθηκε ούτε ο παραλήπτης, ούτε κανένας άλλος, παρά όταν μας φώτισαν οι αρουραίοι του διαδικτύου. Και πάντα η καταραμένη επωδός, που έχει καταλήξει σε τραγωδίες για την Αριστερά, όταν διαπότιζε τις εσωκομματικές αναμετρήσεις. Οι κατηγορίες ότι αυτός, αυτή, αυτοί, εκείνοι, θα διαλύσουν το κόμμα. Οι εκκλήσεις για προστασία των ιερών και οσίων. Οι άλλες εκκλήσεις για τιμωρία εκείνων που διέπραξαν απόπειρες πατροκτονίας, αδελφοκτονίας, πολιτικής δολοφονίας.

Δύσκολα να αντιμετωπίσει κανείς με επιχειρήματα τέτοιου είδους νύχια, που άλλοτε γρατζουνίζουν με την ευγενική χορηγία του πολιτικού αντιπάλου, άλλοτε από απλή ανοησία και άλλοτε για να κερδίσουν οι μύστες λίγη δημοσιότητα του Ίντερνετ. Το θέμα είναι, σε τέτοιες ευαίσθητες στιγμές, αν θα αφήσουμε αυτά τα σταγονίδια να μολύνουν μια καθαρή διαδικασία. Αν θα φάμε τα παραμύθια και τις αγριότητες που διακινούνται στο διαδίκτυο. Μπλέκοντας μάλιστα και τον Αλέξη Τσίπρα, λες και αυτός δεν άνοιξε με τη γνωστή του ευθύτητα την πόρτα στο νέο κύμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τη βρύση για να γεμίσει τη μπανιέρα του. Ή, ακόμα χειρότερα, τη βάνα, για να γεμίσουμε λύματα. Και να γίνει το κόμμα της ανοχής, κόμμα των ενόχων.

Επειδή δεν έχει νόημα καμιά παραίνεση στους αυτουργούς αυτών των κατασκευών, καλό είναι να θυμίσουμε. Πρώτον ότι ο Τσίπρας δήλωσε ότι θα παραμείνει και παραμένει στεγανά ουδέτερος. Πειθαρχούμε σε ό, τι αποφασίσουν τα μέλη μας, αυτή είναι η αμετακίνητη άποψή του. Δεύτερον, το τελευταίο για το οποίο μπορεί να κατηγορηθεί είναι ότι οργάνωνε στη διαδρομή του οποιουδήποτε είδους συνωμοσίες εσωκομματικού τύπου, ή ότι χρησιμοποίησε βολικές θεωρίες περί εχθρών εντός των τειχών. Σιγά μην το κάνει τώρα. Και τρίτον, αυτό που από την πρώτη στιγμή έδειξε ότι τον ενδιαφέρει είναι η ενότητα και το αύριο του κόμματος. Καμιά ανοχή στην εμπάθεια, τις ακρότητες, τους ποικίλους ρατσισμούς και την τοξικότητα.

Και μπορούμε βάσιμα να υποθέσουμε, ξέροντας τη διαδρομή του, ότι αυτό που ζητά και περιμένει είναι να στηρίξουν όλοι από Δευτέρα, χωρίς επιφυλάξεις και αστερίσκους, αυτόν ή αυτή που τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα επιλέξουν. Χωρίς τεχνητούς φόβους και με γνήσιο πάθος…

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στην Ανεμώτια τα στελέχη των Γεωπάρκων της UNESCO

Επίσκεψη στην ΚοινΣΕΠ «Ηφαίστειο Ανεμώτιας» με γευσιγνωσία κρασιών, τοπικά εδέσματα και αναφορές στη βιώσιμη ανάπτυξη
Στην Ανεμώτια τα στελέχη των Γεωπάρκων της UNESCO
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για ηλικιωμένη με προβλήματα ψυχικής υγείας στη Μυτιλήνη

Οι κοινωνικές υπηρεσίες είχαν παρέμβει το προηγούμενο διάστημα ενώ οι γείτονες κάνουν λόγο για επιδείνωση της κατάστασης τις τελευταίες ημέρες
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για ηλικιωμένη με προβλήματα ψυχικής υγείας στη Μυτιλήνη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μυτιλήνη και Αθήνα χτίζουν νέα πολιτιστική συνεργασία

Στο επίκεντρο κοινές εκδηλώσεις, φεστιβάλ, εκθέσεις και δράσεις εξωστρέφειας με τη συμμετοχή του ΟΠΑΝΔΑ
Μυτιλήνη και Αθήνα χτίζουν νέα πολιτιστική συνεργασία
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Θλίψη και συγκίνηση για τον άδικο χαμό των δύο νέων στην Παναγιούδα

Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Μυτιλήνης
Θλίψη και συγκίνηση για τον άδικο χαμό των δύο νέων στην Παναγιούδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καμία λέξη δεν μπορεί να απαλύνει μια τόσο μεγάλη απώλεια»

Δήλωση του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Δράση Νέος Δήμος» Πανάγού Κουφέλου για την απώλεια των δυο νέων παιδιών
«Καμία λέξη δεν μπορεί να απαλύνει μια τόσο μεγάλη απώλεια»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βαρύ πένθος στη Λέσβο μετά τον χαμό των δυο νέων παιδιών

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας εξέφρασε δημόσια τη θλίψη του για την τραγωδία που συγκλόνισε το νησί και ανακοίνωσε την αναβολή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα
Βαρύ πένθος στη Λέσβο μετά τον χαμό των δυο νέων παιδιών
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ζητούν την αποκατάσταση των φθορών στο Ειδικό Σχολείο Καλλονής

Το σημαντικότερο πρόβλημα εντοπίζεται στην στέγη του κτιρίου
Ζητούν την αποκατάσταση των φθορών στο Ειδικό Σχολείο Καλλονής
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ξετελιά 2026 στην Αντισσα

Ο Ελαιουργικός Κτηνοτροφικός Αγροτικός Συνεταιρισμός του χωριού διοργανώνει στις 30 και 31 Μαΐου ένα διήμερο αφιερωμένο στην ελιά, την κτηνοτροφία και τους ανθρώπους της υπαίθρου
Ξετελιά 2026 στην Αντισσα
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Δράσεις για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος στη Λέσβο

Εργαστήρι κυανοτυπίας, προβολή βραβευμένου ντοκιμαντέρ και ξενάγηση στο Ρωμαϊκό Υδραγωγείο της Μόριας από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς
Δράσεις για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος στη Λέσβο
ΥΓΕΙΑ

Μήνυμα Αθανασίου για την επιτυχία του Καρδιολογικού Συνεδρίου στη Λέσβο

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής εξήρε τη συνεισφορά του Θεόδωρου Τρύφωνα και του καρδιολόγου Παναγιώτη Ανδρόνικου στον χώρο της υγείας
Μήνυμα Αθανασίου για την επιτυχία του Καρδιολογικού Συνεδρίου στη Λέσβο
ΑΓΡΟΤΕΣ

Με φόντο την κρίση στην κτηνοτροφία η πρώτη συνέλευση του αγροτικού συλλόγου Γέρας

Στις 5 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα στο Πολύκεντρο Παπάδου Γέρας «Οδυσσέας Ελύτης»
Με φόντο την κρίση στην κτηνοτροφία η πρώτη συνέλευση του αγροτικού συλλόγου Γέρας
ΧΩΡΙΑ

Εννιά χρόνια μετά το σεισμό, χρηματοδότηση για την εκκλησία της Βρίσας

Θα δοθούν δύο εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζουρης
Εννιά χρόνια μετά το σεισμό, χρηματοδότηση για την εκκλησία της Βρίσας