× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κόβουν το ρεύμα σε χαμηλοσυνταξιούχους ακόμη και για μικροποσά!

Νέες καταγγελίες πολιτών στο «Ν» που είναι στην πλειοψηφία τους άνθρωποι με πενιχρή σύνταξη και προβλήματα υγείας. Οι εργολάβοι κόβουν το ρεύμα χωρίς να ενημερώσουν κανέναν λίγες μέρες μετά τη λήξη του λογαριασμού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/9/2023

Κόβουν το ρεύμα σε χαμηλοσυνταξιούχους ακόμη και για μικροποσά!

Δεν έχει τέλος η αναλγησία των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας και της ΔΕΔΔΗΕ οι οποίοι εκδίδουν εντολές διακοπής ρεύματος ακόμη και για μικρά ποσά λίγες μόνο μέρες μετά τη λήξη του λογαριασμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως κατήγγειλε στο «Ν» μια γυναίκα που ζει με τον σύζυγό της στην ευρύτερη περιοχή της Καλλονής, σήμερα το πρωί εντελώς τυχαία βγαίνοντας από το σπίτι της, είδε τους εργολάβους να προσπαθούν «σαν τους κλέφτες» όπως είπε χαρακτηριστικά να κόψουν το ρεύμα από το ρολόι του σπιτιού.

Όπως ανέφερε η γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας όπως και του συζύγου της είναι στη διάθεση της συντακτικής ομάδας του ΝΗΣΙΟΥ, το χρέος του λογαριασμού ήταν μόλις 309 ευρώ και είχε λήξει την 1η Σεπτεμβρίου.

«Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη. Ανοίγω την πόρτα και βλέπω σαν τους κλέφτες να προσπαθούν να κόψουν το ρεύμα του σπιτιού. Άρχισα να φωνάζω, ήμουν αποφασισμένη να τους εμποδίσω ακόμη και να ξεσηκώσω τη γειτονιά αν χρειαζόταν, δεν υπήρχε περίπτωση να τους αφήσω να μας κάνουν διακοπή. Τους είπα ότι άμεσα ο λογαριασμός θα τακτοποιηθεί κι έτσι έφυγαν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει η συμπολίτισσά μας, το συνολικό ποσό αφορούσε δύο λογαριασμούς 151 και 158 ευρώ και η ίδια είχε σκοπό να τον τακτοποιήσει αμέσως μόλις ήταν καλύτερα οικονομικά.

«Ο σύζυγός μου έχει σοβαρά προβλήματα υγείας και είναι ανοσοκατεσταλμένος. Εγώ ακόμη δεν παίρνω σύνταξη και έτσι ζούμε με τη δική που είναι μόλις 672 ευρώ. Τι να πρωτοπληρώσουμε με τα χρήματα αυτά; Οι ανάγκες μας είναι τεράστιες και τα έξοδα από τις θεραπείες πολλά. Έρχονται μέρες που δυσκολευόμαστε ακόμη και να αγοράσουμε τα απαραίτητα.  Ο λογαριασμός ήταν 309 ευρώ και είχαν περάσει μόλις 17 μέρες από τη λήξη του. Το ποσό δεν ήταν τεράστιο, ούτε είχε περάσει πολύς καιρός από τότε που είχε πληρωθεί τελευταία φορά. Ήταν απαράδεκτο το γεγονός ότι τόλμησαν στα κρυφά και στα μουλωχτά χωρίς να μας ενημερώσουν πρώτα, να κόψουν το ρεύμα σε δύο φτωχούς ανθρώπους. Καμία ευαισθησία, κανένα ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο».

Το ζευγάρι των συμπολιτών μας επικοινώνησε άμεσα με το γιο τους ο οποίος έτρεξε να πληρώσει το λογαριασμό και να στηρίξει τους γονείς του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όμως αναλογίζεται κανείς τι θα γινόταν αν η γυναίκα δεν έβγαινε την ώρα εκείνη τυχαία για να δει τι συμβαίνει; Θα τους έκοβαν το ρεύμα και ποιος ξέρει σε πόσο καιρό θα γινόταν η επανασύνδεση και  αν θα απαιτούνταν  επιπλέον χρήματα γι’ αυτό.

Ανάλογη καταγγελία ζευγαριού με προβλήματα υγείας που απουσίαζε στην Αθήνα για πολλές μέρες, δέχθηκε το «Ν» τις προηγούμενες ημέρες.

Όπως ανέφεραν οι συμπολίτες μας που ζούνε στην πόλη της Μυτιλήνης   σε επικοινωνία που είχαν με την συντακτική ομάδα του «Ν» η διακοπή ρεύματος στο σπίτι τους έγινε κατά τη διάρκεια της απουσίας τους παρά το γεγονός ότι η γειτόνισσα είδε τον εργολάβο και τον ενημέρωσε ότι οι άνθρωποι είναι εκτός νησιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν λογάριασαν τίποτα, ανέφερε το ζευγάρι, έκοψαν το ρεύμα και όταν γυρίσαμε βρήκαμε το ψυγείο σβηστό και όλα τα τρόφιμα που είχε μέσα σε κατάσταση αποσύνθεσης. Πετάξαμε τρόφιμα και κρέατα που είχαμε στην κατάψυξη μεγάλης αξίας. Το σπίτι ακόμη βρωμάει από τα χαλασμένα πράγματα. Τόση αναλγησία πια, δεν μπορούμε να καταλάβουμε σε τι κόσμο ζουν αυτοί οι άνθρωποι. Δεν βλέπουν τι συμβαίνει γύρω μας;».

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Ταγματάρχης Παπαγιάννης... ξανά στο Κιόσκι Μυτιλήνης

Άπαντες παρόντες στην πλατεία Ελευθερίας, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του νεκρού Διοικητή του Τάγματος των Λεσβίων στρατιωτών, στην πολύνεκρη Μάχη του Σκρά
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν πάει άλλο με αυτή την Ευρώπη»

Η βουλεύτρια του ΚΚΕ, Αφροδίτη Κτενά μιλά στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Μουτζούρη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών

Ενημερώθηκε για εκπαιδευτικά θέματα του νομού ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καθυστέρησαν πάρκο της Επάνω Σκάλας και πάρκο αναψυχής»

Υπέγραψε ο Μουτζούρης την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστή η Ζωοδόχου Πηγής τη Δευτέρα

Λόγω επισκευής βλάβης από τη ΔΕΥΑΛ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο 13ο μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας ο Περιφερειάρχης

Παρακολούθησε την παρουσίαση ψηφιακών εργασιών που πραγματοποίησαν μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Λέσβου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερμού, σχολεία και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μεγάλη δράση εν όψει των ευρωεκλογών στα καταστήματα της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έλληνες και Τούρκοι, με προορισμό τον Μανταμάδο στη χάρη του Αρχαγγέλου

Χιλιάδες επισκέπτες καταφθάνουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας ακτοπλοϊκά στη Λέσβο για το πανυγήρι του Ταξιάρχη. Μεγάλο ενδιαφέρον και από τους Τούρκους επισκέπτες οι οποίοι μεταβαίνουν στο προσκύνημα για να δουν τα δρώμενα
ΧΩΡΙΑ

Συμβουλές‑οδηγίες της Τροχαίας για τους προσκυνητές του Ταξιάρχη Μανταμάδου

Για την ασφαλή κίνηση των οδηγών οχημάτων και των πεζών