× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η κλιματική αλλαγή, διαβρώνει τις ακτές του Βορείου Αιγαίου

Ημερίδα από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με την Κύπρο στο πλαίσιο του προγράμματος INTERREGV-A Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/9/2023

Η κλιματική αλλαγή, διαβρώνει τις ακτές του Βορείου Αιγαίου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη, τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, η Ημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων της Πράξης «Παράκτια διάβρωση λόγω κλιματικής αλλαγής: εκτίμηση και τρόποι αποτελεσματικής αντιμετώπισης σε τουριστικές περιοχές του Βορείου Αιγαίου και της Κύπρου – BEACHTECH» που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Συνεργασίας INTERREGV-A Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην Ημερίδα, που διοργανώθηκε από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου (ΠΤΑΒΑ) σε συνεργασία με το Τμήμα Ωκεανογραφίας & Θαλασσίων Βιοεπιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (ΤΩΘΒΕ), συμμετείχαν στελέχη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) και του Δήμου Πέγειας, παρουσία και του Δημάρχου Πέγειας  Μαρίνου Λάμπρου.

Στην ημερίδα απεύθυναν χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης και Πρόεδρος του ΠΤΑΒΑ κ. Κ. Μουτζούρης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Καθηγητής Δ. Παπαγεωργίου και ο Δήμαρχος Πέγειας κ. Μ Λάμπρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν τα πορίσματα του ερευνητικού έργου BEACHTECH σε σχέση με τα θέματα της παράκτιας διάβρωσης σε επιλεγμένες παραλίες της Λέσβου, της Χίου και της Κύπρου, τη μεθοδολογία που ακολουθήθηκε καθώς και προκαταρκτικά σχέδια για τους τρόπους προστασίας των παραλιών.

Την ημερίδα παρακολούθησαν και στελέχη λοιπόν φορέων και υπηρεσιών του νησιού της Λέσβου τα οποία είχαν είτε ειδικό είτε γενικό ενδιαφέρον για το αντικείμενο της κλιματικής αλλαγής και το ζήτημα της διάβρωσης των ακτών, με συνέπεια μετά το πέρας των εισηγήσεων να ακολουθήσει γόνιμη συζήτηση.

Την επόμενη ημέρα, Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η Τεχνική Συνάντηση των εταίρων της Πράξης Beachtech (Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Αιγαίου - Τμήμα Ωκεανογραφίας & Θαλασσίων Βιοεπιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου & Δήμος Πέγειας).

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η εξέταση της συνολικής πορείας υλοποίησης του έργου καθώς και η προετοιμασία της τελικής ημερίδας αυτού η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Κύπρο στο τέλος του Σεπτεμβρίου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Σχεδόν 20% πάνω η παραγωγή πρόβειου γάλακτος στη Λέσβο

Μικρή αύξηση του αριθμού των κτηνοτρόφων
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Να αποζημιωθεί η ακαρπία της ελιάς ζητά η Νέα Αριστερά

Το φαινόμενο της κλιματικής κρίσης καθίσταται ενδημικό και θα επιφέρει και στο μέλλον αρνητικές επιπτώσεις στους ελαιοκαλλιεργητές εκτιμούν οι ερωτώντες βουλευτές
ΜΟΥΣΙΚΗ

Καντάδες στα σοκάκια της Κουλμπάρας και του Κιοσκιού

Εκδήλωση από το Σύλλογο κατοίκων Κουλμπάρας και Κιόσκι Μυτιλήνης «το κιρκινέτσι» και της Μικτής Χορωδίας Φίλων του «Ωδείου Σκαλκώτα»
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γεραγώτικο Καρναβάλι

Μια εβδομάδα γεμάτη καρναβαλικά δρώμενα στα χωριά της Γέρας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ξενάγηση με την «Παρέα» στο Ενθρονο

Και στους Λάμπου Μύλους
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Τα παιδιά του «Αρίωνα Παλαιοκήπου» μάζεψαν πορτοκάλια για το Θεομήτωρ

Δράση του Πολιτιστικού Συλλόγου σε συνεργασία με το δημοτικό σχολείο της περιοχής
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το δημογραφικό

Σύσκεψη Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παίρνει «σάρκα και οστά» ο Αναπτυξιακός Οργανισμός της Περιφέρειας

Συγκροτήθηκε το διοικητικό συμβούλιο του φορέα
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Νοικιάστηκε χώρος για τις εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών στη Λέσβο

Παράλληλα με ενέργειες του Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών Κώστα Αστυρακάκη έγινε η προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού για τις θεωρητικές εξετάσεις
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συνεδριάζει η Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης

Με έξι θέματα στην ημερήσια διάταξη