× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Οι μέλισσες μέσα από τα μάτια των παιδιών!

Μια πρωτότυπη έκθεση ζωγραφικής πραγματοποιείται την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στο κτίριο της ΦΕΜ στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/9/2023

Οι μέλισσες μέσα από τα μάτια των παιδιών!

Άνθη, μέλισσες και άλλους επικονιαστές μέσα από τα μάτια παιδιών και εφήβων από σχεδόν όλη την Επικράτεια, παρουσιάζει η έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Μέλισσες και άλλοι επικονιαστές στα λουλούδια του τόπου μου», η οποία εγκαινιάζεται την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου  στις 8 το βράδυ στο κτήριο ΦΕΜ του Κάτω Κάστρου Μυτιλήνης.

Η έκθεση είναι προϊόν του Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Ζωγραφικήςπου πραγματοποιήθηκε τη σχολική χρονιά 2022-2023,στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου «LIFE 4 POLLINATORS (LIFE18 GIE/IT/000755) – Εφαρμογή της Επιστήμης των Πολιτών στην προστασία άγριων μελισσών και άλλων επικονιαστών στη Μεσόγειο». Το Έργο υλοποιείται από το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το οποίο συνδιοργανώνει την έκθεσημαζί μετο Εργαστήριο Μουσειολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου.

Στην έκθεση παρουσιάζονται τα έργα που διακρίθηκαν με πανελλήνιο βραβείο και πανελλήνιο έπαινο κατόπιν αξιολόγησης από 8μελή κριτική επιτροπή (20 έργα), καθώς και μια επιλογή από έργα όλων των ηλικιακών ομάδων μαθητών (δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου, ειδικών σχολείων) που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, με προτεραιότητα στα σχολεία της Λέσβου. Συνολικά παρουσιάζονται 278 από τα 3100 έργα που διαγωνίσθηκαν.Μια δαμόκλειος σπάθη, επιβεβλημένη από τη στενότητα του χώρου φιλοξενίας και του χρόνου που μπορεί να διαθέσει ο επισκέπτης!

Το υλικό που εκτίθεται, όπως και το σύνολο των 3100 έργων που δημιουργήθηκαν, αποδείχθηκε ότι εκπλήρωσαντηνπροσδοκώμενη μαθητεία: των ίδιων των μαθητών, πουπροσκλήθηκαν να μελετήσουν ένα θέμα πρωτόγνωροκαι φλέγον, επιστρέφοντας με γνώση, αλλά και με συμβολισμούς και ερωτήματα για ένα μέλλον χωρίς μέλισσες. Ατενίζοντας το μέλλον χρωματιστό και γκρίζο, τα παιδιά αυτά στέλνουν μηνύματα άμεσης δράσης! Σε εμάς!

Επιμελήτριες έκθεσης: Θεοδώρα Πετανίδου, ΝάσιαΧουρμουζιάδη

Εγκαίνια: Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 19:00, Κτήριο ΦΕΜ Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης

Διάρκεια έκθεσης: 21 Σεπτεμβρίου – 19 Νοεμβρίου 2023

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Κυριακή, 08:00-15:00

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22510-36423, 22510-36406

Είσοδος ελεύθερη

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στον Αφάλωνα

Το Σαββατοκύριακο 16 – 17 Δεκεμβρίου παιχνίδι, τραγούδι και πολύ χορό για μικρούς και μεγάλους
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην μάχη των εκλογών του ΟΕΕ η παράταξη Προοδευτικοί Οικονομολόγοι

Στόχος μας να ενώσουμε δυνάμεις τονίζει η υποψήφια της παράταξης Μυρσίνη Κανλή
ΑΓΡΟΤΕΣ

Επίσκεψη Κελέτση τον Ιανουάριο στη Λέσβο

Έντονο κυβερνητικό ενδιαφέρον για την ανάπτυξη των ιχθυοκαλλιεργειών. Στις Βρυξέλλες παραπέμπεται το αίτημα για αποζημίωση της ακαρπίας της ελιάς. Υποσχέσεις για μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μουτζούρη με Καιρίδη

Πρώτη επίσκεψη του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου στο υπουργείου Μετανάστευσης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Φέτος ο Αγιος Βασίλης πάει Μεσαγρό!

Πλούσιο Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου Μεσαγρού το επόμενο Σαββατοκύριακο 16 και 17 Δεκεμβρίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Χριστουγεννιάτικο παζάρι και άρωμα γιορτών στο Κάτω Τρίτος

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι στο χώρο εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου του χωριού
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αρωμα Λέσβου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Σμύρνης

Δυναμική παρουσία του Επιμελητηρίου, της Περιφέρειας, της Ασπίδας και... του νέου αντιδημάρχου Τουρισμού
ΧΩΡΙΑ

«Οχι άλλες καθυστερήσεις για το Αφεντέλι»

Άμεσα επαναχάραξη ζητά η «Πρωτοβουλία Ερεσού - Περιβαλλοντικός και Κοινωνικός Σύλλογος»
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Το Φράγμα Τσικνιά θα γίνει κανονικά»

Ο βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου, έλαβε διαβεβαίωση από τον κ. Σταϊκούρα διαψεύδοντας τη φημολογία των ημερών ενώ ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεσμεύτηκε να εξετάσει τη στήριξη των κτηνοτρόφων
ΑΤΖΕΝΤΑ

Μεγάλη εκδήλωση για τα 25 χρόνια της «Συνύπαρξης»

Η Βήλυ Τεντόμα- Ζερβού με τη Χριστίνα Χατζηδάκη μιλούν στο «Ν» για την πολυαναμενόμενη γιορτή και την πλούσια διαδρομή της οργάνωσης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ανασυγκρότηση ΣΥΡΙΖΑ και ισχυρή αντιπολίτευση στη Δεξιά»

«Δεν ήταν πολιτική διάσπαση» αναφέρει ο πρώην βουλευτής Λέσβου Γιάννης Μπουρνούς μιλώντας για όλα στο «Ν»
ΒΙΒΛΙΟ

Παρουσίαση του βιβλίου «Ταξίδι στο Κράτος»

Οι εκδόσεις «ΠΟΛΙΣ» και το βιβλιοπωλείο «Book and Art» διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Χριστόπουλου το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, στις 12:30 το μεσημέρι, στο μπαρ του ξενοδοχείου «Lesvion»