× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ώρα ανασύνταξης του αριστερού προοδευτικού χώρου»

Εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου δείτε που ψηφίζουν τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/9/2023

«Ώρα ανασύνταξης του αριστερού προοδευτικού χώρου»

Μια πολύ σημαντική στιγμή για την ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα είναι οι εσωκομματικές εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου που θα αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος του κόμματος. Στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ πρώην βουλευτής του κόμματος Γιάννης Μπουρνούς  μεταξύ άλλων είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη μια στρατηγική ήττα στις διπλές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου τόσο πανελλαδικά όσο και τοπικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Τις ευθύνες για την κατάληξη που είχαν οι δύο εκλογικές αναμετρήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις εντοπίσει συζητώντας στο έκτακτο συνέδριο του που θα γίνει μετά την εκλογή προέδρου. Έτσι ώστε η συζήτηση αυτή να γίνει συντεταγμένα προκειμένου να εντοπιστεί τι πρέπει να αλλάξει προκειμένου να ανακάμψει η αριστερή και προοδευτική παράταξη στη χώρα.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ παρότι υπέστη στρατηγική ήττα παραμένει Αξιωματική Αντιπολίτευση στη χώρα και άρα μετά τα νέα δεδομένα που δημιούργησε η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα και το νέο κεφάλαιο που άνοιξε στην ιστορία του κόμματος μας. Εμείς αυτό που επιδιώκουμε, κι αυτό που είναι το μήνυμα μας ενόψει των προεδρικών εκλογών είναι να ανασυνταχθεί ο κορμός της αριστερής και προοδευτικής παράταξης. Γι’ αυτή την ανασύνταξη καλούμε όλο τον αριστερό και προοδευτικό κόσμο να γίνει συμμέτοχος της διαδικασία που θα έχουμε την ερχόμενη  Κυριακή».

 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Μπουρνούς υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρχει δυναμική και ουσιαστική αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση και κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να συμμετάσχει στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου του κόμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Από την πλευρά της η συντονίστρια της Ν.Ε. Αναστασία Δαούση σημείωσε: «Η εκλογική διαδικασία θα γίνει με τον ίδιο τρόπο που έγινε όταν εκλέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας πρόεδρος από την βάση του κόμματος. Θα ξεκινήσει η λειτουργία των 11 εκλογικών κέντρων, ακριβώς όσα ήταν και την προηγούμενη φορά και συγκεκριμένα στα γραφεία μας στη Μυτιλήνη, στα γραφεία μας στα Χάνια της Καλλονής, στην Αγιάσο στο Δημαρχείο της Αγιάσου, στο Πλωμάρι στην αίθουσα του Βενιαμίν του Λέσβιου, στον Παππάδο στο πολιτιστικό κέντρο Οδυσσέας Ελύτης, στην Κάπη στο Πολιτιστικό Κέντρο, στην Πέτρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Στέλιος Παυλής, στον Μεσότοπο στον πρώην σινεμά, στην Ερεσό στο κοινοτικό κατάστημα, στην Αγία Παρασκευή στο παλαιό Δημαρχείο στον πρώην ΚΕΠ και στον Πολιχνίτο στην αίθουσα συνεδριάσεων του Τοπικού Συμβουλίου».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις εκλογές μπορούν να συμμετάσχουν τα μέλη και όσοι από τους φίλους θέλουν να εγγραφούν ως μέλη του κόμματος, μπορούν να ψηφίσουν όλα τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο επιθυμούν.  Το μόνο που χρειάζεται έχουν όσοι θα συμμετάσχουν στην ψηφοφορίας είναι η ταυτότητα τους ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο αποδεικνύει την ταυτότητα τους. Συμβολικά, ανέφερε η κ. Δαούση, όσοι συμμετάσχουν στις εκλογές καλούνται να δώσουν 2 ευρώ στο ταμείο του κόμματος, εφόσον έχουν την δυνατότητα.

 

Στήριξη σε Βάσω Χοχλάκα

 

Η Συντονίστρια της Ν.Ε. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Αναστασία  Δαούση, σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει το ψηφοδέλτιο με επικεφαλής την Βάσω Χοχλάκα για τις Περιφερειακές εκλογές του βορείου Αιγαίου, όπως το ίδιο κάνει και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αλλά και δυνάμεις της Οικολογίας.

 

 

Βαρύτατες κυβερνητικές ευθύνες για τις καταστροφές

 

Βαρύτατες ευθύνες επέρριψε την κυβέρνηση για την καταστροφική διαχείριση της πλημμύρας στην Θεσσαλία και της πυρκαγιάς στον Έβρο ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Γιάννης Μπουρνούς στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η Ν.Ε. Λέσβου του κόμματος σήμερα Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου.  Μίλησε για απροσδιόριστο αριθμό αγνοουμένων και θυμάτων.

 

Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως 1) δεν πήρε προληπτικά μέτρα παρότι υπήρξε έγκαιρη προειδοποίηση από τους επιστήμονες για την ένταση των φαινομένων. 2) δεν υπήρξε συντονισμός μεταξύ πολιτικής προστασίας και στρατού. Επίσης έθεσε το ερώτημα «σε ποια κατάσταση βρίσκονται οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας» με αφορμή τα δημοσιεύματα που έδειξαν ελικόπτερα να βρίσκονται μέσα στο νερό στην στρατιωτική βάση στο Στεφανοβίκειο. Επίσης αναφέρθηκε σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινής» που αποκαλύπτει πως τα ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης τους χώρας είχαν πολύ χαμηλή διαθεσιμότητα. Δηλαδή ελάχιστη συμμετοχή μπορούσαν να έχουν στις προσπάθειες διάσωσης των κατοίκων των πλημμυρισμένων περιοχών.

 

Ο κ. Μπουρνούς ζήτησε από την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις για την αμυντική θωράκιση της χώρας καθώς αποδεικνύεται πως τα περισσότερα από τα ελικόπτερα που μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για έρευνα και διάσωση δεν ήταν λειτουργικά σε μια κρίσιμη χρονικής στιγμή. Ευθύνες έριξε ο κ. Μπουρνούς και στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστός. Παράλληλα σημείωσε πως η κυβέρνηση αξιοποίησε μόλις το 0,5% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης που αφορούν την πολιτική προστασία ως τις 30 Ιουνίου.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Βρέθηκαν στον «μαγικό κόσμο των βιβλίων»!

Εντυπωσιακή μουσικο-αφηγηματική παράσταση από την Αθανασία Δαφιώτη και τον Γρηγόρη Μολυβιάτη στην Πέτρα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δράση καθαρισμού του βυθού στο λιμανάκι της Ευρειακής Γέρας

Ο βυθός είχε συσσωρεύσει αντικείμενα και απορρίμματα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ως πότε θα μείνει η Μυτιλήνη χωρίς κολυμβητήριο;

Καμία εξέλιξη έως αυτή τη στιγμή για την χρηματοδότηση του έργου η οποία περιορίστηκε σημαντικά από το Υπουργείο μετά την πρώτη δημοπράτηση του έργου. Δεν προχωρά η διαδικασία χωρίς ολόκληρο το ποσό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Καθαρίζουν οι ακτές της Δυτικής Λέσβου

Με την άφιξη ειδικού μηχανήματος η αρχή έγινε στην Πέτρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συλλυπητήρια Μουτζούρη για τον θάνατο του Στράτου Σεφτελή

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Eφυγε από τη ζωή ο Στράτος Σεφτελής

Σε ηλικία 68 ετών πέθανε ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, αθλητικός συντάκτης και παρουσιαστής για 34 χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ